A ja lubię pana zwanego Starym polem. Inaczej MO.
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
A u mnie wygląda to następująco. Jak większośc z nas na muzykę w knajpie nie mam większego wpływu. Jedyne co moge zrobić to wybrać lokal gdzie grają bluesa, rock czasami jazz. Natomiast w domciu czy słuchając łokmena to zależy od aktualnego nastroju. Przy piwku przeważnie przez moje małe uszka przewija się głównie muzyka polska w wykonaniu Dżemu, Kultu/Kazika, T.Love, S. Wierzcholskiego, Nalepy, Winder'a, Obstawy Prezydenta. Co do zagranicy to ostatnio kręci mnie Enigma i Era. Włączam na ful, otwieram Fulla i jest rewelacyjnie. Często zdarza mi się razem z piwem konsumować Zeppelinów, Doorsoow, Deep Purple, Joplin's. Metallicę, Gn'R, Hookera, B.B.Kinga. Ale jak juz wcześniej napisałem BEEAR zmiennym jest i cały czas szuka róznej interesującej miusiczki. Ale najważniejsze jest to że czuję Bluesa.Piwo to jest życia blues, daje miłość oraz luz. :)
Comment
-
-
Dodaję jeszcze Sisters of Mercy, Dead Can Dance, Pixies, Leonarda Cohena, Grzesia Turnaua, SBB. Różna muzyka do różnych nastrojów. Jest tego więcej ale nie mam sił wymieniać.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
I ja również WITAM i chociaż zaraz spadam dadom , to podpisuję się pod muzą o jakiej tu czytam.
Ale tak najpyszniej to pija mi się przy muzie na żywo... i to bez znaczenia , czy jest to duży , plenerowy koncert , czy kameralny klimat z grupką słuchaczy...
Byle ci co brzdąkają , znali się na rzeczy!JANO
Comment
-
-
muza na żywo
Jano,popieram. Żadna muzyka z taśmy czy płyty nie zastąpi tej na żywo. Pamiętam taką knajpę w Ijmuiden (Holandia), -zima,ciężka robota...a po robocie - Old Captain Inn. Wspaniała knajpka ze wspaniałymi ludzmi i muzyką na żywo. Wspominam z łezką w oku,był blues ,swing i rock...Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/
Comment
-
-
czego słucham?
Wiele razy mówiono tutaj jak wiele ma wspólnego okoliczność spożywania "piwczaków" z muzyką lub dzwiękami jakich się słucha. Zwykle jednak jest to Jim Morrison,Nick Cave lub Grześ Turnau i Mechanicy Szantytradytor
Comment
-
-
Re: czego słucham?
ziem napisal/a
... Mechanicy SzantyWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
Comment