Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
A tu mała relacja z Juwenaliów warszawskich:
http://www.youtube.com/watch?v=Zp4ZFLlsKug"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Yyy... Mam pytanie pod tytułem "Rok 1984". Gdzie wcięło mój post z linkiem m.in. do deathowego duetu Sinatra - Armstrong? Chciałem sobie odpalić przy okazji bytności w tym temacie (fajny film z Juwenaliów), ale tak jakby nie ma.
Tak mi smutno, że strzelę sobie bluesa: http://www.youtube.com/watch?v=BtZ6DoeimP4Comment
-
My wczoraj byliśmy na stadionie Syrenki na Juwenaliach, a konkretnie na koncercie Farben Lehre.
Koncert fajny, bardzo energetyczny, choć niezbyt długi - lekko ponad godzinkę.
Ale dwie rzeczy były bezcenne - młodzieńcze niezbyt skoordynowane podrygiwania podstarzałego Wojdy i podążanie pod prąd - gdy wychodziliśmy prawie sami, a tłuszcza waliła na koncerty Myslowitz i Lady Pankbigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
-
Jak podano przed chwilą dziś w wieku 66 lat zmarł Marek Jackowski.
Większość Go zna jako współzałożyciela Maanamu, ale to także bogata historia polskiej muzyki i nie tylko - choćby Piwnica pod baranami, Anawa, Osjan.
Nie spotkałem Go osobiście (bo i z jakiej racji miałbym), ale nie zapomnę pewnej nocy przed radiem dawno temu (gdzieś na początku lat 90tych), jeszcze w starym Radiu Wawa, gdzie gośćmi na żywo w studio byli Kora i Marek.
Miałem iść spać, ale słuchałem parę godzin - Marek z gitarą akustyczną, anegdoty, różne wykonania różnych piosenek i atmosfera bardzo przyjacielskiej, czasem rubasznej imprezki - normalnie jak bym był na żywo w tym studio.
A moją ulubioną płytą Jackowskiego, jest Jego pierwsza solowa płyta - "No 1" z 1994 roku z prostymi, ale nie prostackimi piosenkami.
Poniżej parę próbek z tej płyty:
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Last edited by iron; 2013-05-18, 17:25.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
-
Znając relacje ludzi, którzy znali dawne radio Wawa, to ta imprezka o której wspominałem zapewne naprawdę się tam odbywała, ale w niczym nie umniejszyło to moich odczuć z eteru...
To tylko tak dla ścisłości - zapamiętajmy Jackowskiego jako takiego melancholicznego optymistębigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
-
Comment
-
A mimo tego mamy Wyjątkowo Zimny Maj...
Cholera, kiedy uczyłem się grać na gitarze, pierwszy kawałek to był właśnie "Wyjątkowo Zimny Maj". To już było tak dawno temu, ale przecież Marek nie był jeszcze gotowy na odejście...
Minąłem go kiedyś na ulicy, dopiero wtedy się zorientowałem jakim był wielkoludem
Ostatnio miał fajny zespół, grały z nim jego córy, jedna na gitarze, jedna na altówce chyba, na YT jest parę klipów, byli nawet w Opolu.
Czas jest okrutnym gościem...Last edited by Cyneq; 2013-05-20, 09:01.Comment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Jako stary fan Uzależnień Jane z chęcią sobie to odświeżę...Comment
-
Jeżeli ktoś z forumowiczów był 13 lutego tego roku w spodku to na pewo wraca do tego równie często jak ja...
niestety jakość bardzo słaba ale powiem szczerze że najlepszy koncert na jakim miałem okazje być. SLASH to jest fenomem sam w sobie....
Nie do podrobieniaBanino ul.Lotnicza 102
Czynne pon.-sob: 6 - 22
niedz: 8- 22Comment
Comment