Gdyby nie ten podrozdział i Wasze dylematy
związane z kilkoma łykami piwczaka w drodze "to tu to tam" ,nie wiedziałbym,że zaistniał wogóle tak ponury problem.
talrasha napisal/a ....niektórzy powiedzieli by, że mam cięty język
To prawda.
Jestem właśnie po "Kasztelańskim" wypitym w sklepie, bo na zewnątrz było ok. -10 st., i cieszę sie ,że piwko z centralnej Polski trafiło do nas.
Łódzki porter też jest OK. , ale jeszcze go tutaj nie ma.....
talrasha napisal/a Muszę chyba zmienić podpis na "ten co ma cięty język"
Najpierw się zapytaj innych, jak jest naprawdę. Zazwyczaj przymiotniki wartościujące nadają osoby drugie. A na każdy taki przymiotnik trzeba sobie zasłużyć (patrz - Indianie północnoamerykańscy).
a może dajcie sobie po razie? Temat był pod sklepem.....
No więc wczoraj pani w Zielonej Żabce w Oleśnie zamówiła sobie Portera Strzelca i wyszła z nim na dwór. Wróciła po 2 minutach z powrotem i oznajmiła że z powodu mrozu zmuszona jest wypić piwo w sklepie, i jakby nigdy nic wypiła.....
Właściwie, co jest coraz częstszym w Czechach, jest to sklep połączony z barem (cztery nalewaki).
Lokal ruszył w czasie pandemii i na początku w związku z tym był tylko sklepem, teraz całość tworzy całkiem spore miejsce i do...
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Malutki browar rzemieślniczy z własnym wyszynkiem, zlokalizowany w historycznym centrum uroczego miasta Sintra, zaledwie kilka kilometrów od linii brzegowej Oceanu Atlantyckiego.
Minibrowar został założony w 2016 roku, znajduje się tuż obok słynnego Pałacu Narodowego, pół kilometra...
Szkoda, że na otwarcie browaru pogoda nie dopisała i akurat w godzinach popołudniowych zaczęło mocno padać i zrobiło sie zimno.
Na podstawkach powstanie browaru datują na 2018 rok, natomiast pierwsza warka została uwarzona w lutym tego roku, a uroczyste otwarcie odbyło sie weekend...
Comment