Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
-
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Niezłe granie, szczególnie gitarzysta, Guthrie Govan, którego ja usłyszałem wcześniej na najnowszej płycie Stevena Wilsona, jeśli ktoś lubi takie klimaty, to warto posłuchać:
http://www.youtube.com/watch?v=leIIl...D02n8sLcvWG1M4
Świetna jest ta płyta Wilsona. Aż musiałem dzisiaj kupić. Oprócz Govana gra tam także ten sam perkusista co w Arystokratach - Marco Minnemann.
Przy okazji zakupiłem w ciemno nowy Dream Theater. Zobaczymy
Ponadto przypominam o jutrzejszym koncercie Neala Morsea i Portnoya w Krakowie. Ja będęLast edited by JAckson; 2013-09-27, 16:33.MM961
4:-)Comment
-
Comment
-
Przeraża mnie myśl, że od wydania Kijem Wal minęło 30 lat. Czuje się staro...
Ale płyta wymiata, jest czad i świeżość.Comment
-
To tak jak wcześniej pisałem - ostatni utwór na ostatniej płycie...
To pamęci Cliffa Burtona:
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
-
To tak jak wcześniej pisałem - ostatni utwór na ostatniej płycie...
To pamęci Cliffa Burtona:
http://www.youtube.com/watch?v=GPv6NdKp1ks
Nie znam za bardzo twórczości Metallicy ale Master of Puppets mam na kasecie. Kiedyś tylko tym kawałkiem się katowałem. Jeszcze był "Nothing Else Matters" ale przez częste puszczanie w radiu i telewizji piosenka się zrobiła strasznie oklepana. i jakoś nie mam ochoty do niej wracać. U mnie leci Abraxas - pokuszenie.
Tylko moje piwo mnie rozumie...Comment
-
Starość nie radość - coraz częściej sięga się wstecz, czyli do przełomu lat 80tych i 90tych zeszłego wieku
Dziś odświeżyłem sobie znajomość z trzema płytami mniej komercyjnej, ale za to bardziej klimatycznej mutacji Sisters of Mercy - czyli z The Mission.
Poszło klimatyczne "God's own medicine", absolutnie genialna "Children" i już trochę wtórna ale urokliwa "Curved in sand"
Przy okazji odkryłem, że panowie w 2008 roku w Londynie cztery dni pod rząd (27 lutego - 1 marca) zagrali na żywo płyty wymienione i "First chapter" - te koncerty to "cóś pięknego"...bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
-
Chyba niedługo czas przyjdzie na kolejną tym razem bardziej mroczną fascynację z młodości - Fields of the Nephilim - zwłaszcza na "Brzytwę świtu" choć to już trochę pachnie jesienną deprechąbigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
-
Dobrze, że mi o nich przypomniałeś, Elizium wymiata...
Odkurzę płytę i posłucham w weekend.Comment
-
Comment
Comment