Giełda w Lublnie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pjenknik
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.08
    • 3388

baklazanek napisał(a)
    ( Nie ulega wątpliwości iż większość seniorów zna się osobiście i gdyby jeden z nich miał jakieś pretensję do juniora to kilka osób poparło by go bez wahania.
    Ale tylko w uzasadnionych przypadkach. Temat ten odbiegł bardzo od Giełdy w Lublinie.
    Też jestem zwolennikiem zorganizowania takiej imprezy, ale prosze koledzy chcecie to do roboty! Odwiedzić szefostwo browaru, zaprosić zbieraczy, pojechac po giełdach i rozreklamowac swoją. Prosze bardzo! I życzę powodzenia.
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

Grzechu, Krzysiu - przecież można zwrócić uwagę SPOKOJNIE. Po co od razu gadać o burdelu, idiotyzmach - po co te nerwy? Czy z tego coś konkretnego wynika poza antagonizowaniem nowych forumowiczów?

Comment

• baklazanek
        † 2014 Piwosz w Raju
        • 2001.08
        • 3562

marcopolok napisał(a)
        Bakłażanek. Pokaż palcem kto z nas się czepia BEZ POWODU!!!! bo pastwi to zbyt wielkie słowo

co z tego że seniorzy się znają osobiście i wyrażają sobie poparcie

Jak narazie takie poparcie było tylko w 2 przypadkach
        i to w pełni zasługujących na interwencję!

Wbrew własnej woli nikt tu nigdy niczego nie napisze

A jeśli ktoś na forum zachowuję się w ten czy w inny sposób to swoim zachowaniem napewno nie drażni tylko jednej innej osoby
        Palcem nie będę pokazywał bo to nie grzecznie. Sam wspomniałeś o dwóch przypadkach wzajemnego wsparcia.A takie wsparcie rodzi się też z tego że znacie się osobiście. Sądzę że jeżeli np. ty Marco napisał byś coś nietaktownego to nie zebrał byś lania a jeżeli miało by to miejsce w przypadku juniora to od razu dużo osób najechało by na niego. Ja oczywiście to rozumiem!!! Gdyż uważam siebie za obiektywnego bakłażanka i umiem często dostrzec racje po obu stronach które szanuje. Tak jest i w tym przypadku. Krzysiu oraz może i inni nie chcą żeby na Forum pojawiały się osoby które będą z początku siały spustoszenie gdyż jest to wkurzające. Ale trzeba też popatrzeć na to od strony ?nowego? który chce poznać nowych ludzi, dowiedzieć się czegoś o piwie i o rzeczach z nim związanych. Wiadomo że z początku jak już napisałem większość z nich będzie wprowadzało nieład ale dajmy im szansę w końcu niektórzy z seniorów tez na początku sobie nie radzili Zdarzają się też przypadki takie jak pan Owen który kłamie na temat swojego wieku i oszukuje kolekcjonerów i właśnie takie osoby powinno się zwalczać!!

Comment

• baklazanek
          † 2014 Piwosz w Raju
          • 2001.08
          • 3562

żąleną napisał(a)
          Grzechu, Krzysiu - przecież można zwrócić uwagę SPOKOJNIE. Po co od razu gadać o burdelu, idiotyzmach - po co te nerwy? Czy z tego coś konkretnego wynika poza antagonizowaniem nowych forumowiczów?

Dobrze piszesz, widać że dzisiaj Palma jeszcze nie piłeś

Comment

• zythum
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2001.08
            • 8305

A tak z zupełnie innej beczki to myślę, że koledze Perle dużo brakuje do 18 lat (świadczy o tym to jak buduje zdania, używane przez niego wyrazy itp.) więc myślę, że Giełdy to on raczej nie zorganizuje. Mam też niejakie podejrzenia o związki z Owenem (ten sam styl pisania, te same kapsle i ten sam lublin).
            A co do pozostałej dyskusji to odbywała się już sporo razy. Ja osobiście mogę powiedzieć tylko tyle, tak zawsze będę popierał osoby które znam osobiście chociażby właśnie dlatego, że je znam czyli np. wiem czy dana osoba pisząc coś ma na myśli żart czy nie. Podając gruby żart: wiem, że jeżeli koledze Pulasowi wyrwie się określenie czarnuch to znając go wiem, że niejst rasistą a jak coś takiego wyrwie się komuś innemu to tego nie wiem. Oczywistym jest więc, że cześciej będę zwracał uwagę juniorowi a nie seniorowi tylko, że nie wynika to wcale z kumoterstwa bądź chęci dowalenia młodemu a po prostu ze znajomości charakteru piszącego.
            To inaczej miało być, przyjaciele,
            To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
            Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
            Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
            Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
            Królowie banków, fabryk, hut
            Tym mocni są, że każdy kradnie
            Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

baklazanek napisał(a)

Dobrze piszesz, widać że dzisiaj Palma jeszcze nie piłeś
              Jakaś pokrętna logika.

Zythum - do zaznaczenia wypowiedzi w tonie żartu służą mordki, dzięki którym możemy domyślić się intencji mówiącego, zwłaszcza takiego, którego nie znamy.

