Co sądzici o piwku koziołek jasny? Mi ono smakuje. Pijał je sam Hrabal i porównywał je nawet do Heinekena.
Velkopovicky kozel svetly lezak jasne
Collapse
X
-
Velkopovicky kozel svetly lezak jasne
4Mniam jest pyszne. Znam Czeszkę która porównuje je do tyskiego.75,00%3Popijał je sam Hrabal porównuj±c do Heinekena.25,00%1Piana jak śmietana smak szesnastoletniej dziewczyny! To jest piwko!Tagi: brak
-
-
I błagam bez porównań do tyskiego czy heinekena bo się załamię całkiem, co prawda to teraz SAB i pewnie niedługo już przestanie być piwem ale na razie jeszcze nie jest to produkt finansistów i marketingowców tylko PIWO.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
zythum napisał(a)
I błagam bez porównań do tyskiego czy heinekena bo się załamię całkiem, co prawda to teraz SAB i pewnie niedługo już przestanie być piwem ale na razie jeszcze nie jest to produkt finansistów i marketingowców tylko PIWO.
Comment
-
-
Krzysiu napisał(a)
Bez przesady. To tylko zwykłe, wielkoprzemysłowe piwo. Ja tam wolę trutnovskiego Krakonosa, lub z dużych - Krusovice.
Comment
-
-
Gwoli ścisłości - ulubionym piwem Szwejka był smichovski Staropramen. Kozel był drugi.
Być może ma w sobie coś nadzwyczajnego, ale mi po prostu mniej smakuje niż Krakonos i Krusovice.
Niestety w Czechach również zachodzi proces ubezsmakowienia piwa. Bardzo to przykre, jak pije się Pilznera, Budvara czy słowackiego Bazanta całkiem bez smaku.
Ostatnio jak jadę do Czech, raczę się piwem z minibrowaru Vrchlabi. Bardzo oryginalny jest ciemniak z dodatkiem wiśni.
Comment
-
-
Kozel vitezi!
Koziołek jest boski. Kiedyś pijałem go sporo w knajpie nad Sazavą - tzw. U Grubiana - miał zwyczaj zabierać kufle dopite w 3/4 i warczeć na ludzi, którzy zbyt długo siedzeili nad jednym kuflem... Echhh to se nevrati... Ale po nadużyciu postukuje różkami w czaszkę od wewnątrz...Krew to życie - a piwo to jego esencja
Comment
-
-
Velkopopovicky Koziolek jest przepyszny, rewelacyjny i bezkonkurencyjny! Specjalnie po niego jeżdżę czasem za południową granicę.
Ale w ankiecie nie zagłosuję - bo wymienione w odpowiedziach Tyskie i Heineken można stawiać jedynie na poziomie (za przeproszeniem) produktu przemiany materii po wypiciu tego wspaniałego piwa.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
Comment