Skąd Wasz nick?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • biereczapplistes
    Porucznik Browarny Tester
    • 2007.05
    • 325

Mój nick tutejszy nie jest wyszukany:

"Czapplistes" pochodzi od ksywy "Czapla", którą noszę od czwartego albo piątego roku życia i choć kiedyś mi się nie podobała, to już wżarła się we mnie i stworzyła własną cywilizację i juz od lat mam do niej pozytywny stosunek; jest ona najpopularniejszą i najbardziej oficjalną z moich niewybrednych przydomków; tu została wypaczona tak aby nawiązać romans z "biere trappistes" do których mam sentyment i pociąg.

"Biereczapplistes" i "Czapplistes" są dość nieporęczne, więc dodam na wszelki wypadek, że najlepiej zwracać się do mnie per "Czapla".

I wyszło na to, iż po przeszło dwóch latach udało mi się wreszcie przedstawić - wprawdzie po czasie (bo przecież trenowałem tu już swój grafomański tabor gramatyczno - stylistycznych ułomności), ale chyba ratuje mnie to, że na samym początku nafaszerowałem profil, co - moim zdaniem - jest potrzebne.
    Pijast Piwodziej :D

Comment

• crocco
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2010.12
      • 590

W moim nicku zawarte są litery mego nazwiska,imienia ,elementy muzyczne i takie tam dyrdymały.A naprawdę to nie wiem skąd się mi to przyplątało.
      Last edited by crocco; 2011-01-01, 22:08.

Comment

• Feti
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2010.10
        • 801

Ja jak zakładam gdzieś konto to hasło tworzę makepasswd i jak tam są jakieś literki to tworzę z nich nick.

Comment

• Psychomanteum
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2004.06
          • 207

To może i ja wytłumaczę swój nick. psychocośtam...

Jako że przez okres szkoły byłem zafascynowany życiem po życiu,
          czytałem wszystkie możliwe książki na ten temat w jednej z nich
          Raymond Moody opisał słowo "psychomanteum"
          Znaczyło ono w starożytności przepowiednie zmarłych bądżź duchów.
          Jest to również nazwa pomieszczenia z dużym lustrem służącego do przywoływania duchów.
          No i spodobało się i jest
          Zdrówko
          http://picasaweb.google.pl/psychomanteum1/
          2011 kapsli - 44 państwa... w tym 222 Polska

Comment

• MarcinKa
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2005.02
            • 2736

Mój nick to imię i początek nazwiska.
            Sposobem pisowni ma nawiązywać do tytułów płyt Kong Crimson (THRaKaTTaK, The ProjeKcts,...).
            A powstała forma żeńska jest zgodna ze znakiem zodiaku.
            To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• babalumek
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.02
              • 1207

A mój pochodzi z piosenki - starej, zapomnianej z najlepszych czasów znanej polskiej kapeli rockowej
              MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• Latarnik
                Premium Lamplighter
                🥛🥛🥛🥛
                • 2004.06
                • 5030

T.Love - Gumka babalumka
                5450 kapsli z wypitych piw
                874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
                "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
                https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
                Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
                https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• babalumek
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.02
                  • 1207

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedzi
                  T.Love - Gumka babalumka
                  Pierwsza osoba która zgadła skąd to jest Pewnie podpowiedź była za duża Każdy robi najpierw wytrzeszcz słysząc to słowo a potem że T Love nagrało w ogóle taką piosenkę. Stare czasy wczesnej młodości
                  MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• Mikko
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2008.12
                    • 583

Mój szef, Norweg, myląc mnie z moim kolegą Mikołajem, nazywał mnie przez rok Mikko (po norwesku Mikołaj).

Comment

• Radical
                      • 2008.03
                      • 145

Podczas awantury z moja niemiecką kobietą padło takie słowo z jej ust Do dziś mnie tak potrafi przedrzeźniać jak okażę akt zazdrości
                      Radical.

Comment

• Promil03
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2007.10
                        • 2833

A ja mam Promil bo jestem abstynentem. Koledzy mi za młodu nadali.

Comment

• TomekPeisert
                          • 2010.01
                          • 181

Imię i nazwisko - wiem wiem, niemieckie, ale zapewniam, że pochodzenie mam czeskie

Comment

• Maremali
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.05
                            • 1955

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedzi
                            A ja mam Promil bo jestem abstynentem. Koledzy mi za młodu nadali.
                            a te 03 to pewnie poziom poniżej, którego nie spada Tobie zawartość %o we krwi
                            http://maremali.web-album.org/

Comment

• Gringo
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2007.07
                              • 2160

Na mnie od podstawówki mówi się Jaszczur (ponoć od mojej urody ). Natomiast nick Gringo używany na BB zaczęrpnąłem m.in. z pierwszego w życiu wyjazdu piwno - kolejowego z kolegą do Pragi w 2000 roku.
                              A było to tak: Praga, wieczór, jeździliśmy po Pradze metrem na chybił trafił, wysiadaliśmy na przypadkowych stacjach i wchodzili do przypadkowych lokali na piwo. Przez przypadek trafiliśmy do jakiejś poddzielnicy cygańskiej i weszliśmy do baru gdzie towarzystwo było tylko cygańskie, łącznie z obsługą. Lokal bardzo szemrany gdzie miękkimi narkotykami handlowało się jak papierosami. My z plecaczkiami i aparatem fotograficznym i to spojrzenie ludzi na nas. W pewnyym momencie w tej ciszy ktoś z klientów zawołał coś w stylu "Hej Gringo, ale mleka tutaj nie podają". Obsługa jednak nalała nam piwo bez zapytania, zapłaciliśmy, wypiliśmy (rekordowo szybko) i spieprzaliśmy stamtąd w podskokach.

Nastepnie doszła fascynacja podrózami Pana WC i pod takim właśnie nickiem tutaj się znalazłem.

Comment

Przetwarzanie...
                              X