Od 2 tyg., codziennie słucham płyty Olo Walickiego "Kaszëbë" - po prostu rewelacja !!!
Odważny jazz (nie dla miłośników tradycji spod znaku Wyntona M.), folklor i współczesna poezja kaszubska (nie ma tu grama etno-polo lub ściemy Golców, Brathanków i innych odcinaczy kuponów), odrobina elektroniki czy raczej preparacji (Piotr Pawlak i jego fake guitar), piękne kobiece głosy (cudowne wokalizy Karoliny Amirian i Marii Namysłowskiej), wspaniałe brzmienia.....długo mógłbym wymieniać
Polecam gorąco!
Dopiero teraz wpadłem na to, że można jakiś sznurek podrzucić Strona artysty - jest tam trochę muzyki.
„Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski
(...)
Uwielbiam właśnie taki zestaw instrumentów: gitara, bas i perkusja. (...)
W takim razie jest nas już dwóch Zamiast Budgie u mnie w domu z głośników sączy się najnowsze dwupłytowe dzieło Danziga "The Lost Tracks of Danzig" (maj 07). Stary dobry Glenn powrócił
Z niecierpliwością czekam na nową płytę Laibach "Volk". Będzie to kolekcja hymnów w interpretacji zespołu. Na płycie znajdą się hymny: Wielkiej Brytanii, Stanów Zjednoczonych, Rosji, Włoch, Hiszpanii, Izraela, Turcji, Chin, Japonii, Słowenii i Watykanu.
Wsytd się przyznać ale dopiero dziś mam możliwość dokładnego obsłuchania hymnów wykonaniu Laibacha.
Rossiya brzymi genialnie
Ps. A dziś na przebudzenie zasewowałem sobie koncertówke MOGWAI z Francji z 2001. Rytmy "My Father is My King" chodzą mi pogłowie nieustanie
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
W takim razie jest nas już dwóch
Trzech Ja to nawet więcej Budgie od Black Sabath słuchałem. U mnie te wszystkie Paranoidy, Iron Many czy Black Sabathy są w jednej ekstrakaklasie razem z Napoleonem, Nude...., I Tern To Stone, Homicidal Suicidal, Time To Remember...
Dodam do puli tercetów genialnego Rusha.
Jak już jesteśmy przy niewielkich składach to proponuję posłuchać
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Tak sobie słucham z rana Leonarda Cohena i stwierdzam,jest świetny na na początek dnia.
Ostatnia zmiana dokonana przez kiszot; 2007-07-15, 11:26.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Wciągu lokali przy dworcu w miejscu, gdzie 2-3 lata temu była Pinta Sopot otwarty jest pub Avangarda. 4 nalewaki rotacyjne i trochę piw butelkowych. Przy wejściu wygląda jakby to był pub browaru Cieszyn. Dzisiaj lanego Cieszyna nie było. Zamiast tego można było napić się Pan i Pani, Rowing...
Jeden z najdziwniejszych firmowych lokali browaru w jakich dotychczas byłem.
PUB Papiernia znajduje się w centrum Żywca, nieco ponad pół kilometra od dworca kolejowego.
Jest to teren przemysłowy, gdzie mieści się sam browar, a PUB Papiernia jest niby nocną dyskoteką, ale tak naprawdę...
Firmowa knajpka Minipivovaru Jičín znajduje się tuż przy głównym rynku, w jego południowo-zachodnim narożniku, pod łukowymi podcieniami.
Są 2 poziomy. Na dole, od razu przy wejściu po lewej stronie, umieszczono małą przeszkloną chłodnię mieszczącą 3 tanki wyszynkowe, z których...
Minibrowar, a raczej firmowy pub browaru Kazan schowany w jednej z bocznych uliczek w centrum Sofii.
W mikro lokalu jest bar z miejscem na konsumpcję piwa dla kilku osób przy blacie, oraz na antresoli. Tam również tylko kilka miejsc przy blacie.
Lokal ze swojską atmosferą, urządzony...
Podróżując w styczniu tego roku po różnych Stanach USA miałem okazję spędzić kilka dni na słonecznej Florydzie.
Jeden dzień został poświęcony na wycieczkę do Key West.
Key West jest najdalej wysuniętą na zachód wyspą należącą do archipelagu Florida Keys.
Odległość...
Comment