Wchodząc do mojej służbowej kanciapy spojrzałem na wiszący kalendarz ("motyw kobiecy") - 21 stycznia mamy imieniny Agnieszki więc i Marusi - wszystkiego najlepszego Marusiu. Jeszcze pozostaje mi zadzwonić do siostry - też Agnieszki
Rzadko zaglądam w ten temat, lecz przed chwilą mnie coś tknęło. Trafiłem jak w dziesiątkę na strzelnicy sportowej
Marusiu wszystkiego najlepszego, wielu udanych warek i dobrego smaku
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
Iron!
Nie wiem dlaczego dziś ale w dniu Macieja składam Ci najserdeczniejsze życzenia.
Sukcesów na polu i niwie....
Oby Cię za bardzo Ojciec-Dyrektor Browaru BIGB nie wykorzystywał ( chyba że seksualnie).
Twoje Zdrowie
A ja składając mojej Ironii życzenia grzecznego Browarnika, samych udanych warek, nadmiaru szkła w domu, pełnej lodóweczki i wielu innych atrakcji, złożę przy okazji zwrotne życzenia Maćkowi-Ahumbie - kupy wafli, a na każdym pełnego piwa! Wasze zdrowie, chłopcy!
Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
ZMIANA TERMINU. Coroczna trzydniowa impreza piwna, na którą składają się festyn w parku, spotkanie przedgiełdowe i giełda birofilów. Linki do dokładnych informacji bliżej czerwca
Comment