Big Cyce są śmiechowi (śmiechowe?), ale mogliby być ciekawsi muzycznie. Po sukcesie 'Makumby' co drugi ich kawałek to ska i to takie trochę na jedno kopyto.
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
maryhh napisal/a
muszę przyznać iż mój stosunek do tej kapeli jest iście negatywny
i gdybyby nawet do tej piwnej płyty dołączyli skrzynkę piwa, to i tak bym nie kupiłComment
-
Aktualnie siedzę przy i słucham Edgay - Mandrake. Takie sobie, ale może być.
Ostatnio do piwa najlepiej słucha mi się Iron Maiden - Brave New World. Super. Naprwdę piwko przyjemniej pije się przy dobrej muzyce. A muzyki słucha się przyjemniej przy dobrym piwkuComment
-
Moje ostatnio słuchane piwne kawałki:
- z czadem: Jethro Tull - Aqualung
Dire Straits - Sultans of Swing
Chicago - 25 or 6 to 4
- z feelingiem: ABBA - The Winner Take it All
ABBA - The Day Before You Came
Te dwa ostatnie trochę "babskie", ale trudno
MYK
SKPiwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.Comment
-
e no, Kocur - ABBA, no no
Tez lubię.
No, ale ja w końcu BABAComment
-
Nie wiem, tak się jakoś utarło, że ludzie wstydzą się dobrego
popu.
A przecież ABBA to klasyka.
SKPiwo pite z umiarem
-
Zgadzam się, klasyka DOBREGO popu.
Ale do piwa to mi się to nie nadajeComment
-
To zależy, co się JESZCZE pijąc piwo robi
SKPiwo pite z umiarem
-
No ja jeszcze siedzę na forum, a Ty nie?
Comment
-
StaryKocur napisal/a
Nie wiem, tak się jakoś utarło, że ludzie wstydzą się dobrego
popu.
A przecież ABBA to klasyka.
Ale ABBA się wyróżnia - natłukli tyle dobrych melodii, co Black Sabbath riffów. Tylko śmiesznie wyglądaja na klipach. W ogóle klipy z lat siedemdziesiątych to niezła jazda - po prostu stoją sobie wśród kilku dekoracji umakijażowani na maksa i śpiewają.
Comment
-
Kudłaty napisal/a
A to dlaczego, że są prześmiewcami i śmieją się z naszego rządu i innych osób ??
ich sposób bycia i ich muzyczny przekaz jest dla mnie na bardzo niskim poziomie. ale im to odpowiada, bo się dobrze sprzedaje. a jak nie będzie sie sprzedawać to znowu SKiba pokaże d... na któregoś z polityków (tym razem będzie to pewnikiem Miller). ot cała filozofia.
dla mnie po prostu dno.Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"Comment
-
Marusia napisal/a
Ta, znam tę twoja opinię od nie przymierzając roku, kiedy to wbrew negatywnemu nastawieniu ostro do big cyca podrygiwałes na Juwenaliach
mile kojarzę pierwszą płytę i to wszystkoWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"Comment
-
Na koncert Pat'a nie wybieram się.
Big Cyca lubiłem z a pierwszą płytę, teraz są dla mnie zbyt prymitywni. Ale myslę, że jak bum miał 18 - 20 lat to by mi się podobali. Można być prześmiewcą niepokazyując gołej d...., a i jescze te happeningi z nagimi panienkami, żeby one jeszcze ładne były
Zacząłem słuchać nowej płyty VooVoo pod tytułem "Płyta".
Bardzo spokojna w jazzowym klimacie. Bardzo dobrze się jej słucha, taka wyciszająca muzyka
Comment
-
zawsze patrz na jasną stronę życia
Monty sprawdza się znakomicie od dłuższego juz czasu przy wszystkich zgromadzeniach konsumenckich jakie organizuję.
A jeśli towarzycho lubi coś mocniejszego to proponuję
finską kapelę Nightwish (coś czego w epoce gotyckiej słuchali kowale)bez brody...Comment
Comment