Bardzo smutna wiadomość, ale niestety spodziewana już od lat znając styl Jego życia...
Dwie pierwsze płyty Stone Temple Pilots są genialne
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
W wieku 48 lat zmarł Scott Weiland, znany z występów w takich grupach jak Stone Temple Pilots i Velvet Revolver. Wielka szkoda, choć trudno oprzeć się wrażeniu, że narkotyczne i alkoholowe przygody nie tylko skróciły jego życie, ale i odebrały wiele lat z tych, które już przeżył.
STP zawsze byli raczej w cieniu czy to Alice in Chains, czy Soundgarden. Niemniej Core to świetna płyta. Z rodzaju tych, które nagrywa się w karierze tylko raz.
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
A Velvet? Slash, McKagan, wiadomo. Niemniej Weiland również odwalał tam kawał dobrej roboty.
Leave a comment:
-
-
Zgadzam sie w pelni, SBS to wg mnie czarna perla wsrod tego, co stworzyli.
Juz sie nie moge doczekac czerwca. Bedzie wrzeszczane "or ju czildren of tudej ar czildner of de grejw, jee!"
Leave a comment:
-
-
Dziś urodziny obchodzi Ozzy Osbourne.
Dla mnie najważniejszą postacią w Black Sabbath jest Tony Iommi, ale trudno sobie wyobrazić ten zespół bez młodzieńczego zjadaczy jaszczurek.
Piątą płytę zespołu Black Sabbath zaliczam do dziesięciu najlepszych płyt w historii rocka.
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Natomiast chciałbym zwrócić uwagę na niedocenioną płytę Never Say Die. Płyta jest nierówna, ale zawiera kilka fantastycznych kawałków jak A Hard Road, czy Over To You.
O genialnym tytułowym utworze, pełnym energii nie wspomnę, tylko zamieszczę
Leave a comment:
-
-
Ja ostatnio ( dzięki Gosi i Wojciechowi Mannowi ) nakręciłem się na kapelę The Jolly Boys. Można zapodać sobie z jutuba cokolwiek - jest moc
Śpieszcie się słuchać tych chłopaków
Leave a comment:
-
-
Chrześcijanie w tamtych czasach niewiele różnili się od dzisiejszych muzułmanów. Kto nie z nami, ten przeciwko nam.
Leave a comment:
-
-
27 listopada 1095 r. papież Urban II ogłosił rozpoczęcie pierwszej wyprawy krzyżowej przeciw muzułmanom. Wzywając do krucjaty powiedział m.in. "Wszak jest koniecznością, abyście niezwłocznie podążyli z pomocą waszym braciom zamieszkującym na Wschodzie i potrzebującym waszej, niejednokrotnie obiecywanej im pomocy. Na nich zwalili się bowiem, jak o tym większości z was już doniesiono, Turcy i Arabowie, którzy dotarli aż do Morza Śródziemnego, do tego miejsca, które zwie się "ręką św. Jerzego", u granic Romanii. Zajmując coraz dalsze ziemie tychże chrześcijan, oni uzyskali nad nimi przewagę niejednokrotnie rozbijając ich w walce, wielu zabili lub wzięli do niewoli, kościoły porozbijali, a imperium spustoszyli. I jeśli wy spokojnie pobłażać będziecie jeszcze przez pewien czas wszystkim tym gwałtom, oni zwyciężą jeszcze więcej ludzi oddanych Bogu"
Obecnie mamy powtórkę z historii, tylko obecny papież zamiast do krucjat nawołuje do przyjmowania w Europie tzw. "uchodźców" muzułmańskich.
Z okazji kolejnej rocznicy ogłoszenia I krucjaty:
Saxon - Crusader
Leave a comment:
-
-
W związku z ostatnimi wydarzeniami z islamistami tego słucham przy piwku:
Sisterhood:
Sisterhood:
Genesis:
Kazik Na Żywo:
Siekiera:
Leave a comment:
-
-
No niestety nie ma go już wśród nas - młodo odszedł chłopak
A u mnie:
Last edited by Dukat_WSI; 2015-11-13, 23:26.
Leave a comment:
-
-
Dziś przy piwie i weekendzie słucham sobie mojej ulubionej płyty zespołu Motörhead, czyli Overkill, kupionej dawno temu akurat będąc w Giżycku.
Na perkusji świętej pamięci '' Zwierzak ''
Leave a comment:
-
-
U mnie natomiast Queens Of The Stone Age https://www.youtube.com/watch?v=s88r_q7oufE
Leave a comment:
-
-
Moim kacowym numerem jeden pozostaje niezmiennie "Tak tak... to ja" Obywatela GC.
Leave a comment:
-
Leave a comment: