Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox
Wyświetlenie odpowiedzi
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedziTo lepiej odkurz dwie poprzednie bo są lepsze :]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox Wyświetlenie odpowiedzi"Come on Pilgrim" i "Sufer Rosa", od tego zaczęła się przygoda z Pixies. Niestety te albumy mam na kasetach ... a one zeszły do podziemia (czytaj piwnica) .
Od 20 lat tego słucham i nic się nie zestarzało...
Miałem kiedyś bilety na ich koncert na Coachelli ale z przyczyn obiektywnych nie dotarłem
Tym sposobem uciekły mi koncerty dwóch kapel, które uwielbiam (jeszcze Cure) i nie zobaczyłem ich do tej pory...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedziTym sposobem uciekły mi koncerty dwóch kapel, które uwielbiam (jeszcze Cure) i nie zobaczyłem ich do tej pory...
Comment
-
-
Dziś w TVP Kultura o 22:20 koncert ZZ Top z Teksasu.
Bardzo dobry koncert - wiem bo oglądałem wcześniej, a nawet nagrałem - polecam.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Małe muzyczne remanenty:
Simple Minds "Street Fighting Years" - moja jedna z ulubionych płyt "niełomotowych" z wczesnej młodości - z przykrością stwierdzam, że o ile kompozycje się nie zestarzały, to realizacja płyty powoduje dziś czasem ból zębów...
Anthrax "The Collection" - po woodstockowym koncercie chciałem mieć pod ręką takie best off - wolałem koncertowe, ale akurat nie było.
Soundgarden "Live on 1-5" - właśnie takie best off z różnych koncertów z 1996 roku.
Helloween "Best of 25th Anniversary - Unarmed" - skusiło mnie to unarmed i się nie pomyliłem.
Wydana w 2010 roku płyta na 25 lecie z nietypowymi wersjami niektórych kawałków zagranych przez Helloween i gości...
"Dr Stain" na rockowo-dęciakowo, "Future world" na lekko countowo, "Keeper of the seven keys" w stylu Theriona, "Eagle fly free" w sam już nie wiem jakim stylu, " I want out" na poprockowo z dziecięcym chórkiem... Niezły iwent
No i w rezultacie odświeżyłem sobie z kasety "Keeper of the seven keys part II" - całkiem fajna płyta sprzed 25 lat, nota bene ostatnia płyta Helloween którą śledziłem "na żywo". Jedyne co trochę razi, że Kiske trochę czasem szarżuje wokalnie.
Wkrótce pierwszy "Keeper" z analoga, a na deser "Walls of Jericho" z kasety.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedziMałe muzyczne remanenty:
Simple Minds "Street Fighting Years" - moja jedna z ulubionych płyt "niełomotowych" z wczesnej młodości - z przykrością stwierdzam, że o ile kompozycje się nie zestarzały, to realizacja płyty powoduje dziś czasem ból zębów...
Anthrax "The Collection" - po woodstockowym koncercie chciałem mieć pod ręką takie best off - wolałem koncertowe, ale akurat nie było.
Soundgarden "Live on 1-5" - właśnie takie best off z różnych koncertów z 1996 roku.
Helloween "Best of 25th Anniversary - Unarmed" - skusiło mnie to unarmed i się nie pomyliłem.
Wydana w 2010 roku płyta na 25 lecie z nietypowymi wersjami niektórych kawałków zagranych przez Helloween i gości...
"Dr Stain" na rockowo-dęciakowo, "Future world" na lekko countowo, "Keeper of the seven keys" w stylu Theriona, "Eagle fly free" w sam już nie wiem jakim stylu, " I want out" na poprockowo z dziecięcym chórkiem... Niezły iwent
No i w rezultacie odświeżyłem sobie z kasety "Keeper of the seven keys part II" - całkiem fajna płyta sprzed 25 lat, nota bene ostatnia płyta Helloween którą śledziłem "na żywo". Jedyne co trochę razi, że Kiske trochę czasem szarżuje wokalnie.
Wkrótce pierwszy "Keeper" z analoga, a na deser "Walls of Jericho" z kasety.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziO rzesz ty, ja myślałem, że ty jesteś twardziel a tu takie pitu pitu. Masz płaczliwy nastrój dzisiaj?bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Polecam nowy materiał Avenged Sevenfold. Mają fajny klimat przypominajacy stare IRON MAIDEN Metallice itd.
http://www.youtube.com/watch?v=6yjRVni08QsBanino ul.Lotnicza 102
Czynne pon.-sob: 6 - 22
niedz: 8- 22
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziDlaczego właściwie nigdy nie miałem ochoty śpiewać kolęd?
Comment
-
-
Skończyła się płyta, którą właśnie słuchałem, a i piwo się kończy, więc czas iść spać...
A płytą tą była - Strachy na Lachy "Autor" - do której mam osobiste konotacje, ale skoro są osobiste, to takimi pozostaną
Nadmienię, że była to wersja polecana przez zespół - czyli wzbogacona o dwa utwory, na publikację których nie zgodził się P.(an) Gintowski, czyli "Autoportret Witkacego" i "A my nie chcemy uciekać stąd".
Jest moc, zwłaszcza w takim "Kazimierzu Wierzyńskim" - piękna i optymistyczna piosenka o ... umieraniu
Idę spać, mając nadzieję, że tym razem jeszcze nie na zawszeLast edited by iron; 2013-09-14, 00:44.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
Comment