No właśnie i dlatego wszystkie imprezy są w okolicach śląska a to już dla wielkopolanki nie taki mały rzut beretem
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
Bawiąc w Poznaniu słyszałem takie przysłowie;
" Dla chcącej Wielkopolanki
niestraszne żadne ....."
I właśnie wtedy nadleciał samolot i nie usłyszałem, co niestraszne,
więc się nie wykręcaj, tylko wsiadaj na wałacha i heja
na dalekie południe.
SKPiwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Comment
-
-
Originally posted by StaryKocur
Tyle, że część z Dolnego, a część z Górnego.
Różnica jest kolosalna - taka jak między piwami dolnej
i górnej fermentacji.
SK
Comment
-
-
Śmieszne te Wasze dyskusje na temat Dolnego i Górnego Śląska. Spójrzcie na mapę i 40 kilometrów na północ od Zielonej Góry znajdźcie Świebodzin. To jest historyczna dzielnica Śląska (konkretnie Księstwo Głogowskie). Ciekawe na jakim Śląsku ja mieszkam. Ot, zagwozdka.
Comment
-
-
pieczarek napisal/a
Śmieszne te Wasze dyskusje na temat Dolnego i Górnego Śląska. Spójrzcie na mapę i 40 kilometrów na północ od Zielonej Góry znajdźcie Świebodzin. To jest historyczna dzielnica Śląska (konkretnie Księstwo Głogowskie). Ciekawe na jakim Śląsku ja mieszkam. Ot, zagwozdka.
SKPiwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Comment
-
-
Radegast napisal/a
Przy piwie nie zawsze można słuchać muzyki z głośników, czy to z jakiegoś nośnika, czy też na żywo.
Kiedyś wśrod znajomych mieliśmy domorosłego perkusistę, który siedzać stukał po wszystkim co się dało-stole, kuflach i innych.
Co prawda było to "słabe muzycznie", ale zawsze jakaś muzyka
A propós stukania we wszystko, co się da - słyszeliście może STOMPa? Ci to nie mają problemu z instrumentarium - kosze na śmieci, szczotki, piłki do koszykówki, sztućce w kuchni...
Comment
-
-
Byli, byli, ale jak się o tym zwiedziałem, to były już tylko najgorsze miejsca za 100 zł, albo najlepsze za 300, już nie pamiętam dokładnie.
Miałem ich na kasecie wideło, ale ostatnio niechcący skasowałem.
W ogóle ostatnio zaliczam same porażki.
Comment
-
-
Nicolae napisal/a
Czy problem gdzie jest Górny a gdzie Dolny Śląsk, i kto z którego pochodzi pasuje do tematu?
Ciekawe co by powiedział na tą dyskusje Andi.
koledze to po prostu żal, że nie jest z Dolnego, Górnego ani nawet Historycznego Śląska
Baks, jazda tę rodzinę we Wrocku odwiedzić!!!!
jestem do dyspozycji całe wakacje!!!!
Comment
-
Comment