No właśnie a Japończycy mieli specjalnie dla Polski wyprodukować mikrowątroby łatwe do wymiany.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Pamiętajcie, że wątroba, nawet alkoholika się regeneruje. Wystarczy dac jej czas, jakieś 7-10 lat zdrowego życia i jedzenia i już jest jak nowa, i można ją znowu katować!
A tak w ogóle to poszedłbym na jakąś studniówkę, tylko chyba bym się głupio czuł Już teraz mam problemy w komunikacji z młodzieżą, Oni śpiewają inne piosenki, po piwie, a poza tym mi do zabawy wystarczy piwo, nie muszę tego niczym wzmacniać, jak zauważyłem większość musi jeszcze coś przypalić albo zakwasić. Chyba się strasznie starzeję....
Nauczyciel w klasie maturalnej namawia uczniów do zamówienia wspólnego zdjęcia.
- Wyobraźcie sobie, za trzydzieści lat przeglądając album moglibyśmy sobie wspominać: O, Małgosia, teraz jest sławną dziennikarką, a to Piotr teraz jest adwokatem...
W tym momencie z ostatniej ławki odzywa się Łukasz:
- A to nasz wychowawca, od pięciu lat nie żyje...
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Plan działania:
1. sprawdzić gdzie pracuje.
2. Z szefem obgadać temat przymusowego urlopu.
3. w Tp załatwić odcięcie go od telefonu
4. samemu siąść do kompa i stukać ile popadnie byle gdzie i nie na temat
I nie gra od rana do wieczora w piłkę na kawałku trawy z bramkami z teczek szkolnych (pamiętacie te tornistry).
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Wisi, wisi. Tylko, że kiedyś gadało się o piłce i piło oranżadę, a teraz młodzież kurzy trawkę, pijeiwo mocne lub winko i opowiada ... no, o listach zestresowanych panienek z "Bravo".
Krzysiu napisal/a Wisi, wisi. Tylko, że kiedyś gadało się o piłce i piło oranżadę, a teraz młodzież kurzy trawkę, pijeiwo mocne lub winko i opowiada ... no, o listach zestresowanych panienek z "Bravo".
Ale nie wszyscy tacy są. JA taki nie stestem
Piwo to jest życia blues, daje miłość oraz luz. :)
Comment