Najlepsze to Canadian Old i Black Velvet. A w powiązaniu z Piwem to Adelscott rządzi.
Alkopopy - czy mają szanse w Polsce ?
Collapse
X
-
Widziałem takie mieszaniny, a nawet spróbowałem coś co się nazywało gin z tonikiem. Ma się toto do ginu z tonikiem sprokurowanego własnoręcznie jak ministrant do ministra. Owszem, bardzo młoda młodzież (żeby nie użyć słowa dzieciarnia) na to pójdzie. Normalny człowiek będzie to omijał z daleka.
Comment
-
-
ja probowalem tych alcocos tam bo pilem i te ze slabszych alkoholi i te z mocniejszych...
coz... jako napoj deserowy to to mozna czasem lyknac... lub jak sie chce czegos nowego sprobowac...
czasem probuje jakiegos nowego, ktorego etykieta mnie zainteresuje... ale przewaznie drugi raz tego samego nie kupuje...
dla dzieci to dobre bo smaczne....
oczywiscie jak dzieci chca zostac alkoholikami to polecam to zazywac od najmlodszych latek...
Comment
-
-
Uważam, że takie drinki nie mają prawa się przyjąć. Wkońcu "Iguana" jest już parę lat na rynku i nie robi furory, mimo początkowej niezłej promocji. Osobiście kiedyś to kupiłem (promocyjny trójpak)- wypiłem jedno na siłę a reszta stała pół roku w lodówce.
Piłem natomiast czeski drink o nazwie "Beton" [może dlatego, że można się nim zbetonić?(czyt. sponiewierać)]. Nazwa wzięła się od jego składników- Beherovki i tonicu. Bardzo dobre, niezła alternatywa dla tych, którzy nie lubią czystej i nie mają akurat ochoty na piwo. Jeżeli ktoś spotka ten "napój" za południową granicą (zielona buteleczka 0,33) polecam spróbować, naprawdę niezłe.
Jeżeli natomiast chodzi o wódkę z sokiem, to w drinku "wściekły pies" smakuje naprawdę rewelacyjnie. Dla tych, którzy nie próbowali- polecam jako prawdziwy męski drink, nie żaden tam "pink lady" itp., choć muszę przyznać, że kobietom "wściekły" też smakuje.
Acha! I nie żałujcie TABASCO!
Comment
-
-
Wściekły pies to nie jest drink z sokiem, tylko z syropem, najlepiej grenadine, ale w polskich knajpach najczęściej podaja z malinowym. We wrocławskiej knajpie "Pod Złotym Psem" robią jeszcze złotego psa - z syropem z trzciny cukrowej, ale jest trochę za słodki.
Właśnie wczoraj z kumpelą po paru piwkach poprawiłyśmy właśnie jeszcze psami, rano wstaję, patrzę na forum, a tu Behemoth w temacie prawi Może nas wczoraj widziałeś?
A beton najlepiej samemu przyrządzać z becherowki i toniku, bardzo lubię ten zestaw
Comment
-
-
Drinki o nazwie gin tonic, żubr apple, i inne takie to zwykłe wina , przynajmniej ja na taki trafiłem, wziąłem tylko małego łyczka, ale smakowało obrzydliwie, więc poszedłem po piwo!
Psy też bardzo lubię, ale robione własnoręcznie a nie w knajpie, zawsze mam w domu tabasco, syrop też się znajdzie, ważne żeby wódka była odpowiednia! Z drinków, które pije wyjątkowo rzadko preferuje gin z tonikiem, ostanio jednak pije czysty bimber, dwie kolejki dają się we znaki!www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Comment
-
-
behemoth napisał(a)
Ładne mi rano! 11.52! Chyba za dużo było tych wściekłych...
Comment
-
-
Piwofil napisał(a)
Drinki o nazwie gin tonic, żubr apple, i inne takie to zwykłe wina
Comment
-
-
Marusia napisał(a)
Chłopie, wiesz li Ty co to jest wino???
Wino owocowe białe, półsłodkie, gazowane.
Fakt że na winach się nie znam, ale to nie jest ani gin z tonikiem, co może sugerować nazwa, ani typowe wino.www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Comment
-
-
Ciekawostka, zaiste Zwracam honor, myślałam, że wnioskowałeś ze smaku
Comment
-
-
Marusia napisał(a)
Ciekawostka, zaiste Zwracam honor, myślałam, że wnioskowałeś ze smakuwww.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Comment
-
-
Pojawiło się całkiem sporo alkopopów.
Po 1,5 rocznej przerwie wróciła Iguana. Ale niestety ma już Kameleona za konkurenta . Cóż za wyjątkowe podobieństwo logo... Oprócz ww pojawiły się : Bond, Smirnoff Mule i jescze parę innych.
Na świecie coraz popularniejsze stają się alkopopy na bazie wódki ( >70% ). Powoli i u nas się zadomowią...
Gorzej, że baaardzo , zwłaszcza w Anglii, przyjęły się plastikowe butelki z piwem w gastronomii. Po 20-tej w klubach muzycznych, dyskotekach, można kupić piwo wyłacznie w takich butelkach. Bezpieczniej, czyściej, szybciej...Simon
Comment
-
Comment