Comment

• zythum
                • 2001.08
                • 8305

Mordki tak ale i mordki mogą być żartek żartu NIe wszyscy ich używają, niektórzy pragną zawszelką cenę prowokować, niektórze wchodzą na forum po to tylko by wywołać jakąś awanturę itd. itd. Mordki by wystarczyły gdyby wszyscy mieli identyczne poczucie humoru a poza tym byli identycznie identyczni tak więc pozostanę przy swoim zdaniu, że inaczej będę oceniał tych których znam osobiście a inaczej (pewnie ostrzej ) tych których nie znam.
                To inaczej miało być, przyjaciele,
                To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                Królowie banków, fabryk, hut
                Tym mocni są, że każdy kradnie
                Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• grzech
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.04
                  • 4592

Wiecie, coś w tym jest. Osoby, które mnie poparły stanowią 2/3 Forumowiczów, których spotkałem na żywo. Widać popierają mój sposób myślenia, przebywania na Forum oraz wiedzą, że jestem człowiekiem właściwym do wypowiadania takich sądów.
                  Być może ktoś już to napisał, ale powtarzam - nasze Forum to rodzaj klubu, gdzie stosuje się pewne reguły postępowania. Część z nich narzucił nam ART, część to nieformalna tradycja. Nowi uczestnicy Forum mogą przybywać do nas z doświadczeniami, nawykami nabytymi na innych forach, czatach (chatach); obie wersje wyglądają dziwnie. Nie zawsze są one do zaakceptowania. Starszyzna w wiekszości przypadków zwraca uwagę na takowe, negatywne zachowania. Zauważcie, że nie robimy nic poza krytyką. Jak widać w ostatnim wypadku słuszną - ART przeniósł dyskusje z Kolekcjonerstwa.

Comment

• żąleną
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.01
                    • 13239

grzech napisał(a)
                    Widać popierają mój sposób myślenia
                    Ale tu nie chodzi o sposób myślenia - wiadomo, że merytorycznie miałeś rację zwracając uwagę, że temat został założony w złym dziale. Ale po co te nerwy??? Przecież można normalnie, jak człowiek z człowiekiem.

Comment

• piwo
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2001.08
                      • 810

że jestem człowiekiem właściwym do wypowiadania takich sądów

No, no, no - czy w ogóle potrzebne Ci jeszcze forum

Może nie tak długo jak Ty jestem na forum ale tyle samo lub dłużej co osoby, które Cię poparły. Mimo to uważam, że forum powinno być otwarte dla wszystkich i broń Boże nie powinno się krytykować młodych - lekko zwrócić uwagę owszem.

Comment

• baklazanek
                        † 2014 Piwosz w Raju
                        • 2001.08
                        • 3562

piwo napisał(a)
                        że jestem człowiekiem właściwym do wypowiadania takich sądów

Mimo to uważam, że forum powinno być otwarte dla wszystkich i broń Boże nie powinno się krytykować młodych - lekko zwrócić uwagę owszem.
                        No chyba że nawet po zwróceniu uwagi nadal będą zachowywali się jak dzieci!!

Comment

• darek99
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.04
                          • 2147

Równi?

Krzysiu napisał(a)

A co, uważasz, że wszyscy są równi? A na jakiej podstawie?
                          Na Forum browar.biz wszyscy są równi, w życiu to już wygląda inaczej.
                          Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
                          Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
                          skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
                          Epikur z Samos.

Comment

• adam16
                            • 2001.02
                            • 9865

Mają rację Grzech i Krzysiu. Może trochę ostro podeszli do sprawy. Perełka to młody człowiek i jego tożsamość wskazana przez zythuma z innym młodym uczestnikiem forum wydaje się oczywista. Dlatego apeluję do niego o przemyślenie najpierw swoich deklaracji, tego co chce napisać. Mierz siły na zamiary. Wtedy nikt nie będzie miał pretensji.

Jeszcze jedna rada dla Perły. Korzystaj np. z Worda - poprawi cię. Nie będą już tak raziły literówki.
                            Last edited by adam16; 2002-10-29, 19:11.
                            Browar Hajduki.
                            adam16@browar.biz
                            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Marusia
                              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                              🍼🍼
                              • 2001.02
                              • 20221

1. Staż w postach nie upoważnia do niczego
                              2. Zwrócić uwagę trzeba, ale z umiarem jesli chodzi o początkujących - inaczej jest z recydywistami
                              3. Seniorzy znają się osobiście, ale poznali się dzieki forum, a nie, że jakaś klika stworzyła klub i się zalogowała i usiłuje rządzić.
                              4. Nie ma żadnej równości - nigdzie

W ogóle ta ciągle przewijająca się psychoza nt. seniorów mnie śmieszy - chodzi o zdolności przystosowywawcze, jest tu pewna ustalona struktura działań, aczkolwiek nie jestem przeciwna sensownym modyfikacjom, to napewno nie jest sensowne pozwalać każdemu gadać trzy po trzy w każdym temacie - do tego są tematy "przy piwie".
                              www.warsztatpiwowarski.pl
                              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• behemoth
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2001.12
                                • 248

Marusia napisał(a)
                                ...napewno nie jest sensowne pozwalać każdemu gadać trzy po trzy w każdym temacie - do tego są tematy "przy piwie".
                                Chciałbym tylko delikatnie zwrócić uwagę, że właśnie (po modyfikacji Arta oczywiście) znajdujemy się w temacie "przy piwie" i niestety ale gadamy trzy po trzy

A teraz poważnie- zdaje się, że ta dyskusja już dawno straciła sens.
                                Mam wrażenie, że niektórym nie wystarczą stresy związane z pracą, domem itp. i próbują przenieść swój zły humor na łamy forum. Może Ci, którzy próbują się wywyższać zwyczajnie nie potrafią się zrealizować zawodowo bądź prywatnie.
                                Ale pamiętajmy, że do pokazywania swoich humorów, obrażania innych itd. służy inne forum i mieliśmy ostatnio dobry tego przykład.
                                Proponuję więc zakończyć ten temat, bo tak naprawdę nic z niego nie wynika poza niepotrzebnymi spięciami.

Comment

Przetwarzanie...
                                X