A mnie znów napadło This Mortal Coil "Filigree And Shadow" i chyba na tym jednym albumie się dzisiaj nie skończy
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
Last edited by adam16; 2008-02-25, 20:09.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.Comment
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Od kilku dni katuję świeżo kupioną płytę mojego ulubionego gitarzysty J.P.Bourelly`ego pt. CutMotion.
Tu jest rytm, rytm i rytm do tego groove, funky, trans, trochę Afryki, a wszystko podlane jest jakimś ostrym afro-amerykańskim sosem
Tutaj można posłuchać próbek.
Polecam też inne płyty tego gościa.„Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Teraz słucham sobie pierwszej płytki DCD, ale chyba zaraz zapuszczę This Mortal Coil...Comment
-
Któregoś tam stycznia na radiowej Trójce w audycji "Ciemna Strona Mocy" puścili kilka kawałków z tej płyty, m.in. "Song To The Siren" i muszę przyznać, że zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Wrażenie, które wzmocnione było tym, że muzyka leciała przez słuchawki wciśnięte w uszy z radia w telefonie, bo nie było prądu i świat (moja okolica) ucichł. To była piękna chwila.
Teraz słucham sobie pierwszej płytki DCD, ale chyba zaraz zapuszczę This Mortal Coil...
Do warunków stworzonych przez brak światła (prądu) i słuchawki na uszach chyba najlepszą pozycją jest właśnie DCD, ale "Within The Realm Of A Dying Sun"
Gdy kończy się muzyka, długo jeszcze brzmi w uszach i nie pozwala się podnieść- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
Dzień dobry panu.
-
Któregoś tam stycznia na radiowej Trójce w audycji "Ciemna Strona Mocy" puścili kilka kawałków z tej płyty, m.in. "Song To The Siren" i muszę przyznać, że zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Wrażenie, które wzmocnione było tym, że muzyka leciała przez słuchawki wciśnięte w uszy z radia w telefonie, bo nie było prądu i świat (moja okolica) ucichł. To była piękna chwila.
Teraz słucham sobie pierwszej płytki DCD, ale chyba zaraz zapuszczę This Mortal Coil...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
-
Jeśli już drążymy wątek 4AD i klimatów jakie z tej wytwórni wychodziły...
Nie daje mi spokoju niesamowicie nastrojowa płyta "jednorazowego duetu" - Pieter Nooten (Clan Of Xymox) i Michael Brook (pracował z Brianem Eno) "Sleeps With The Fishes". Przedstawił ją kiedyś ś.p. T. Beksiński w swoim programie. Miałem ją na kasecie, ale gdzieś ją zjadło
Nigdy więcej, nigdzie już muzyki z tej płyty nie słyszałem- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
Dzień dobry panu.
-
Jeśli już drążymy wątek 4AD i klimatów jakie z tej wytwórni wychodziły...
Nie daje mi spokoju niesamowicie nastrojowa płyta "jednorazowego duetu" - Pieter Nooten (Clan Of Xymox) i Michael Brook (pracował z Brianem Eno) "Sleeps With The Fishes". Przedstawił ją kiedyś ś.p. T. Beksiński w swoim programie. Miałem ją na kasecie, ale gdzieś ją zjadło
Nigdy więcej, nigdzie już muzyki z tej płyty nie słyszałem
A fragmentu można posłuchać TUTAJLast edited by adam16; 2008-02-29, 22:00.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
-
Jest do kupienia na Stereo.pl: Sleeps With The Fishes
Ale i tak dziękuję- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
Dzień dobry panu.
-
Niewazne- pemietam ze w tych tanach poznalem na parkiecie( pozniej sie okazalo ze mi ja rodzice podpuscili) corke barmmanki- co to byla za sztuka
mozna byo doistac gumy w kolce za free i posiedziec przy prawdziwym takim wysokim blacie...Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowiComment
-
Mnie generalnie muzyka spod znaku 4AD wciska w fotel. Jeśli ktoś jeszcze nie zna to warto zerknąć na stronę http://www.4ad.com.Comment
-
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
Dzień dobry panu.
Comment