Czas już chyba najwyższy zaktywizować południowe Kresy Rzeczpospolitej. Spotkania towarzyszące giełdom w Żywcu i Tychach wykazują naszą nienajgorszą liczebność.
Do raportu!
1. Celt_birofil
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
celt_birofil napisał(a) Czas już chyba najwyższy zaktywizować południowe Kresy Rzeczpospolitej. Spotkania towarzyszące giełdom w Żywcu i Tychach wykazują naszą nienajgorszą liczebność.
Do raportu!
1. Celt_birofil
2. StaryKocur
Piwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Macie też już swój most w Warszawie: most Śląsko-Dąbrowski na trasie W-Z
pułaś
--------------------------------- "(...)W kącikach flechtów wieczór już Lśni jak porzeczka krwawa Ukradkiem z rdzy wycieram nóż I między bajki wkładam"
Lokal usytuowany naprzeciwko feralnego Kilikia Beerhouse, jednocześnie będący filią Beer Academy z ulicy Moskovyan (albo tamten jest filią tego, jak kto woli).
No soreczki, ale jeśli tutaj przy wejściu witam mnie rozchachany od ucha do ucha manager, a trzy kelnereczki rumienią się...
Ten BrewPub nie był oznaczony na wyszukanej w sieci mapie browarów Islandii.Niemniej coś nam podpowiadało, że miejscowość, która ma w nazwie "pivo" musi posiadać browar. Tym tropem trafiliśmy do Faktor Brewery w Djúpivogur - miasteczku liczącym około pół tysiąca mieszkańców, położonym...
Południowe Czechy, gdzie piwa zazwyczaj mają niższą goryczkę i wyżsżą słodycz. Stąd może odpowiedź ze strakonickiego browaru, który również wpisuje się w ten trend.
osiem czy dziesięć nalewaków
filia knajpki z wileńskiego zarzecza
przyjemna atmosfera ogródka w wąskiej uliczce
piwa przede wszystkim litewskie, było i coś z estonii
miło. to tutaj: https://goo.gl/maps/qtFPMtRh4TMLg4gD9
Comment