Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
Wyświetlenie odpowiedzi
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
-
-
Dawno nie byłem w Lublinie... Jeszcze 5-7 lat temu zdarzało mi się tamtędy przejeżdżać w drodze do pewnej podzamojskiej wsi, pierwsze łyki Perły i dziaby cebularza pod sklepem w oczekiwaniu na pekaes były jak pieczątka w paszporcie.
A teraz wracam do mojej ulubionej płyty kamandy pinka floyda, czyli Wish You Were Here. Swego czasu często puszczałem ją sobie do snu, ale jakoś rzadko udawało mi się zasnąć przed jej końcem. Za dużo smaczków chyba, solówki Gilmoura są tu po prostu idealne, ani jednego zbędnego dźwięku, zwłaszcza w pierwszym kawałku. Aranżacyjnie ta płyta jest obłędna. Jeden kawałek doczekał się zresztą niezłych przeróbek: Have A Cigar zagrali Foo Fighters z udziałem Briana Maya, a także Primus.
Comment
-
-
Chyba jeszcze ten zespół tutaj się nie pojawił, a szkoda. Nazywają się Graveyard, pochodzą ze Szwecji. Szczególnie polecam ich drugą płytkę "Hisingen Blues" z 2011 r. To naprawdę kawał fajnego, jakby żywcem wyjętego z lat 70, grania.
Na początek bonus o idealnie pasującym do tego forum tytule "Cooking Brew":
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
A już z samego albumu moje ulubione:
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
no i:
"OOOOOOOOOOOOOOOH LUCIFER PLEASE TAKE MY HAND
OOOOOOOH LUCIFER COME TAKE MY HAND"
Comment
-
-
Ja slucham tylko death metalu, grindcore i thrashu, reszta jest dla amatorow
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bladecatcher Wyświetlenie odpowiedziChyba jeszcze ten zespół tutaj się nie pojawił, a szkoda. Nazywają się Graveyard, pochodzą ze Szwecji. Szczególnie polecam ich drugą płytkę "Hisingen Blues" z 2011 r. To naprawdę kawał fajnego, jakby żywcem wyjętego z lat 70, grania.Last edited by Demigod; 2012-10-20, 06:43.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Demigod Wyświetlenie odpowiedziJa slucham tylko death metalu, grindcore i thrashu, reszta jest dla amatorow
(...)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bladecatcher Wyświetlenie odpowiedziChyba jeszcze ten zespół tutaj się nie pojawił, a szkoda. Nazywają się Graveyard, pochodzą ze Szwecji. Szczególnie polecam ich drugą płytkę "Hisingen Blues" z 2011 r. To naprawdę kawał fajnego, jakby żywcem wyjętego z lat 70, grania.
Na początek bonus o idealnie pasującym do tego forum tytule "Cooking Brew":
A już z samego albumu moje ulubione:
no i:
"OOOOOOOOOOOOOOOH LUCIFER PLEASE TAKE MY HAND
OOOOOOOH LUCIFER COME TAKE MY HAND"
W sumie nawet fajne.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Demigod Wyświetlenie odpowiedziNo dobra slucham jeszcze, stonera, doom oraz w porywach konkretniejszej elektroniki a po kilku browcach rave ale ciiiiiiii
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bladecatcher Wyświetlenie odpowiedziChyba jeszcze ten zespół tutaj się nie pojawił, a szkoda. Nazywają się Graveyard, pochodzą ze Szwecji. Szczególnie polecam ich drugą płytkę "Hisingen Blues" z 2011 r. To naprawdę kawał fajnego, jakby żywcem wyjętego z lat 70, grania.
A w niedzielę o 13:20 na TVP Kultura kulisy powstawania płyty "Paranoid", nie będę was obrażał i nie powiem czyjej. Nagrywanie już nastawione. To część jakiejś większej brytyjskiej serii "Klasyczne albumy rocka". Szkoda że wcześniej na to się nie natknąłem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziPodoba mi się, mam sentyment do takiego grania.
A w niedzielę o 13:20 na TVP Kultura kulisy powstawania płyty "Paranoid", nie będę was obrażał i nie powiem czyjej. Nagrywanie już nastawione. To część jakiejś większej brytyjskiej serii "Klasyczne albumy rocka". Szkoda że wcześniej na to się nie natknąłem.
Był Paranoid, był czarny album, było Number of the beast, było Machine head (Purpli) i może coś jeszcze, ale nie pamiętambigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Na dekoder...
Na razie, to oglądnąłem tylko czrny album, reszta czeka na ogląd - może się dogadamybigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedziBył Paranoid, był czarny album, było Number of the beast, było Machine head (Purpli) i może coś jeszcze, ale nie pamiętam
Lista epizodów całej serii robi wrażenie.- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedzireszta czeka na ogląd - może się dogadamy
A teraz oglądam sobie na TVP Kultura "Najmniejszy koncert świata" Marii Peszek. Jak coś takiego mogło wyrosnąć na tej świętej ziemi, to zagadka, ale i pokrzepienie dla serc innych popaprańców, jak jak i kilka innych osób, których nie wymienię z nazwiska, ale one i tak wiedzą, że o nich mowa. Ma charyzmę, skubana, a tekstowo wymiata. O kurczę, zaczyna się bawić rewolwerami. Nic już nie mówię, niech sobie obejrzy, kto chce.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedziDam im jeszcze szansęMM961
4:-)
Comment
-
Comment