Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec
Właśnie odkryłem przezajebistą kapelę z jedynym gitarowym wymiataczem, którego da się słuchać i nie ma się torsji po pierwszej minucie. Niniejszym polecam Freak Kitchen Na jutubie można znaleźć trochę ich kawałków, klipów czy też popisówek. Fajna muzyka z jajem.
Też właśnie przeczesuję Youtube w poszukiwaniu i testowaniu ciekawej muzyki.
Freak Kitchen - słuchnąłem jeden numer. Przyjemna i skoczna muzyka. Jednak jak dla mnie za gładka i przez to nudna na dłuższą metę. Poza tym mam wrażenie, że tego typu utwory są wszędzie i mnie osaczają - nie kończące się refren Pan gitarzysta ma opanowany warsztat.
Znalazłem ciekawą dla mnie płytę - Coroner - Grin. Staroć, ale całkiem ciekawa. W zasadzie nie do kupienia. Jeżeli ktoś ma to proszę o info.
Szukam dalej...
Ostatnia zmiana dokonana przez JAckson; 2009-04-12, 20:46.
Ostatnio często u mnie na tapecie wspominani już tu Fińczycy z kapeli Korpiklaani i poprzednia kapela lidera tego zespołu - Shaman. Sympatyczny folk-metal z przewagą metalu.
Czekałem na to jakieś 15 lat a może i dłużej. No i jest, 8 lipca Jane's Addiction w Poznaniu i to w oryginalnym pierwotnym składzie. Normalnie tasiam nóżkami z radości jak napalony małolat
Płytka Jest dobrze ze spektaklu poświęconego Himilsbachowi i Maklakiewiczowi - piosenki wykonywane przez Andrzeja Grabowskiego (Małe piwko i Jestem motylem) to po prostu mistrzostwo świata. W ogóle płytka nadaje się do piwa.
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
"DEPECHE MODE PRZEZ TRZY GODZINY!!!
Dziś przez trzy godziny prezentujemy 20 najważniejszych utworów Depeche Mode wybranych przez Słuchaczy Programu III."
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Ja obecnie dośc często delektowałem się ostatnim koncertowym albumem Komet - taki best of na żywca - dla mnie bomba - w końcu to zawsze był zespół głównie koncertowy.
Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2009-05-16, 19:20.
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Moje dzisiejsze odkrycie to Tito and Tarantula (wczoraj o nich nie słyszałem kompletnie nic). Świetna mieszanka blusa, boogie, rocka, muzyki pogranicza meksykańsko amerykańskiego, czasem coś z ludowej muzyki meksykańskiej. Zazwyczaj jest wolno i ciężko (świetny ciężki bas). Czasem jest hpnotycznie. Słychać coś z ZZ Top, The Doors, Fleetwood Mack, The White Stripes... Klimaty Rodriguezowsko Tarantinowskie jednym słowem. Kapitalnie na słuchawkach się słucha, kiedy doskonale wychodzą efekty stereo.
Z YouTuba widać, że świetnie sobie radzą na koncertach, co cieszy bo na zespół natknąłem się przy okazji notki o koncercie w Krakowie (będą jeszcze w Poznaniu, Warszawie i Wrocławiu).
To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Udało mi sie zdobyć po bardzo długich poszukiwniach płytę dawno zapomnianych "Dragons" zespołu z Chin, nagraną w 1982 roku. Część zapewne ich pamięta z singla, który był wydany razem z Kryzysem przez francuską wytwórnie Blitzkrieg w 1982 roku. Początki punka w najlepszej okazałości!
Wciągu lokali przy dworcu w miejscu, gdzie 2-3 lata temu była Pinta Sopot otwarty jest pub Avangarda. 4 nalewaki rotacyjne i trochę piw butelkowych. Przy wejściu wygląda jakby to był pub browaru Cieszyn. Dzisiaj lanego Cieszyna nie było. Zamiast tego można było napić się Pan i Pani, Rowing...
Jeden z najdziwniejszych firmowych lokali browaru w jakich dotychczas byłem.
PUB Papiernia znajduje się w centrum Żywca, nieco ponad pół kilometra od dworca kolejowego.
Jest to teren przemysłowy, gdzie mieści się sam browar, a PUB Papiernia jest niby nocną dyskoteką, ale tak naprawdę...
Firmowa knajpka Minipivovaru Jičín znajduje się tuż przy głównym rynku, w jego południowo-zachodnim narożniku, pod łukowymi podcieniami.
Są 2 poziomy. Na dole, od razu przy wejściu po lewej stronie, umieszczono małą przeszkloną chłodnię mieszczącą 3 tanki wyszynkowe, z których...
Minibrowar, a raczej firmowy pub browaru Kazan schowany w jednej z bocznych uliczek w centrum Sofii.
W mikro lokalu jest bar z miejscem na konsumpcję piwa dla kilku osób przy blacie, oraz na antresoli. Tam również tylko kilka miejsc przy blacie.
Lokal ze swojską atmosferą, urządzony...
Podróżując w styczniu tego roku po różnych Stanach USA miałem okazję spędzić kilka dni na słonecznej Florydzie.
Jeden dzień został poświęcony na wycieczkę do Key West.
Key West jest najdalej wysuniętą na zachód wyspą należącą do archipelagu Florida Keys.
Odległość...
Comment