Ja dziś odsłuchuję urodzinowy prezencik - najnowsze wydawnictwo Rush - Working Men
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
W nocy obejrzałem sobie film o Def Leppard.No i przy okazji odkurzyłem stare płytki kapeli.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Lepiej było sięgnąc do źródłowych płyt koncertowych niż po tą koncertową składankę, ale na początek dobre i to
A teraz pora na płytowe remanenty końca roku:
prezenty urodzinowe:
-Lao Che "Powstanie Warszawskie" - DVD z koncertami z Muzeum Powstania i Proximy - duża przyjemnośc w odświeżeniu sobie tych chwil
-Big Cyc "Szambo i perfumeria" - typowy wytwór tego zespołu - ja tam zawsze słucham z zadowoleniem
-Bielizna "Obrazki z wystawki" - bardzo dobra płyta naszego konferansjera z "Koźlaków Bielkowskich"
-Lipali "Trio" - chyba najlepsze - najdojrzalsze wcielenie Lipy - muzycznie i wokalnie majstersztyk
-De Press "Myśmy rebelianci..." - fenomenalny powrót Dzióbka do punkowo-nowofalowego wcielenia, do tego pięknie wydana płyta wprowadzająca w temat żołnierzy AK którzy po 45 roku nie złożyli broni.
Prezenty wczorajsze:
-Lao Che "Gospel" - wreszcie dostałem/odsłuchałem - bardzo fajny koncept album, fakt że w nieco innej stylistyce, ale bardzo spójny i przekonujący
-Żywiołak "Nowa ex-tradycja" - taki pogański folk z ciężkimi brzmieniami to ja bardzo lubię
-Skunk Anansie "Smashes & trashes" - typowe best of wzbogacone o DVD z teledyskami i nowy wspaniały "Because of you" - o to mi chodziło.
Więcej grzechów nie pamiętam...Last edited by iron; 2009-12-25, 19:26.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Wczorajsze nowości:
Dream Theater - Images and Words oraz Live Scenes From New York,
Vai - DVD Where The Wild Things Are.
Porcupine Tree - WarszawaMM961
4:-)Comment
-
Właśnie oglądam a właściwie słucham na TVP Kultura koncertu Stinga z najnowszej płyty i jakoś mnie nie powala na kolana.Może jak przesłucham na spokojnie.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Odsłuchuję właśnie Caffe Fogg, czyli płytkę z przeróbkami nieśmiertelnego Mieczysława Jak to bywa z takimi płytami, trochę nierówna, ale jest kilka perełek, np. ta:
Last edited by żąleną; 2009-12-29, 02:05.Comment
-
Ma ktoś może płytkę "Port Royal" Running Wild ? Przeszukuje cały net i nigdzie nie ma.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
TSA na trzecim cieszy, U2 na drugim, no OK, ale także na pierwszym? Totalna porażka, a gdzie Dżem?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.Comment
-
Last edited by kiszot; 2010-01-02, 23:44.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
Comment