Lepiej się nie odzywać niż mówić coś złego o zmarłym.
Zespół Yes to absolutna trójca: Jon Anderson- niebiański, genialny głos.
Rick Wakeman, wykształcony i wspaniały klawiszowiec.
Steve Howe , gitarzysta z gatunku niedocenionych, ale moim zdaniem jeden z najwspanialszych.
Chris Squire przywłaszczył kiedyś prawo do nazwy Yes, czego skutkiem była świetna płyta sygnowana nazwą Anderson Bruford Wakeman Howe. Chris Squire wspaniale dudnił na basie, oto tego dowód.
Chris Squire (1948-2015). Rest in peace.
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
Artysta o wielu twarzach :
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Leave a comment:
-
-
Bardzo dobre połączenie wczoraj odkryłem, pięknie smolisty Smoky Joe pod jeszcze piękniej smolisty gig https://www.youtube.com/watch?v=CJs3xqZ3RtU \m/Last edited by Sim666; 2015-05-23, 09:19.
Leave a comment:
-
-
Dawno nie piłem Komesa Potrójnie Złotego (lidlowa warka 29.09.2016 jest naprawdę przednia)
Jeszcze dawniej nie słuchałem High Hopes od Pink Floyd
No pasują do siebie idealnie. Polecam ten zestaw. Przyjemnie kołyszący, błogość, reminiscencje, baśniowy szmerek, fajnie dawkowane emocje...
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedziJa już nie wierzę, że zobaczę Ten zespół w Polsce. Wszyscy inni wielcy byli, nawet The Beatles w kawałku (Paul McCartney)
Leave a comment:
-
-
No teraz Neil Peart ma nową żonę i córkę, więc pewnie jakoś tam jest szczęśliwy...
Leave a comment:
-
-
Nad perkusistą Rush ciąży jakieś fatum... śmierć żony i córki.
Ja już nie wierzę, że zobaczę Ten zespół w Polsce. Wszyscy inni wielcy byli, nawet The Beatles w kawałku (Paul McCartney)
Cóż, pozostanie muzyka najwspanialszego, najcudowniejszego i w wielu sercach moich długowłosych ziomkach z Ełku( pamiętających Ogród Wyobraźni) nasza ukochana muzyka.
Leave a comment:
-
-
No to chyba koniec marzeń o występie Rush w naszym kraju - nigdy nie było im po drodze a teraz to i drogi już nie bedzie...
http://www.antyradio.pl/Newsy/Rock-News/Rush-zagra-ostatnia-trase-koncertowa.-To-koniec-zespolu-2684Problemy zdrowotne perkusisty Rush, Neila Pearta, mocno odciskają się na życiu koncertowym grupy. Sprawa jest na tyle poważna, że zespół wybiera się w pożegnalną trasę.
Leave a comment:
-
-
Zaryzykuję i ja..... zwłaszcza że zarówno kawałek bardzo na temat ("pyta kelner co ma podać mówię: trzy piwa" ))jak i wykonawca wyjątkowo "piwny" i warty przypomnienia. Panie i panowie - Dr Hackenbush w szczytowej formie:
A ze za politykę jeszcze mi tu nikt nie wygrażał to poprawię:
Jakość niestety trochę słaba bo to jakiś samizdat z koncertu.
Leave a comment:
-
-
Dziś chyba po trzynastu latach piję piwo EB. Normalnie wzruszyłem się
Przypomniały się stare czasy i młode dziewczyny
Mam nadzieję, że nie dostanę bana od ARTa za zapodanie tego typu muzyki ( bo mam ostrzeżenie za zbytnie politykowanie)
Musiałem jednak tego posłuchać...
Last edited by DariuszSawicki; 2015-04-28, 15:53.
Leave a comment:
-
-
2:57. A cóż to za piwo, olewając kranowego Kasztelana, otwiera Dr Yry grający w tym klipie Boga?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedziWłaśnie mija 5 lat odkąd odszedł Piotr Ratajczyk znany jako Peter Steele.
Po śmierci swojej Matki nawrócił się na naszą świętą wiarę katolicką.
Bardzo brakuje mi Jego muzyki, Jego głosu...
https://www.youtube.com/watch?v=3sMALbhJU6M
Leave a comment:
-
-
Co do wiary, to tutaj ładnie wyśpiewana modlitwa do naszych bogów, tych którzy królowali tutaj zanim zostali spaleni na stosach i wyrznięci mieczami z wygrawerowanym znakiem krzyża:
Stworz - Matka Ziemia, Ojciec Słońce
Leave a comment:
-
-
Nawrócił się, rzucił panienki, używki i mu serce padło. Z tego płynie nauka, że nie co się radykalizować, bo pompka może nie wytrzymać
Jestem dozgonnym fanem TON, cała dyskografia jest po prostu świetna.
Leave a comment:
-
Leave a comment: