odnosnie skrzywień kręgosłupa od siedzenia to wolałbym aby moja latorośl siedziała przed komputerem i krzywiła kręgosłup niż w wieku 15lat leżała naćpana pod ławką z powodu "zdrowej rywalizacji" kto sobie wiekszą porcje zaaplikuje.
Pewnie, że tak, ale czy nie lepiej by było gdyby wraz z rówieśnikami pograł/a w piłkę, w gumę bądź inną grę sportową lub wieku dziecięcego.
Jeśli nie obce jest ci pojęcie fair play to tak rozumiem sportową rywalizację,
sam grałem przed długo okrez w piłkę nożną i uważam, że sport wielu rzeczy mnie nauczył, poza tym sport to zdrowie, no ale jak wolisz by twoje dziecko żyło w wyimaginowanym świecie komputerowych gier..... to twoje zdanie i masz do niego orawo
talrasha napisal/a
Pewnie, że tak, ale czy nie lepiej by było gdyby wraz z rówieśnikami pograł/a w piłkę, w gumę bądź inną grę sportową lub wieku dziecięcego.
Jeśli nie obce jest ci pojęcie fair play to tak rozumiem sportową rywalizację,
sam grałem przed długo okrez w piłkę nożną i uważam, że sport wielu rzeczy mnie nauczył, poza tym sport to zdrowie, no ale jak wolisz by twoje dziecko żyło w wyimaginowanym świecie komputerowych gier..... to twoje zdanie i masz do niego orawo
Właśnie sobie uświadomiłem, że wieki całe minęły odkąd widziałem poraz ostatni dzieciaki grające w gumę albo klasy. Nawet w berka nie grają tylko łażą po śmietnikach (obserwacje jak najbardziej prawdziwe).
to ja muszę pochwalić dzieci z "mojego" podwórka
jak pogoda jest "akuratnia" to "chłopy" grają w piłkę od przyjścia ze szkoły aż do zmroku (można przy tym nieźle wzbogacić swoje słownictwo), niestety potem siadają na ławce pod moim oknem i wydzierają się, palą, plują (już się uspokoiło, bo wyszedłem kiedyś na słówko do nich).
inne zainteresowania dzieci i młodzieży (oprócz piłki):
skoki z huśtawki, koszykówka (kosz tak niefortunnie postawiony, że kiedyś skręciłem sobie kostkę na krawężniku), coś na wzór "bejzbola" (nikt nikogo kijami nie okłada), strzelanie się i wydawanie przy tym śmiesznych odgłosów paszczą, pokemony (rzucają czymś o coś i coś tam wygrywają)
a starsza młodziesz preferuję jednak siedzenie na ławkach połączone ze ściemnianiem małolat i opowiadaniem, jak on komuś tam przypie........
talrasha napisal/a
A nie byłoby słuszne, żeby martwili się o to rodzice?
Originally posted by maryhh to ja muszę pochwalić dzieci z "mojego" podwórka
jak pogoda jest "akuratnia" to "chłopy" grają w piłkę od przyjścia ze szkoły aż do zmroku (można przy tym nieźle wzbogacić swoje słownictwo), niestety potem siadają na ławce pod moim oknem i wydzierają się, palą, plują (już się uspokoiło, bo wyszedłem kiedyś na słówko do nich).
........
Toż to kawałek znany jak świat długi i szeroki...!
Dzieci wesoło wybiegły ze szkoły
Zapaliły papierosy, wyciągnęły flaszki
Chodnik zapluły, ludzi przepędziły
Siedzą na ławeczkach i ryczą do siebie: Wszyscy mamy źle w głowach, że żyjemy
hej hej lalalala hej hej hej
Wszyscy mamy źle w głowach, że żyjemy
Tony papieru, tomy analiz
Genialne myśli, tłumy na sali
Godziny modlitw, lata nauki
Przysięgi, plany, podpisy, druki Wszyscy mamy źle w głowach, że żyjemy
Wzorce, przykłady, szlachetne zabiegi
Łańcuchy dłoni, zwarte szeregi
Warstwy tradycji, wieki kultury
Tydzień dobroci, ręce do góry I... Wszyscy mamy źle w głowach, że żyjemy
Dzieci wesoło wybiegły ze szkoły
Zapaliły papierosy, wyciągnęły flaszki
Chodnik zapluły, ludzi przepędziły
Siedzą na ławeczkach i ryczą do siebie: Wszyscy mamy źle w głowach, że żyjemy
Nieeee... Forumowicze mają dobrze w głowach. BO PIJĄ NAPÓJ BOGÓW poszukując najlepszgo. To coś jak poszukiwanie "złotego środka" . Życie ma dla nas sens!
Ostatnia zmiana dokonana przez slavoy; 2002-01-19, 14:53.
Z okazji moich urodzin wszystkim forumowiczom - tym starym i tym młodym, tym którzy mają mało wypitych piwek i tym którzy trochę więcej po jednym napoju bogów
Comment