Muzyka przy piwku

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • silvian
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2008.08
    • 727

Jak chodzi o "szajsewideo" to się nie wypowiadam a jak chodzi o rammsteina to ich twórczość, de facto zacna wielce, zakończyła się na płycie "Mutter" a ostatni prawdziwy koncert to "Live aus Berlin". Wszystko co potem uważam za komercyjną szmirę nagrywaną tylko dla kasy.

Comment

• abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10867

Od czasu do czasu w aucie można sobie posłuchać Rammsteina (aktualnie króluje Mietek Fogg) ale zdecydowanym faworytem podobnych klimatów jest bez wątpinia Das Ich - Gottes Tod: http://www.youtube.com/watch?v=P7nMq...eature=related
      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• zgroza
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2008.03
        • 3607

Moim zdaniem ich najlepszym utworem jest bez wątpienia Sodom und Gommorah:
        W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

mniej klimatyczne nagranie, ale z wyraźnym tekstem:

Jednakże porównywanie w tej kategorii Rammsteina do Das Ich to jak porównywanie w kategorii piw ciemnych Dunkla z Liechtenstein Brauhaus z Imperial Stoutem z Nils Oskara.
        Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• żąleną
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.01
          • 13239

Nie ma to, jak się przekonać o własnym zdziadzieniu. Włączyłem właśnie shoutcasta i uszy me zaatakowało coś jak Rammstein po rosyjsku. Myślę, ale ksero! po czym guglu-guglu i okazuje się że to kawałek Rammsteina sprzed x lat.

Co jeszcze ominęło mnie przez te lata?

Comment

• zgroza
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2008.03
            • 3607

Jak się nazywa?

Też Was kocham.

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

Chyba Moskau.

Aha, po rosyjsku jest zdaje się tylko refren, Trafiłem na końcówkę.
              Ostatnia zmiana dokonana przez żąleną; 2009-10-19, 00:02.

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 24004

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
                Trafiłem na końcówkę.
                Takie znaki czasów
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• dadek
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍺🍺
                  • 2005.09
                  • 4776

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
                  Nie ma to, jak się przekonać o własnym zdziadzieniu. Włączyłem właśnie shoutcasta i uszy me zaatakowało coś jak Rammstein po rosyjsku. Myślę, ale ksero! po czym guglu-guglu i okazuje się że to kawałek Rammsteina sprzed x lat.

Co jeszcze ominęło mnie przez te lata?
                  Moskau to kawałek z płyty Rammstein "Reise, Reise" z 2004 roku z udziałem dziewczyn z rosyjskiego duetu Tatu które śpiewają w refrenie http://www.dailymotion.pl/video/x2zgh_rammstein-moskau

Comment

• żąleną
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.01
                    • 13239

Ponoć wcale nie Tatu.

Ale nieważne, właśnie trafiłem na to (pewnie znów po latach) i padłem:

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Comment

• VanPurRz
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2008.09
                      • 4229

Mój syn wręcz zakochał się w Starszych Panach a szczególnie Adios Pomidory, Odrażającym Drabie i Bo we mnie jest seks Tak więc do piwka ostatnio tego słuchamy

Poza tym nabyłem drogą kupna Jest Dobrze (zapis koncertu pamięci Himilsbacha i Maklakiewicza) płyta momentami świetna - szczególnie interpretacje Andrzeja Grabowskiego oraz Skambomambo to z kolei świetne klasyczne ska grane przez chłopaków i dziewczyny z Polski. Polecam nie tylko do piwa.
                      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• iron
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🍼🍼
                        • 2002.08
                        • 6771

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                        A ja tak z innej beczki: wolę, jak Rammstein śpiewa po niemiecku - przynajmniej większości tekstu nie rozumiem. Ostatnio w Antyradiu usłyszałam tekst "You have a pussy, I have a dick - so what's the problem - let's do it quick" i nie wiedziałam, czy mam się śmiać, czy ręce mi mają opaść
                        A kto się domagał ZŁA w poniedziałek pozlotowy

Jestem już po paru przesłuchaniach całej płyty i z każdym razem coraz bardziej mi się podoba. Na początku niby była fajna, ale jak porównałem z "Rosenrot" to trochę blado wypadła. Potem zacząłem jednak ją "kupowac"
                        Jest nieco inna, choc poziom patosu w normie
                        No i wreszcie słychac dobrze perkusję, zwłaszcza stopy.
                        I jeszcze jedno - poza singlową "Cipką" (będącą czymś na kształt kolonu "America") nie ma tu podziału na hity i wypełniacze - wszystkie kawałki są równorzędne
                        Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2009-10-19, 19:56.
                        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                        Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• MarcinKa
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼🍼
                          • 2005.02
                          • 2737

Z innej beczki.
                          KTU - Absinth.
                          Perfekcyjnie zakręcona muzyka.
                          To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• zgroza
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2008.03
                            • 3607

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron
                            28 września - Kult "hurra"
                            Wbrew narzekaniom tych którzy wczesniej płytę słyszeli to chyba najlepszy album Kultu od "Ostatecznego krachu..."
                            Muzycznie bez zarzutu - cały Kult w najlepszej postaci. Teksty Kazika stały się mniej jednoznaczne, ale to chyba dobrze - każdy może je sobie interpretować po swojemu. To ja dam swoje typy niektórych piosenek:
                            "Maria ma syna" - przeciwko religii szczególnie tej toruńskiej
                            "Amnezja" - takie wspomnienia kombatanta
                            "Idiota stąd" - dla mnie o pośle PO lubiącym wibratory, łby świń i małpki
                            "Nowe tempa" - o pewnym polityku co to chciał zostać Prezydentem, a został Premierem
                            "Marysia" - o pewnej żonie pewnego polityka sprawującego podobno najważniejszy urząd
                            "Kiedy ucichną działa już" - o naszej sytuacji - że zawsze między młotem a kowadłem
                            " My chcemy w garści trzymac świat" - jako żywo o Rosji
                            "Podejdź tu proszę" - o klerze poznańsko-toruńskim
                            I tak dalej, i tak dalej...
                            Naprawdę bardzo udana płyta i bardzo udany muzycznie wrzesień.
                            A mnie się płyta nie spodobała jak na razie (właściwie jedno odsłuchanie). Teksty może i nie najgorsze, ale muzycznie mi nie podeszła. Poza tym żadna piosenka mnie nie porwała. I za miękkie toto. Jedna z gorszych płyt Kultu.

Też Was kocham.

Comment

• Cannabee776i99
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2009.08
                              • 658

Ja zaś polceam wszystkim ówczesna elektronike na najwyższym poziomie:

Ten Pan do usłysznie w najbliżsżą sobotę w Centralnym Basenie Atrystycznym wraz z Shackletonem! Polecam!

Comment

• kiszot
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                🍼🍼
                                • 2001.08
                                • 8118

Dzisiaj pierwszy raz słuchałem Chylińskiej w nowym wcieleniu.I powiem tak: hmmm.
                                Muzycznie ok natomiast znając jeje wcześniejsze dokonania + te tatuaże to jakoś mi nie bardzo pasuje do tych klimatów.Jakoś mi się to nie klei w całość.
                                Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                                1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                                Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                                So von Natur, Natur in alter Weise,
                                Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                                Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment