Dałbym sobie obciąć rękę, że przed chwileczką słyszałem Fteo w radiowej Trójce zapawiadające Skunk Anansie.
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
-
Macie tu trochę prawdziwej sztuki: http://www.youtube.com/watch?v=Nh8CfWEnSJ8
Tak sobie myślę... Wziąć kamerę na zlot?Comment
-
Dziś moja przydomowa płytoteka wzbogaciła się o najnowsze krążki mistrzów elektroniki.
Niestety z brzmienia ich jestem z lekka zniesmaczony.
Na pierwszy ogień poszedł KMFDM z płytą "Blitz". No cóż nie będę się nad nią rozczulał. Jakbym słuchał Scootera, mizerna elektronika, pseudo bity.
Z drugim wydawnictwem nie było wcale lepiej. Revolting Cocks na "Sex-o Olympic-o" brzmi nad wyraz słabo. Gdzie się podziałby słynne sample wykonaniu Paula Barkera?
Al Jourgensen stracił również wokalnie. Smutne, że moja legenda odchodzi w niesławie.
Ostatnią płytą było ostatnie wydawnictwo Nine Inch Nails "The Slip". I tutaj doznałem małego szoku. Reznor jest w doskonałej formie. Po ostatnich jego wydawnictwach niczego dobrego już się po nim nie spodziewałem. A tu proszę, doskonały album przypominający chwilami "The Downward Spiral ". Genialna gitara Robin Fincka pięknie łącząca się z samplami skomponowanymi przez Trenta. Doskonała płyta. Warto ją mieć!Last edited by abernacka; 2010-07-24, 20:27.Comment
-
Jak się dzisiaj dowiedziałem po raz pierwszy do Polski przybędzie Spock's Beard. Mają zagrać dwa koncerty w ramach Festiwalu Perkusyjnego. Koncerty w Knurowie i w Opolu (25, 26.09.2010). Ja pewnie pojadę do Opola. W zeszłym roku w ramach festiwalu występował Planet X. Tym samym Festiwal Perkusyjny jest moim ulubionym festiwalemMM961
4:-)Comment
-
Sezon wakacyjny, więc swoje wykopaliska muzyczne przeniosłem na bardziej egzotyczny grunt.
W Peru znalazłem: TARKUS - El Pirata.
Na Filipinach: JUAN DELA CRUZ - Pinoy Blues.
W Nigerii: BLO - Chant To Mother Earth.
W Urugwaju: DIAS DE BLUES - No Podran Conmigo.
I na koniec taki luzik z Nigerii: OFEGE - Whizzy Llabo.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
-
Właśnie w odtwarzaczu gości dawno nie słyszany przeze mnie Melvins w najnowszym dziele "The Bride Screamed Murder”. Tak dobrze zagranego noise nie słyszałem już od wieków. Buzz Osborne nadal wyśmienitej formie. Klasyczny jazgot gitary w połączeniu z cudownym hałasem perkusji. Rewelacja! Idę dalej się rozkoszować tymi dźwiękami.Comment
-
Tak se siedzę przy piwku i naszło mnie na trochę wspomnień.Właśnie jade kolejną płytę TSA.Zaje.....muzyka.Aż żałuję,ze tak dawno ich nie słuchałem.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Dzisiaj zmarła Gayga,właśnie przypominam sobie jej utwory.[*]Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
http://www.youtube.com/watch?v=QgaCHmxmeUo przy tym sie nie usiedzi trzeba uważać by nie porozlewacDoba ma 24 godziny,skrzynka 24 piwa...przypadek?Comment
-
http://www.youtube.com/watch?v=QgaCHmxmeUo przy tym sie nie usiedzi trzeba uważać by nie porozlewac5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Mały Woodstockowy renament oczywiście z relacji internetowych.
Po pierwsze - co za debil zrobił transmisję z 3 godzinną obsuwą - dzięki temu nie dotrwałem do ostatnich koncertów To pewnie wina PO i Tuska
Piątek:
Mój ogląd był nieco zaburzony przez pewne zdarzenie o randze towarzyskiej, którego reminiscencje są widoczne w Przechmielinach, ale zgodnie orzekliśmy, że Steczkowska idealnie się wpisała w ramy festiwalu i dała niezły koncert. Niezły też był Nigel Kennedy, ale niestety z racji opóżnienia transmisji poległem w trakcie. Lao Che nie doczekałem siłą rzeczy...
Sobota:
Przeciętne mocno SenZu Potem Pampeluna - punk po hiszpańsku i Panic Cell - taki inny Rammstein - nic rewelacyjnego
Maleo na swoim normalnym, bujającym poziomie
Na jazzowego Chopina jestem za głupi - nie podszedł mi.
No i kutwa - znowu nie dotrzymałem do Life of agony, a miałem taką ochotę...
Niedziela:
Kochankowie Gwiezdnych Przestrzeni – dało się posłuchać...
Ziggie Piggie& Robert Brylewski - dla mnie nędza - Brylewski na doczepkę do marnego zespołu, dobrze, że On jest zawsze "zadowolony" to pewnie mu się podobało
Titus Tommy Gunn - o żesz w mordę - ale Titus ma powera - klasyczne trio, koncert bardzo energetyczny, oprócz materiału z płyty były covery - "Viva Las Vegas" Presleya, "Kick out the jams" MC5, Orgasmatron" Motorhead i "Homeboy" Iggy Popa.
Niezły czad...
Armia - zespół się przyłożył do jubileuszowego koncertu. Koncert bardzo udany, Budzyński w rewelacyjnej formie wokalnej i tylko szkoda, że Armia to teraz Budzyński i jakieś dzieciaki koło 20-tki
Morgan´s Heritage Peetah & Gramps - Takie rootsowe regge to nie moja bajka
Tonic - nawet fajnie amerykanie grają - mimo ze nie znałem ich dokonań, nieźle się słuchało...
Jelonek – No żesz w mordę - znowu to opóźnienie transmisji - wytrzymałem trzy utwory i organizm zażądał o godzinie 3:30 udania się lulu - a szkoda, bo zapowiadał się zajebisty koncert...
Reasumując - dziękuję pewnemu portalowi na O za transmisję, a szczególnie jej trzygodzinne opóźnienieLast edited by iron; 2010-08-03, 14:18.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Nie wiem jak jest w Warszawie ale na Śląsku mamy takie pudełka które potrafią nagrywać programy tvLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
Comment