Wiedźmin

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • yemiołka
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.02
    • 1012

pjenknik napisal/a
    Czytałaś Maji
    Mai.
    do poduszki.
    **** zbliża ludzi... :-]

Comment

• adam16
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.02
      • 9865

pjenknik napisał(a)
      Z tego co wiem to całość miał ukończoną na przełomie 1998/1999 więc odpoczynek już trochę trwa. Przepraszam: od-SAP-nięcie.
      Sapek pisze nowy cykl, zamierzony na jakieś trzy tomy. Pierwszy powinien pojawić się za moment.
      Browar Hajduki.
      adam16@browar.biz
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• szostak
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.02
        • 1176

Kudłaty napisał(a)
        Ja słyszałem , że niepodoba się tylko tym którzy czytali książke.
        Bo myśleli ,że będzie lepiej. A jak wiadomo nigdy ekranizacja książki nie będzie lepsza od samej lektury .
        Oczywiście. Ale jest to teza, na której poparcie trzeba uzyć np. Władcy Pierścieni, czyli filmu zrobionego dobrze, a i tak gorszego od książki. Wiedźmin się do tego nie nadaje, bo film, a zwłaszcza serial, został ordynarnie s.................

Comment

• peefco
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2002.10
          • 71

czytalem ksiazke i ogladalem film, ktos wyzej powiedzial ze "ksiazke sie czyta a film sie oglada" i to jest prawda, tylko ze te ksiazke sie CZYTA a tego filmu sie nie OGLADA. Nudy prosze panstwa, dluzyzny,...i kto za to placi ???? , jednak wole film amerykanski he he

Comment

• Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

adam16 napisał(a)

Sapek pisze nowy cykl, zamierzony na jakieś trzy tomy. Pierwszy powinien pojawić się za moment.
            No ale z tego co już dawno temu się wypowiadał sam autor, nie bedzie to cykl fantasy, tylko jakaś powieść historyczna...
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Viktor
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              🍼
              • 2002.04
              • 617

Wiedźmin

Kudłaty napisał(a)
              Ja słyszałem , że niepodoba się tylko tym którzy czytali książke.
              Bo myśleli ,że będzie lepiej. A jak wiadomo nigdy ekranizacja książki nie będzie lepsza od samej lektury .
              To się zgadza :
              Dwie myszki jedzą taśmę filmową "Wiedźmina". Jedna mówi :"dobry film" a druga : "książka była lepsza".

Comment

• peefco
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2002.10
                • 71

Marusia napisał(a)

No ale z tego co już dawno temu się wypowiadał sam autor, nie bedzie to cykl fantasy, tylko jakaś powieść historyczna...
                No to ladna historia he he

Comment

• adam16
                  • 2001.02
                  • 9865

Marusia napisał(a)

Ponoć mają tam występować elementy fantastyki. Zresztą to jest mało istotne - byle by się dobrze czytało.
                  Browar Hajduki.
                  adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• baks12
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.05
                    • 147

Jak dla mnie to film czy serial to przerost formy nad treścią. Dobrze że jest trochę ruchu w tym teatrze, po dialogi to nawet do teatru się nie dają.

Comment

• szostak
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.02
                      • 1176

Dialogi to się nie nadają do niczego. Do teatru czy kabaretu za idiotyczne. Wiem! nadają się do seriali Ale Wiedźmin to też serial , więc rzeczywiście do niczego.

Comment

• baks12
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.05
                        • 147

Osobiście to spodziewałam się czegoś dużo dużo, lepszego. Ale jak wybije się z naście piwek to i Wieźdzmin może zamienić się w "Piękny umysł" "Władzce pierścieni"

Comment

• żąleną
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.01
                          • 13239

Właśnie oglądam serialowego Wiedźmina. Jak dla mnie - tandeta. Poza paroma wyjątkami aktorstwo jest kiepske, postaci nie są przekonujące (zwłaszcza czarodziejka), kostiumy i dekoracje są plastikowe (nie uległem iluzji, że widzę świat Wiedźmina - cały czas miałem wrażenie, że patrzę na obrazki z jakiegoś zakątka Polski), no i nie wiedezieć czemu cały czas w tle gra jakaś muzyka, niczym w intrze do gry komputerowej.

No i ten smok...

Comment

• behemoth
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.12
                            • 248

Mimo tych wszystkich niewątpliwych niedociągnięć i braku profesjonalizmu uważam, że "Wiedźmin" przeciera jakiś szlak w polskiej kinematografii. Być może dzięki niemu doczekamy się kolejnych pozycji z tego gatunku.

Comment

• adam16
                              • 2001.02
                              • 9865

behemoth napisał(a)
                              Mimo tych wszystkich niewątpliwych niedociągnięć i braku profesjonalizmu uważam, że "Wiedźmin" przeciera jakiś szlak w polskiej kinematografii. Być może dzięki niemu doczekamy się kolejnych pozycji z tego gatunku.
                              Ja się obawiam jednak, że Wiedżmin na długie lata zamyka drogę polskiej kinematografiiw dziedzinie fantastyki.
                              Browar Hajduki.
                              adam16@browar.biz

Comment

• skandal
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2002.05
                                • 1439

Ja nie oglądałem ani filmu ani nie czytałem narazie książki i byłem ciekaw co zobaczę w serialu.No i po pierwszych odcinkach dałem sobie dziś spokój z dzisiejszym. Kaszana! Gdzie w nim jakaś akcja? Chodzi ciągle ten Wiedźmin albo przy ognisku siedzi raz na odcinek miecz wyjmie i to wszystko.Może się rozkręci? Jednak książki nic nie pobije!

Comment

Przetwarzanie...