sól działa do minus 10 stopni... potem podnosi się kapsel ! Nie tylko w Bydgoszczy...
Pod sklepem?
Collapse
X
-
Re: Pod sklepem?
U mnie na osiedlu wcale nie spadło spożycie Piwka pod ścianą sklepu. Kwasożłopy czerwonogębe jak stali tak dalej stoją i żłopią wszystko jak leci: Piwo, wino, a jak kasa jest to i jakąś flaszkę obalą. Ustawa jak widać, nic nie wniosła. Tymbardziej że komenda policji jest 50m od ulubionej miejscówki tych typów.
Ja nie pijam Piwa pod sklepami, bo to po prostu jakoś nie przystoi.
Co innego w parku w kilka osób, kulturka i jest O.K. Dobre miejcówki pod chmurkę w Warszawie to przede wszystkim Pola Mokotowskie, Powiśle no i barbakan, gdzie zawsze znajdzie się ktoś z gitarą, a ludzie zwykle są pokojowo nastawieni do tego świata. Choć na barbakanie trzba się rozglądać bo mnie tam ostatnio niebiescy skasowali, ale obyło się bez 5 tyś., bo trupa grzecznie się zachowywała.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
kamyczek77 napisal/a
Dlaczego z solą?!Czy to jakiś Bydgoski trend?A może jestem po prostu niedoinformowana?(Czy niedoinformowana pisze sie razem?Znowu gotowi sie przyczepić!)
Z tego co wiem to picie czegokolwiek z solą to Tarnowski trend(kawa, piwo...)
Comment
-
-
pjenknik napisal/a
Też zdecydowanie wolę pić piwo z kufla w knajpie, lub w domu, ale ....
...w lecie na wsi pod sklepem piwo pite na stojaka, najlepiej po pracy, smakuje wyśmienicie!Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/
Comment
-
-
Piwo pod sklepem na tzw. cito to malinówka.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
SAIMIR napisal/a
(...)
Slavoy; myslę , że piwko można wypić wszedzie
nie ma nie przystoi...
czy uwazasz ze kobiecie w restauracji tez nie można wypic
piwa bo w naszej mentalności to też nie przystoi .
Co innego jest stanąć pod osiedlowym sklepem i żłopać browar jak pospolity obszczyjmurek. To godzi nie tylko we mnie ale i w szlachetność tego trunku.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Myślę, że picie piwka na dworku ma swoje uroki. Ja przykładowo czasami z kumplami walniemy sobie po jednym miedzy wykładem a ćwiczeniami (wskazane przed matmą), chociaż ostatnio robię to rzadziej, ale to chyba z powodu pogody.Catalunya es una nación y el Barça es un ejército
Comment
-
-
Żadne poświęcenie. Byliśmy na obozie a pani w sklepie nam się nie dała napić a padało akurat. Muszę dodać, że u mnie na obozach i wycieczkach dzieci od III LO w górę piją piwo legalnie. Wolę, żeby przy mnie niż mieliby to robić po kątach w niewiadomo jakim stresie. Wiem, że to głupie, ale rodzice mnie jeszcze nie zlinczowali.
Comment
-
Comment