Jak chodzi o "szajsewideo" to się nie wypowiadam a jak chodzi o rammsteina to ich twórczość, de facto zacna wielce, zakończyła się na płycie "Mutter" a ostatni prawdziwy koncert to "Live aus Berlin". Wszystko co potem uważam za komercyjną szmirę nagrywaną tylko dla kasy.
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
Od czasu do czasu w aucie można sobie posłuchać Rammsteina (aktualnie króluje Mietek Fogg) ale zdecydowanym faworytem podobnych klimatów jest bez wątpinia Das Ich - Gottes Tod: http://www.youtube.com/watch?v=P7nMq...eature=relatedComment
-
Moim zdaniem ich najlepszym utworem jest bez wątpienia Sodom und Gommorah:
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
mniej klimatyczne nagranie, ale z wyraźnym tekstem:
Jednakże porównywanie w tej kategorii Rammsteina do Das Ich to jak porównywanie w kategorii piw ciemnych Dunkla z Liechtenstein Brauhaus z Imperial Stoutem z Nils Oskara.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.Comment
-
Nie ma to, jak się przekonać o własnym zdziadzieniu. Włączyłem właśnie shoutcasta i uszy me zaatakowało coś jak Rammstein po rosyjsku. Myślę, ale ksero! po czym guglu-guglu i okazuje się że to kawałek Rammsteina sprzed x lat.
Co jeszcze ominęło mnie przez te lata?Comment
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Nie ma to, jak się przekonać o własnym zdziadzieniu. Włączyłem właśnie shoutcasta i uszy me zaatakowało coś jak Rammstein po rosyjsku. Myślę, ale ksero! po czym guglu-guglu i okazuje się że to kawałek Rammsteina sprzed x lat.
Co jeszcze ominęło mnie przez te lata?Comment
-
Mój syn wręcz zakochał się w Starszych Panach a szczególnie Adios Pomidory, Odrażającym Drabie i Bo we mnie jest seks Tak więc do piwka ostatnio tego słuchamy
Poza tym nabyłem drogą kupna Jest Dobrze (zapis koncertu pamięci Himilsbacha i Maklakiewicza) płyta momentami świetna - szczególnie interpretacje Andrzeja Grabowskiego oraz Skambomambo to z kolei świetne klasyczne ska grane przez chłopaków i dziewczyny z Polski. Polecam nie tylko do piwa."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
A ja tak z innej beczki: wolę, jak Rammstein śpiewa po niemiecku - przynajmniej większości tekstu nie rozumiem. Ostatnio w Antyradiu usłyszałam tekst "You have a pussy, I have a dick - so what's the problem - let's do it quick" i nie wiedziałam, czy mam się śmiać, czy ręce mi mają opaść
Jestem już po paru przesłuchaniach całej płyty i z każdym razem coraz bardziej mi się podoba. Na początku niby była fajna, ale jak porównałem z "Rosenrot" to trochę blado wypadła. Potem zacząłem jednak ją "kupowac"
Jest nieco inna, choc poziom patosu w normie
No i wreszcie słychac dobrze perkusję, zwłaszcza stopy.
I jeszcze jedno - poza singlową "Cipką" (będącą czymś na kształt kolonu "America") nie ma tu podziału na hity i wypełniacze - wszystkie kawałki są równorzędneLast edited by iron; 2009-10-19, 19:56.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
-
28 września - Kult "hurra"
Wbrew narzekaniom tych którzy wczesniej płytę słyszeli to chyba najlepszy album Kultu od "Ostatecznego krachu..."
Muzycznie bez zarzutu - cały Kult w najlepszej postaci. Teksty Kazika stały się mniej jednoznaczne, ale to chyba dobrze - każdy może je sobie interpretować po swojemu. To ja dam swoje typy niektórych piosenek:
"Maria ma syna" - przeciwko religii szczególnie tej toruńskiej
"Amnezja" - takie wspomnienia kombatanta
"Idiota stąd" - dla mnie o pośle PO lubiącym wibratory, łby świń i małpki
"Nowe tempa" - o pewnym polityku co to chciał zostać Prezydentem, a został Premierem
"Marysia" - o pewnej żonie pewnego polityka sprawującego podobno najważniejszy urząd
"Kiedy ucichną działa już" - o naszej sytuacji - że zawsze między młotem a kowadłem
" My chcemy w garści trzymac świat" - jako żywo o Rosji
"Podejdź tu proszę" - o klerze poznańsko-toruńskim
I tak dalej, i tak dalej...
Naprawdę bardzo udana płyta i bardzo udany muzycznie wrzesień.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.Comment
-
Ja zaś polceam wszystkim ówczesna elektronike na najwyższym poziomie:
Ten Pan do usłysznie w najbliżsżą sobotę w Centralnym Basenie Atrystycznym wraz z Shackletonem! Polecam!Comment
-
Dzisiaj pierwszy raz słuchałem Chylińskiej w nowym wcieleniu.I powiem tak: hmmm.
Muzycznie ok natomiast znając jeje wcześniejsze dokonania + te tatuaże to jakoś mi nie bardzo pasuje do tych klimatów.Jakoś mi się to nie klei w całość.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
Comment