Przed chwilą zauważyłem w Vivie Brytni Spirs wykonującą kawałek Joan Jett 'I Love Rock'n'Roll'. Mogłaby trzymać swoją buźkę z dala od kawałków, które przewyższają całość jej twórczości, tym bardziej, że ta przeróbka nic nie wnosi do tematu.
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
Jakoś ostatnio tylko ja się produkuję w tym temacie.
W każdym razie - zobaczcie sobie, jak wygląda deathmetalowe karaoke (środek strony). Najlepsze, że jest to autentyczny kawałek. Ciekawe, jak długo trwa kariera wokalisty deathowego?
Last edited by żąleną; 2002-05-18, 16:51.
Comment
-
-
A ja własnie piwkuję przy Fury In The Slaughterhouse.
A Massive Attack do piwa - tak nawiązując do upodobań Karolinki - no nie, za duży dół.
Comment
-
-
Zmieniając trochę temat, zapodałem sobie nowy polski zespół "Kowalski" bardzo sjestem z niego rad. Chłopaki nie napinają się jakoś tylko grają radosną muzykę. Tak jak 15 lat temu. Jest na tej płycie mój ulubiony "Marian" i jest też "Irlandia". Naprawdę polecam.
Comment
-
-
Dla mnie tekst "Mariana" jest absolutnie GENIALNY.
Zwłaszcza ostatnia zwrotka:
" A może to normalne,że się inaczej marzy,
inaczej się przeżywa I PIJE SIĘ PO PÓŁ,
lecz żeby to zrozumieć, to trzeba się zestarzeć,
lub rzucić się ze schodów,
najlepiej głową w dół"
SKPiwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Comment
-
-
A wczoraj wieczorem słuchałem pożyczonego od kolegi INXS płyta "X". Naprawdę warto wrócić czasami do starych hitów.
Z "Mariana" dobre jest:
"...tańczyliśmy dżdżownicę ,
gdy Krawczyk Krzysiek grał,
jeździliśmy Wartburgiem,
po lesie, aż się grzał
z pijanym w sztok słowikiem
gadaliśmy po niemiecku..."
To tylko luźne wycinki ale mi się bardzo podoba.
Comment
-
-
Ja już od roku piję po PÓŁ
A wracając do muzyki to chciałbym polecić nową płytę Pata Metheny'ego, jest jak zwykle nastrojowa, dość spokojna, dobrze się jej słucha.
Po przeczytaniu większości postów w tym temacie mam wrażenie że mam strasznie eklektyczne upodobania muzyczne
Comment
-
-
W czerwcu wyjdzie nowa płyta Big Cyca bardzo piwna :P.
Można ściągnąć sobie zaczepisty kawałek z nowej płyty : "Facet to świnia" www.bigcyc.pl
Comment
-
-
yendras napisal/a
No właśnie Żąleną, w dodatku wyjeżdżasz tu z jakąś telewizją albo internetem, zamiast zdać nam relację z festiwalu capoeiry
Na festiwalu nie byłem, bo choruję. To znaczy, póki co, to nie byłem na warsztatach, bo główny występ dopiero za tydzień, ale biletów już raczej nie ma, a udziału nie biorę, więc nie wejdę...
A żeby nie odbiegać od tematu - muzyka capoeirowa jest jak najbardziej dobra pod piwko. Radosna, lub melancholijna - co kto lubi.Last edited by żąleną; 2002-05-20, 16:18.
Comment
-
-
przypomnę pewną kapelkę, a mianowicie Alice in Chains, którą całkiem niedawno opuścił na zawsze wokalista. wielka szkoda zważywszy na to, że nie nagra on z nimi już żadnej płyty. choć i tak dawno nic nie nagrali, ale byli obecni i dawali jakąś nadzieję, że może kiedyś....
Polecam płytki: "DIRT", "Jar of Flies", "MTV Unplugged", jak również ostatnią ich składankę na której znalazł się nowy numer "Get born again" dla mnie wybitnyWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
Kudłaty napisal/a
W czerwcu wyjdzie nowa płyta Big Cyca bardzo piwna
i gdybyby nawet do tej piwnej płyty dołączyli skrzynkę piwa, to i tak bym nie kupiłWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
Comment