przy piwie, ale jakim?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

czym przekonywać stereotypowych piwoszy?

pisząc posta zapomniałem dodać, że nie mogą to być np. belgijskie "wynalazki", przeniczniaki i inne mętne piwa oraz pilsy pachnące zbyt drożdzami (C.K. odpada ) Auchana u nas jako takiego nie ma, więc Kopernik odpada. z Dojlid mnie smakuje Żubr, a i Goolman też niczego sobie, więc z tym nie będzie problemu. Zamkowe z Namysłowa i Brackie też jest do zaakceptowania. generalnie thx, za propozycje! ale jeśli będziecie mieć jeszcze jakieś propozycje piszcie! wydaje mi się, że to dobry temat: czym przekonywać stereotypowych piwoszy do róznorodności jak jest u nas i nie tylko u nas.

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

Myślę, że powinieneś zrobić małą dywersję - kupić dużo stanbdardów i przemycić parę ciekawostek. Może ktoś w czymś zasmakuje...

Comment

• szostak
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.02
        • 1176

Skoro nie odbiegają od standartu, to wszystko będzie pasowało. Nawet wynalazki czy wyroby piwopodobne z hipermarketów. A jeśli chcesz przy tym upiec własną pieczeń, w rodzaju przekonywania do picia lokalnych piw (tak robią Niemcy), to jakieś krakowskie lub małopolskie. Na przykład znanego w kraju Strzelca.

Comment

• zythum
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2001.08
          • 8305

Ja osobiście rzuciłbym ich na głęboką wodę i jednak zapodał CK ale jeżęli nie ma na to sznas to pisałeś, że dostępne w Krakowie jest Brackie. Myślę, że to niezły pomysł bo a)mają piwo z Grupy Żywiec (tak im można tłumaczyć) a b) piwo jednak odbiega od "standartów" i możę być zdecyodwanym krokiem ku prawdziwemu piwoszowaniu.
          To inaczej miało być, przyjaciele,
          To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
          Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
          Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
          Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
          Królowie banków, fabryk, hut
          Tym mocni są, że każdy kradnie
          Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• bahtol
            Porucznik Browarny Tester
            • 2002.10
            • 331

Ja bym Strzelca nie podawał. Nie jest to rewelacja, a szkoda by było wpoić im niechęć do małopolskich piw. Faktycznie pomysł z CK jest niezły, rura robi spore wrażenie, szczególnie na przyjezdnych. Jeden mój znajomy ze Szwecji, pom wizycie w CK jak już się pozbierał na drugi dzień i przyszedł do mnie na browar najczęściej powtarzał przez cały wieczór słowo "PIPE" po prostu oszalał jak zobaczył i tylko kazał sobie donosić.
            =bahtol=

Comment

• e-prezes
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19260

celem jest przekonanie znajomych, że istnieje coś poza Żywcem, EB, Warką, Tatrą, Królewskim, Okocimiem i Dębowym. chcę przekonać nie tylko do pi lokalnych tudzież regionalnych, ale z małych browarów za to dobrych jakościowo. ze względu na pewne smakowe-węchowe obostrzenia zarówno Palm jak i mój ulubiony C.K. odpada. na rynku jest masę dobrych fulli i takich szukam.

Comment

• szostak
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.02
                • 1176

bahtol napisał(a)
                Ja bym Strzelca nie podawał. Nie jest to rewelacja, a szkoda by było wpoić im niechęć do małopolskich piw. Faktycznie pomysł z CK jest niezły, rura robi spore wrażenie, szczególnie na przyjezdnych. Jeden mój znajomy ze Szwecji, pom wizycie w CK jak już się pozbierał na drugi dzień i przyszedł do mnie na browar najczęściej powtarzał przez cały wieczór słowo "PIPE" po prostu oszalał jak zobaczył i tylko kazał sobie donosić.
                Owszem, Strzelec rewelacją nie jest, ale do złych też go nie można zaliczyć. Według mnie spokojnie mozna go podać.

Comment

• e-prezes
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19260

no i poszło!
                  wniosek: czasem nie warto rzucać pereł przed wieprze
                  brackie spasowało, ale reszta niezbyt i mnie Goolman ostatnio nie smakował niektórych nie mogłem dostać .
                  trudno!

Comment

• żąleną
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.01
                    • 13239

Nie poddawaj się!

Zawsze możesz im udowodnić siłę reklamy urządzając ślepy test - założę się, że niewielu będzie w stanie odgadnąć, które piwo jest ich ulubionym...

Comment

• And69
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.06
                      • 1487

Jak to które te z butelki z napisem Lech , Tyskie albo Żywiec

Comment

Przetwarzanie...
                      X