Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
Wokalista Sirvany też miał takie pudełko
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziKrótka rzecz o gitarach z pudeł po cygarach, jakie robili pierwsi bluesmani. W lengłidżu, ale dźwięki mówią same za siebie.
https://www.youtube.com/watch?v=auY4Vx99MfE
Leave a comment:
-
-
Krótka rzecz o gitarach z pudeł po cygarach, jakie robili pierwsi bluesmani. W lengłidżu, ale dźwięki mówią same za siebie.
Last edited by żąleną; 2014-07-24, 00:26.
Leave a comment:
-
-
Właśnie dowiedziałem się, że wczoraj zmarł Johnny Winter, słynny bluesowy albinos.
Nie był wielkim kompozytorem. Śpiewał i grał standardy bluesowe, komponowali mu też inni, ale oczywiście sam też tworzył muzykę i wychodziło mu to w miarę dobrze.
Jednak zapamiętamy Go wszyscy jako genialnego gitarzystę, mającego niepowtarzalny styl, lubiącego cienkie struny. Grał w 1969 r. na festiwalu w Woodstock.
Przykro, że odszedł najsłynniejszy albinos na świecie i jeden z najlepszych gitarzystów...
To jeden z Jego moich ulubionych utworów:
Leave a comment:
-
-
I mała ciekawostka - gość który kręcił Oriona nie złapał się że ostatnią solówkę kończącą "liryczną" środkową część utworu gra jak w oryginale basista - bo uporczywie robił zbliżenie na Kirka i Jamesa, podczas gdy na telebimach w zbliżeniu był Rob...
Inna sprawa, że chyba z Newstedem nie grywali Oriona na żywca - chyba Jason nie czuł sie na siłach...
Leave a comment:
-
-
Mały opis koncertu w odnośnym wątku o imprezach i koncertach.
Tu powielę linki do wyjątków koncertu - na zachętę dodam, że Lars wyjątkowo mało boków puścił
Sam początek
Gdzieś po środku koncertu
Dwa najbardziej smakowite fragmenty koncertu
i koniec
i podziękowania
Leave a comment:
-
-
Pewnie niewielu to obejdzie, ale Jethro Tull się skończyło...
To znaczy istnieje coś pod nazwą Jethro Tull's Ian Anderson, ale ze składu został sam Anderson - zgodnie z nazwą
Bez Martina Barre i Doana Perry to już nie to samo. Czasem trzeba wiedzieć, "kiedy ze sceny zejść niepokonanym"...Last edited by iron; 2014-06-26, 20:06.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziA może to
www.youtube.com/watch?v=kffacxfA7G4
Takie piosence można odpowiedziec tylko inna piosenką Haratacze - Mam to w d***e
Last edited by chris1985; 2014-06-16, 20:42.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziA może to
Leave a comment:
-
-
Leave a comment:
-
-
Leave a comment:
-
-
Wczoraj przerwy między meczami umilałem sobie muzyczką Arctic Monkeys:
Leave a comment:
-
-
Alek Berkowicz Korki
Leave a comment:
-
-
Kurczę, słucham wczoraj radia w samochodzie, a tu Sabaci za Sabatami na żywo. Myślę "hę?" no i jak zwykle się okazało, że coś mnie omija.
Leave a comment:
-
Leave a comment: