Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
Ech, dzisiaj rano jechałem autobusem (rzadko jeżdżę ), mając okazję pozawieszać oko na studentkach SGGW .
Pozawieszałem też ucho, i prawie zemdlałem: kilku studentów rozmawiało o Juwenaliach (czy jak to się tam nazywa), że gościem będzie ZZ Top.
Że to żenada straszna, bo goście grają już chyba z 50 lat, że ich muzyka to taki metal z elementami westernowo-kowbojskimi, czyli, znaczy... kantry.
Muszę ochłonąć, może wieczorem do jakiegoś porterka odpalę sobie "Tush" albo co...Comment
-
W poniedziałek EskaRock zafundowała mi dwie wejściówki na wczorajszy koncert Sabatona. W sumie to średnio się wczoraj czułem i nie bardzo miałem ochotę wyłazić z domu tym bardziej, że znałem do wczoraj jeden kawałek tej kapeli i średnio mi się on podobał. No ale córa się tym trochę jara i chciała iść no to zwlokłem dupę z kanapy i pojechałem w roli taty-opiekuna z latoroślą. Nie byłem sam bo takich rodziców było tam całkiem sporo ze swoimi nastoletnimi metalami
Jestem pozytywnie zaskoczony bo Szwedzi wykonali kawał solidnego rzemiosła i mimo że ich twórczość jest mi obca to nie nudziłem się ani przez moment a nawet momentami sama nóżka chodziła i wdzierał się element niekontrolowanego kiwania czupryną. Wróć, zakolami.
Ciekawa sytuacja: w przerwie pomiędzy numerami publika skanduje: "jeszcze jedno piwo!" namawiając frontmana żeby zwilżył gardło. Ten idzie za scenę, wraca z puszką Carlsberga i mówi: "Nie rozumiem tego, macie w Polsce takie dobre piwo a za sceną dali mi to gówno. Nie chcę tego, dlaczego nie dacie mi waszego Tyskiego albo Żywca ?". Po chwili dostaje kubek z wymarzonym piwem i z rozkoszą wypija delektując się.... no właśnie ciekawe co go tak urzekło? Może mu dali z sokiem? Bo widziałem że takie też można było kupić na koncercie.Comment
-
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Kony jak o Sabaton chdzi to sprawdź te dwa linki:
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Last edited by KajusAnt; 2013-03-06, 17:31.Comment
-
Comment
-
Ciekawe, czy w Polsce to zagrali.
Widziałem filmik z jakiegoś niemieckiego festiwalu i wykonali kawałek o obronie Wizny, pożyczając od kogoś z publiki polską flagę: http://www.youtube.com/watch?v=RxdlTDXqrY0Comment
-
Wacken Open Air, jakieś 130 euro za bilet
http://www.youtube.com/watch?v=gkk3CQZG3sg - w Polsce była lepsza flagaComment
-
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Na Dzień Kobiet
Czy dzisiaj nie aktualne?
To w klasie maturalnej , mimo amoku piosenki była wtedy nadzieja na zmiany na lepsze życie, a nie na restauracje najbardziej podłej neoliberalnej wersji kapitalizmu. Nie chcieliśmy i nie chcemy uciekać stąd ale wielu zostało zmuszonych nędzą i beznadzieją po 89 (2 mln emigrantów ekonomicznych)
Nasz klasa - nie ten rocznik ale piosenka jest ponad czasowa. Dwaj moi przyjaciele nie żyją (jeden z podstawówki rozerwał sobie brzuch granatem z poligonu, drugi zginął w wypadku), inny żyje wbrew sobie, inni wsiąkli w system, ja zdradziłem wszystko w co wierzyłem i o co nadstawiałem karku bo "życie, rodzina, dzieci" i strach i "odpowiedzialność". Rzygać mi się chce patrząc każdego dnia w lustro. Ale zarabiać na rodzinę trzeba.
Nie mam odwagi na to co kiedyś było bliskie:
Spal przeszłość?Sentymentalnie
Nóż zardzewiał (przy okazji najlepszy polski film i ...Andrzej Bursa
a i w tym "złym" świecie funkcjonowały dworce pkp i linie pkp nie tylko na międzynarodowych połączeniach"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Comment