Arturze, w Browarze masz wyszukiwarkę (opcja Szukaj). Gdybyś ją uruchomił znalazłbyś mnóstwo postów na ten temat, a także cały temat poświęcony tej sprawie.
Spójrz tutaj.
Tak a propos FCJP przypomniały mi się czasy, kiedy to jeszcze nie było w Polsce wydawnictw i dlatego kluby miłośników fantastyki robiły własne tłumaczenia i wydawały książki SF w małych nakładach odbijane na powielaczach (tzw. klubówki). Tam dopiero zdarzały się kwiatki, od których włos jeżył się na głowie! Pamiętam z książki "Czy androidy marzą o elektrycznych owcach?" takie jedno zdanie - była to książka Dicka, na podstawie której powstał "Blade Runner" (czyli "Łowca androidów"). Chodziło w którymś momencie o to, że jakiś bogacz miał mechaniczną kozę i ta koza, mimo iż mechaniczna - cytuję z książki - "potrafiła buźdź rogami".
Óważam,rze to sóper sprafa. Niech istnieje
Miło się klika;sam się myliłem,że tu może być WOLNA AMERYKANKA słowna,a tu proszę-rządzi czysty polski język.Oby tak dalej
Uważam, ze zupełnie inaczej czyta się posty zamieszczone, gdy ktos zamieszczający zwraca uwagę na to co pisze. Jak pogrzebałem w archiwum browaru i zobaczyłem początki niektórych forumowiczów to.... no, no no.
Niektórym forum lepiej zrobiło niż szkoła.
Comment