Ja odkurzyłem dzisiaj The Clash i przesłuchuję ich płytki. Właśnie leci "London Calling" a na deser zostawiłem sobie pierwszy album "The Clash" . Jak tak dalej pójdzie, to chyba odkurzę Sex Pistols .
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzechPodobała Ci się wokalistka, czy muzyka?
Napisz do TVP, może ktoś się zlituje.
Coby nie było, że nabijam posty - ostatnio słucham stacji Shit'n'Onion. Fajna muzyka. Tak do końca nie wiem, czy to irlandzki folk z elementami rocka, czy rock z elementami folku irlandzkiego. Dobre na pobudzenie krążenia. I zapewne interesujące dla znających język angielski.
Rare Auld Extra Stout – The Bloody Irish Boys
Drink, Drink, Drink – The Bloody Irish Boys
Pubs of Liverpool – Big Bad Bollocks
A Glass O’ Stout – The Skels
Delirium Tremens – The Ceili Family
Fall Face First – The Ceili Family
Green Beer – Ceann
50 Pints – Seanchai And The Unity Squad
Seventeen Bottles of Porter – The Electrics
The Lass Behind The Beertaps – Roaring Jack
Whisky-Bailey’s-Guinness – Barleyjuice
Hold My Beer While I Kiss Your Girl – The Crofters
Comment
-
Przepraszam, a jakiś adres na tą stację? I jako, że generalnie w tej tematyce nie bardzo się orientuję jak to to ustrojstwo nastawić?
Dzisiaj dotarł do mnie ostatni album Cruchan - The Morrigan's Call. Mimo, iż jednak bez gościnnego udziału Martina Walkyiera jest po prostu genialny. Karen w porównaniu do albumu Pagan nie śpiewa tak monotonnie, no klasa po prostuSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Zalogowałem się na www.live365.com. Tam najlepiej wpisać w wyszukiwarkę "The Pogues". Jako pierwsza stacja, która ich gra, wyskakuje Shite'n'Onions.Comment
-
Bez przesady DziękiSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Posluchuje sobie koncertu U2 -Verito.
Wczesniej myslalem , ze koncert Slane Castle, to mistrzostwo...
To prawie mistrzostwo byloPopieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowiComment
-
Na szczęscie uszy mi nie wysiadły (patrz temat - Jaki początek dnia? )
Słuchając ulubionej stacji, zanotowałem kandydata do tytułu najdłuższego tytułu utworu wokalno-instrumentalnego - We’re All Wicked Liquored Up At The Upscale Downtown Irish Pub, wyk. Larkin Brigade.Comment
-
Niezły, w sam raz na drugie miejsce...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Urlop rozpoczęty i od razu nowe albumy w mojej płytotece
-Najnowszy krążek TYPE O NEGATIVE -"Dead Again". Po raz kolejny chłopaki udowodniły, że są klasykami w tym, co robią.
-Ścieżka dźwiękowa z filmu "ZIDANE" w całości skomponowana i wykonana przez MOGWAI. Dla mnie to jest moja płyta miesiąca!
-Najnowszym projekt Nicka Cava - GRINDERMAN. Płyta na bezsenne noce.
-Osobiście dla mnie nadzieja polskiego rocka (kurcze jak to brzmi ). KOMBAJN DO ZBIERANIA KUR PO WIOSKACH. Kto słucha wieczornych audycji w "trójce" wie o czym pisze.
-BLOCK PARTY. Brit Pop z domieszką Sigur Rós z dużą inspiracją gitarowego grania Lowercase. Do samochodu w sam raz.
-LITTLE MAN TATA. Indie Rock z domieszką Fugazi. Szkoda ze Cukierniczka ich nie lubi
-FU MANCHU. H/C w czystej postaci.
-NAKED LUNCH. Najbardziej pokręcona płyta z tych wszystkich. Pościelowy głos z psychodeliczną muzą. Ten krążek muszę jeszcze dokładniej przesłuchać.
Na razie to wszystko .Comment
-
Ups zapomniałem jeszcze o Nelly Furtado. Piękny intrygujący głos powolutku przeradza się w małą fascynacje .Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka(...) Najnowszy krążek TYPE O NEGATIVE -"Dead Again". Po raz kolejny chłopaki udowodniły, że są klasykami w tym, co robią (...)
I jeszcze jedno - w kwestii Nelly Furtado mam podobnie od dłuższego czasu. Żona się niepokoi...*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
*****************************Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzechNa szczęscie uszy mi nie wysiadły (patrz temat - Jaki początek dnia? )
Słuchając ulubionej stacji, zanotowałem kandydata do tytułu najdłuższego tytułu utworu wokalno-instrumentalnego - We’re All Wicked Liquored Up At The Upscale Downtown Irish Pub, wyk. Larkin Brigade.
Za sprawą opieszałości pewnego sklepu internetowego, Walentynki zakończyliśmy wczoraj. Zamówione płyty dotarły dopiero wczoraj. Żoneczce zamówiłem wspomnienia z dyskotek młodzieńczych - Alphaville. Za to sobie sprawiłem prezent pierwszą płytą The Pogues. Jestem po pierwszych przesłuchaniach (Żoneczce też się podobało). Teraz czas na dogłębną analizę wraz z tekstami. Ciekawe - obie płyty nagrano w tym samym 1984 roku. Shane MacGowan miał o new romantic ustalone zdanie...Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaUps zapomniałem jeszcze o Nelly Furtado. Piękny intrygujący głos powolutku przeradza się w małą fascynacje .Comment
-
Prawda! Też tak sądzę, że ten mix muzyczny mógłby przynieść naprawdę ciekawą muzykę. A tak na poważnie. Trzeba być otwartym na wszystkie gatunki muzyczneComment
Comment