Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
PS Od dłuższego czasu nurtuje mnie myśl - czy ktoś z was oprócz wrzucania nazw wykonawców sięgnął po coś polecanego przez innych. Mnie się to zdarzyło dotąd dwa razy.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Na jesienne i zimowe melancholijne wieczory niezastapione jest ukraińskie La Plastique Mystification "In the Land of Melancholy". Nie polecam osobom ze skłonnosciami samobójczymi. W niektórych utworach wokalnie udziela się pani o nazwisku Maria Zakharova - głos wybitnie smutny i dołujacy. Godne uwagi są też jej solowe albumy. Dla osób o mocniejszych nerwach świetna jest płyta Neurosis z Jarboe na wokalu. Swego czasu w ciężkich chwilach często gościł w moim odtwarzaczu Ulver "Perdition City", a ostatnio Beth Orton . Na poprawę humoru natomiast, skuteczne jest Ska-P - potrafią chłopaki przemycić w swej muzyce hiszpańskie słońce ...oraz wiele innych treści .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yendras- Nusrat Fateh Ali Khan - śpiew qawwali czyli muzyka sufich z Pakistanu
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yendras- Huun Hur Tu - śpiew gardłowy tudzież alikwotowy z Tuwy (to jest czad!)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeberJa ze swojej strony polecam Raviego Shankara, szczególnie podpasowały mi płyty z Yehudi Menuhinem i Janem Garbarkiem
Comment
-
-
Nie słyszałem. Ale postaram się szybko nadrobić podobnie jak listę Yendrasa.
Tylko na dysku już miejsca mało .pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_AlehouseNusrat Fateh Ali Khan doskonale komponuje się z Peterem Gabrielem - ścieżka dźwiękowa do "Ostatniego Kuszenia Chrystusa" ("Passion") [...]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yendrasOsobiście wolę płytę "Passion Sources", na której wykonawcy pojawiający się w ścieżce dźwiękowej występują saute, bez Gabriela.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną[...]Toure udowadnia, że blues jest niesamowicie mantryczny - nigdy bym nie pomyślał, że plemiennopodobne zaśpiewy tak pasują do bluesowej maniery. [...]
Comment
-
-
Niewolników pozyskiwano z całego kontynentu, również z obszarów subsaharyjskich. Tuaregowie handlowali niewolnikami na obszarze Sahelu, zresztą sami posiadali niewolników jeszcze w latach po II wojnie światowej. Pustynia nie była dla nich żadną barierą - karawany Tuaregów i Berberów pokonywały Saharę we wszystkich kierunkach dostarczając do portów np. sól, zresztą był to czas rozkwitu pustynnych miast - oaz takich jak Agadez czy Timbuktu.
Comment
-
-
Po urodzinach przybyło mi nieco muzyki i to w dwóch formatach, a do tego wszystko legalne
Na początek prezent od Asi mojej kochanej - Rammstein "Rosenrot"
Bardzo piękna dopracowana grafika (wersja digi pack jeszcze spotęgowała wrażenie).
A muzyka - przy pierwszym przesłuchaniu lekki zawód, ale każde następne utwierdzało mnie w przekonaniu, że to bardzo dobra płyta. Może nie ma na niej hitów (poza żartem "Te Quiero puta" z meksykańskimi mariachi) ale jest niesamowicie spójna, z niezbyt wesołym, ale urzekającym klimatem. Piękna muzyka. Dzięki Asiu
A teraz prezent od mojej siostry - Zacier - "konfabulacje"
No to, to jest płyta z samymi hymnami NORMALNOŚCI - jest tu parę dzieł, które z pewnością znajdą się na składance na imprezę której będzie patronowała N. Pozdro dla kumatych, oczywiście
I zostały jeszcze dwie pozycje DVD - teledyski i fragmenty koncertów T.Love z dwudziestolecia działalności - bardzo przyjemna rzecz
i coś co sobie zostawiłem na deser, więc jeszcze nie oglądałem - Apocalyptica "Live"Last edited by iron; 2005-11-08, 13:10.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Slucham sobie właśnie po raz kolejny "Second Life Syndrome", drugiej pełnowymiarowej płyty mojego ukochanego polskiego zespołu, czyli warszawskiego Riverside.
Nie porywa tak jak pierwsza, bo nie jest taką nowością, ale i tak jest rewelacyjna! świetne kompozycje, doskonały wokal (Mariusz jest jednym z najlepszych polskich wokalistów jeśli chodzi o śpiewanie po angielsku), wyrażająca niezwykłe emocje gitara. Jak trzeba, to jest spokojnie i melancholijnie, ale panowie często potrafią przyłoić Pozycja obowiązkowa dla wielbicieli połączonych klimatów Anathemy, Porcupine Tree, Dream Theater i Pink Floyd. To tylko próba przybliżenia, bo muzyka nie jest żadną zżynką, jest jakością samą w sobie.
Comment
-
-
A mi odkąd padł laser od CD w wieży przeprosiłem się z kasetami i przesłuchuję starocie. Na razie wałkuję Guns `N Roses – Use Your Illusion I i II i tak wzdycham nad kondycją dzisiejszego rocka a przede wszystkim nad brakiem dobrej gitarowej muzyki.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
Comment