Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna -
Ja natomiast Kayah pamiętam z niesamowitego koncertu (jednego z lepszych na jakim byłem) - Republika akustycznie gdzieś w pierwszej połowie lat 90'. Jeszcze byli popersi z flagami i w ogóle...Comment
-
Są też na tej płycie typowe kobranackowe czadziory (np. Zataczówka, Tak że wiesz, nie, Ostrożnie trutka) i ciekawostka - bardzo udana ballada "Bitter taste in our bread" nie wiedzieć czemu zaśpiewana po angielsku, gdzie w refrenowych chórkach pierwsze kroki w tzw. showbiznesie stawiała niejaka Kayah...
A Kobranocka to zaiste dobre, prawdziwe rock'n'rollowe granie było Ja jednak najbardziej lubiłem "Ku nieboskłonom".Comment
-
To jeszcze coś świątecznego
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
To jeszcze coś świątecznego
http://www.antyradio.pl/Programy/Pas...Last-ChristmasLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Dziś dopadł mnie nastrój z początku lat dziewięćdziesiątych.
Seattle, północny zachód USA i te klimaty.
Oto mój zdecydowany faworyt, mój ukochany zespół z gatunku '' grunge i okolice''
Comment
-
A ja zawsze wolałem klimat Seattle z lat 80-tych. Np.:
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Comment
-
Comment
-
Bardzo lubię wszelkiego rodzaju zestawienia i rankingi.
Wybaczcie więc, że podzielę się tu swoją opinią.
Gdzieś tak z 10 lat temu sporządziłem swoją listę ulubionych płyt z gatunku grunge.
Dziś patrząc na nią nic nie zmieniam.
Oto mój TOP 10 z gatunku '' grunge i okolice''
1. Screaming Trees- Dust
2. Alice In Chains-Dirt
3. Pearl Jam-Ten
4. Stone Temple Pilots-Purple
5. Stone Temple Pilots-Core
6. Screaming Trees-Sweet Oblivion
7. Soundgarden-Badmotorfinger
8. Screaming Trees-Uncle Anesthesia
9. Nirvana-Nevermind
10 Soundgarden-Louder Than LoveComment
-
No nie dogadamy się, chłopie.
Stone Temple Pilots to dla mnie grunge'owy pop - owszem, bardzo chwytliwy, ale momentalnie się przejada. Z tej dziesiątki o pięć długości przed wszystkimi jest dla mnie Soundgarden, później Alice in Chains i Nirvana. Ta ostatnia w sumie też osłuchana do bólu, ale jednak przełomowa.Comment
-
Stone Temple Pilots nie uważam za grupę '' grunge pop "
Soundgarden jest wielki. Większy niż Pearl Jam i Nirvana.
Trochę tu Led Zeppelin, ale komu to szkodzi?
Dla mnie najważniejszy jest z tego gatunku Mark Lanegan i Screaming Trees.
Mark działa teraz ze swoim zespołem i wydaje świetne płyty, czym potwierdza, że WIELKIM ARTYSTĄ JEST.
Oto dowód
Comment
-
St(...)
Mark działa teraz ze swoim zespołem i wydaje świetne płyty, czym potwierdza, że WIELKIM ARTYSTĄ JEST.
Oto dowód
http://www.youtube.com/watch?v=miM22yylXTY
Swego czasu grunge ceniłem ponad inne gatunki muzyczne (należałem nawet do klubu płytowego Sub Popu) i w tym okresie czasu lubowałem się w takich kapelach, jak: Silverfish, Nirvana (pierwsze dwie płyty), Mudhoney, Tad, Tar, Dead Milkmen, Jesus Lizard, Rapeman, Shipping News, June of 44, Melvins, Slint, Babes in Toyland....
Ps. Zapomniałbym o Cows.Last edited by abernacka; 2013-12-29, 07:19.Comment
Comment