Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
Wyświetlenie odpowiedzi
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedziDzisiaj Browarnik Tomek zapuścił na swoim blogu i chomiku płytę projektu Tomasza Lipińskiego, czyli Fotoness. I jestem mu wdzięczny, bo myślałem, że jestem jedynym dinozaurem, który o tym pamięta.
Muzyka przy piwku?
Tak, ale tylko przy takich utworach jak "15, 10, 5".
Comment
-
-
Jestem dumny z tego, iż jestem Polakiem z dwóch powodów ( OK tych powodów jest więcej, ale ja mam na myśli muzykę).
Pierwszy powód to zespół SBB. Każdy kto zna to wie o co chodzi a kto nie zna niech chociażby posłucha takiego utworu jak ''walking around the stormy bay''.
Drugi powód do dumy to zespół Riverside. Obecne czasy. Zawsze bardzo lubiłem tę grupę, ale płyta, którą oni nagrali w tym roku (Shrine of New Generation Slaves ) spowodowała u mnie zwrot szczęki w dół. Po kolejnych sześciu-siedmiu przesłuchaniach również kolana poszły mi w postawę służebną wychodzącą z zachwytu.
Taki utwór jak "Feel Like Falling" to hicior roku.
Od czasów Marillion z Fishem nasz polski Riverside jest najlepszym progresywnym zespołem na świecie.
Porcupine Tree jest za bardzo liryczny, a Dream Theater za bardzo techniczny. Nasz Riverside jest w sam raz. I ich muzykę polecam do piwa. Bardzo przyjemnie pije się PLON przy muzyce Riverside.Last edited by DariuszSawicki; 2013-11-09, 20:10.
Comment
-
-
Ja bym dodał do powyższego płytę z połowy lat 90tych zeszłego wieku:
Collage "Moonshine" - piękne kompozycje i realizacja ja na owe lata w Polsce niesamowita...bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedziJestem dumny z tego, iż jestem Polakiem z dwóch powodów ( OK tych powodów jest więcej, ale ja mam na myśli (...)
Z drugim w pewnej mierze także choć ostatniej płyty jeszcze nie poznałem wystarczająco. Czegoś mi jednak tam brakuje do miana superproggrupy.MM961
4:-)
Comment
-
-
Mamy mnóstwo dobrej, polskiej muzyki. Czy to gigantów i klasyków (Vader, Turbo), czy to gwiazdy raczej lokalne (do dziś uwielbiam posłuchać Kultu czy KNŻ, Flapjack, Acid Drinkers itd.), nie mówiąc już o naprawdę sporej liczbie mniej i bardziej znanych kapel rockowych i metalowych, które swoim graniem spokojnie mogłyby zaistnieć na światowej scenie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedziJa bym dodał do powyższego płytę z połowy lat 90tych zeszłego wieku:
Collage "Moonshine" - piękne kompozycje i realizacja ja na owe lata w Polsce niesamowita...
Zresztą Collage chyba bardziej popularne było zagranicą niż w naszym kraju...
Zgadzam się również, że podobnie można skomplementować Riverside, chociaż nigdy do końca w ich muzykę się nie wkręciłem i wolę Porcupine.Last edited by tomolek; 2013-11-11, 13:19.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedziCollage "Moonshine" - piękne kompozycje i realizacja ja na owe lata w Polsce niesamowita...
Comment
-
-
Jak kiedyśtam pisałem Paradise Lost przypomnieli sobie jak się gra dobrą muzykę. W tym tonie wyszły już trzy płyty. Wygrzebałem kilka dni temu "teledysk" zrobiony przez fana do jednego z kawałków z ostatniego LP i nie mogę przestać go oglądać. Grafiki pochodzą z okładki płyty:
Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
To może coś z innej bajki. W wakacje wracałem ze znajomym z Kaszub, jedziemy sobie, a tu nagle leci coś, co ostatnio słyszałem we wczesnym liceum. "Ty, a to nie jest ten jedyny raper, którego kiedyś słuchałeś?" pytam. Okazało się, że kiedy kupił sobie samochód z kaseciakiem, zniósł do niego garść starych kaset i tak sobie je puszcza od kilku lat za kółkiem. Oto ten rapster, muszę powiedzieć, że podoba mi się ascetyczność formuły, no i brzmienie całkiem analogowe.
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olie Wyświetlenie odpowiedzi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziTo może coś z innej bajki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dominik_walkowiak Wyświetlenie odpowiedzi88.4 FM
Comment
-
Comment