Przed chwilą zauważyłem w Vivie Brytni Spirs wykonującą kawałek Joan Jett 'I Love Rock'n'Roll'. Mogłaby trzymać swoją buźkę z dala od kawałków, które przewyższają całość jej twórczości, tym bardziej, że ta przeróbka nic nie wnosi do tematu.
Jakoś ostatnio tylko ja się produkuję w tym temacie.
W każdym razie - zobaczcie sobie, jak wygląda deathmetalowe karaoke (środek strony). Najlepsze, że jest to autentyczny kawałek. Ciekawe, jak długo trwa kariera wokalisty deathowego?
Zmieniając trochę temat, zapodałem sobie nowy polski zespół "Kowalski" bardzo sjestem z niego rad. Chłopaki nie napinają się jakoś tylko grają radosną muzykę. Tak jak 15 lat temu. Jest na tej płycie mój ulubiony "Marian" i jest też "Irlandia". Naprawdę polecam.
Dla mnie tekst "Mariana" jest absolutnie GENIALNY.
Zwłaszcza ostatnia zwrotka:
" A może to normalne,że się inaczej marzy,
inaczej się przeżywa I PIJE SIĘ PO PÓŁ,
lecz żeby to zrozumieć, to trzeba się zestarzeć,
lub rzucić się ze schodów,
najlepiej głową w dół"
SK
Piwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
A wczoraj wieczorem słuchałem pożyczonego od kolegi INXS płyta "X". Naprawdę warto wrócić czasami do starych hitów.
Z "Mariana" dobre jest:
"...tańczyliśmy dżdżownicę ,
gdy Krawczyk Krzysiek grał,
jeździliśmy Wartburgiem,
po lesie, aż się grzał
z pijanym w sztok słowikiem
gadaliśmy po niemiecku..."
To tylko luźne wycinki ale mi się bardzo podoba.
To jest kawałek o przemijaniu, który mimo dość jajcarskiego
tekstu jest raczej refleksyjny w wymowie.
A ja ostatnio wszedłem w wiek, że zaczynam PIĆ PO PÓŁ.
całe szczęście, że nie dotyczy to piwa.
SK
Piwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Ja już od roku piję po PÓŁ
A wracając do muzyki to chciałbym polecić nową płytę Pata Metheny'ego, jest jak zwykle nastrojowa, dość spokojna, dobrze się jej słucha.
Po przeczytaniu większości postów w tym temacie mam wrażenie że mam strasznie eklektyczne upodobania muzyczne
Originally posted by pjenknik A wracając do muzyki to chciałbym polecić nową płytę Pata Metheny'ego, jest jak zwykle nastrojowa, dość spokojna, dobrze się jej słucha.
yendras napisal/a
No właśnie Żąleną, w dodatku wyjeżdżasz tu z jakąś telewizją albo internetem, zamiast zdać nam relację z festiwalu capoeiry
O, ktoś tu jest w temacie, widzę!
Na festiwalu nie byłem, bo choruję. To znaczy, póki co, to nie byłem na warsztatach, bo główny występ dopiero za tydzień, ale biletów już raczej nie ma, a udziału nie biorę, więc nie wejdę...
A żeby nie odbiegać od tematu - muzyka capoeirowa jest jak najbardziej dobra pod piwko. Radosna, lub melancholijna - co kto lubi.
Ostatnia zmiana dokonana przez żąleną; 2002-05-20, 16:18.
przypomnę pewną kapelkę, a mianowicie Alice in Chains, którą całkiem niedawno opuścił na zawsze wokalista. wielka szkoda zważywszy na to, że nie nagra on z nimi już żadnej płyty. choć i tak dawno nic nie nagrali, ale byli obecni i dawali jakąś nadzieję, że może kiedyś....
Polecam płytki: "DIRT", "Jar of Flies", "MTV Unplugged", jak również ostatnią ich składankę na której znalazł się nowy numer "Get born again" dla mnie wybitny
Wciągu lokali przy dworcu w miejscu, gdzie 2-3 lata temu była Pinta Sopot otwarty jest pub Avangarda. 4 nalewaki rotacyjne i trochę piw butelkowych. Przy wejściu wygląda jakby to był pub browaru Cieszyn. Dzisiaj lanego Cieszyna nie było. Zamiast tego można było napić się Pan i Pani, Rowing...
Jeden z najdziwniejszych firmowych lokali browaru w jakich dotychczas byłem.
PUB Papiernia znajduje się w centrum Żywca, nieco ponad pół kilometra od dworca kolejowego.
Jest to teren przemysłowy, gdzie mieści się sam browar, a PUB Papiernia jest niby nocną dyskoteką, ale tak naprawdę...
Firmowa knajpka Minipivovaru Jičín znajduje się tuż przy głównym rynku, w jego południowo-zachodnim narożniku, pod łukowymi podcieniami.
Są 2 poziomy. Na dole, od razu przy wejściu po lewej stronie, umieszczono małą przeszkloną chłodnię mieszczącą 3 tanki wyszynkowe, z których...
Minibrowar, a raczej firmowy pub browaru Kazan schowany w jednej z bocznych uliczek w centrum Sofii.
W mikro lokalu jest bar z miejscem na konsumpcję piwa dla kilku osób przy blacie, oraz na antresoli. Tam również tylko kilka miejsc przy blacie.
Lokal ze swojską atmosferą, urządzony...
Podróżując w styczniu tego roku po różnych Stanach USA miałem okazję spędzić kilka dni na słonecznej Florydzie.
Jeden dzień został poświęcony na wycieczkę do Key West.
Key West jest najdalej wysuniętą na zachód wyspą należącą do archipelagu Florida Keys.
Odległość...
Comment