Muzyka przy piwku

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• DariuszSawicki
    replied
    Bardzo smutna wiadomość, ale niestety spodziewana już od lat znając styl Jego życia...
    Dwie pierwsze płyty Stone Temple Pilots są genialne

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Leave a comment:

• KDWG
    replied
    W wieku 48 lat zmarł Scott Weiland, znany z występów w takich grupach jak Stone Temple Pilots i Velvet Revolver. Wielka szkoda, choć trudno oprzeć się wrażeniu, że narkotyczne i alkoholowe przygody nie tylko skróciły jego życie, ale i odebrały wiele lat z tych, które już przeżył.

STP zawsze byli raczej w cieniu czy to Alice in Chains, czy Soundgarden. Niemniej Core to świetna płyta. Z rodzaju tych, które nagrywa się w karierze tylko raz.

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

A Velvet? Slash, McKagan, wiadomo. Niemniej Weiland również odwalał tam kawał dobrej roboty.

Leave a comment:

• sredstvom
    replied
    Zgadzam sie w pelni, SBS to wg mnie czarna perla wsrod tego, co stworzyli.
    Juz sie nie moge doczekac czerwca. Bedzie wrzeszczane "or ju czildren of tudej ar czildner of de grejw, jee!"

Leave a comment:

• DariuszSawicki
    replied
    Dziś urodziny obchodzi Ozzy Osbourne.
    Dla mnie najważniejszą postacią w Black Sabbath jest Tony Iommi, ale trudno sobie wyobrazić ten zespół bez młodzieńczego zjadaczy jaszczurek.

Piątą płytę zespołu Black Sabbath zaliczam do dziesięciu najlepszych płyt w historii rocka.

Natomiast chciałbym zwrócić uwagę na niedocenioną płytę Never Say Die. Płyta jest nierówna, ale zawiera kilka fantastycznych kawałków jak A Hard Road, czy Over To You.
    O genialnym tytułowym utworze, pełnym energii nie wspomnę, tylko zamieszczę

Leave a comment:

• jacekwerner
    replied
    Ja ostatnio ( dzięki Gosi i Wojciechowi Mannowi ) nakręciłem się na kapelę The Jolly Boys. Można zapodać sobie z jutuba cokolwiek - jest moc
    Śpieszcie się słuchać tych chłopaków

Leave a comment:

• DariuszSawicki
    replied
    6 lat temu, drugiego grudnia odszedł Eric Woolfson
    Ten zespół powinien nazywać się The Eric Woolfson Project

Leave a comment:

• robox
    replied
    Z mojej ulubionej, dawno nie słuchanej płytki "Hammerheart" .

Leave a comment:

• Areh
    replied
    Chrześcijanie w tamtych czasach niewiele różnili się od dzisiejszych muzułmanów. Kto nie z nami, ten przeciwko nam.

Leave a comment:

• ziggylugosi
    replied
    27 listopada 1095 r. papież Urban II ogłosił rozpoczęcie pierwszej wyprawy krzyżowej przeciw muzułmanom. Wzywając do krucjaty powiedział m.in. "Wszak jest koniecznością, abyście niezwłocznie podążyli z pomocą waszym braciom zamieszkującym na Wschodzie i potrzebującym waszej, niejednokrotnie obiecywanej im pomocy. Na nich zwalili się bowiem, jak o tym większości z was już doniesiono, Turcy i Arabowie, którzy dotarli aż do Morza Śródziemnego, do tego miejsca, które zwie się "ręką św. Jerzego", u granic Romanii. Zajmując coraz dalsze ziemie tychże chrześcijan, oni uzyskali nad nimi przewagę niejednokrotnie rozbijając ich w walce, wielu zabili lub wzięli do niewoli, kościoły porozbijali, a imperium spustoszyli. I jeśli wy spokojnie pobłażać będziecie jeszcze przez pewien czas wszystkim tym gwałtom, oni zwyciężą jeszcze więcej ludzi oddanych Bogu"

Obecnie mamy powtórkę z historii, tylko obecny papież zamiast do krucjat nawołuje do przyjmowania w Europie tzw. "uchodźców" muzułmańskich.

Z okazji kolejnej rocznicy ogłoszenia I krucjaty:

Saxon - Crusader
    Saxon (Musical Group), Crusader (Musical Album), Heavy Metal (Musical Genre)

Leave a comment:

• DariuszSawicki
    replied
    To ja jeszcze dodam ten kawałek

Leave a comment:

• ziggylugosi
    replied
    W związku z ostatnimi wydarzeniami z islamistami tego słucham przy piwku:

Sisterhood:

Sisterhood:

Genesis:

Kazik Na Żywo:

Siekiera:

Leave a comment:

• Dukat_WSI
    replied
    No niestety nie ma go już wśród nas - młodo odszedł chłopak

A u mnie:
    Last edited by Dukat_WSI; 2015-11-13, 23:26.

Leave a comment:

• DariuszSawicki
    replied
    Dziś przy piwie i weekendzie słucham sobie mojej ulubionej płyty zespołu Motörhead, czyli Overkill, kupionej dawno temu akurat będąc w Giżycku.

Na perkusji świętej pamięci '' Zwierzak ''

Leave a comment:

• robox
    replied
    U mnie natomiast Queens Of The Stone Age https://www.youtube.com/watch?v=s88r_q7oufE

Leave a comment:

• sredstvom
    replied
    Moim kacowym numerem jeden pozostaje niezmiennie "Tak tak... to ja" Obywatela GC.

Leave a comment:

Przetwarzanie...
X