A tak serio, nie znam zadnej knajpki gdzie "podawana" jest muzyka punkowa, znacie jakies?
Unreal Rock Pub, Poznań, Klasztorna 4. Co prawda w nazwie jest "rock" ale często można usłyszeć punka, alternatywę, heavy metal itp. I tak na okrągło, zresztą innej muzy nie mają.
robox napisał(a) Kupiłem tą nową płytkę KAENŻET, bo kupić nie wypadało i to za tak niską cenę, jak na 2 CD. I mimo, że bez Litzy to i tak czadzik jest.
Jak to, przecież Ja2ger pisał, że ta nowa płyta to same starocie, więc Litza powinien tam być.
Płytki akurat odsłuchuje kumpel, ale z tego co pamiętam to Litza nie udziela się tam muzycznie.
Jest to zapis koncertu a więc ponad 30 (na jednej 22 a na drugiej 11)największych hiciorów Kazika
Jak to, przecież Ja2ger pisał, że ta nowa płyta to same starocie, więc Litza powinien tam być.
????
nie, nie bylo. za to byl Olaf
zagrali wszystkie swoje najlepsiejsze kawalki. niektore w troche innych (mocniejszych) wydaniach ("Tata dilera" + improwizacja rulez!! )
Ooo, przeróbki i nowe wersje to jest to, co lubię........ Na koncertach bywa różnie z brzmieniem, ale skoro powiadacie że warto, to trzeba będzie uzupełnić dyskografię.
siedziałem sobie w gorskim hotelu.Dookoła śnieg i oprócz mnie nikogo w barze,gdzie nawiasem mówiąc lało sie piwo Budvar z kija.
Nie było tak do końca cicho
Z niewidocznych głośników sączyła się muzyczka Gothan Project...
no mówię Wam to było to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Do piwa dobra jest każda muzyka, pod warunkiem, by była dobra. Szczególnie dobrze mi się pije przy... hymnie Unii Europejskiej. "Oda do radości" to przecież wręcz namawianie do picia, podobnie jak hymn akademicki "Gaudeamus igitur" zachęca nie do skryptów, lecz do swawoli z panienkami
Parę lat temu (nie wiem, czy tradycja jest kuntynuowana), święto lubelskiego uniwersytetu UMCS rozpoczynało się odśpiewaniem "Ody do radości" po polsku, a zaraz potem Jego Magnificencja rektor UMCS odbijał beczkę piwa i wychylał kufel razem z prezydentem miasta.
Właśnie usłyszane w Radiu Zet : Anna M.J. -> O jakimś Brodaczu , który ma nick Broda. Właśnie konsumuję Brok Sambor Export -> nowa szata graficzna : i butelka (jasno zielona) i etykieta , i nowa forma własności [ na kontrze : Browary Polskie Brok Strzelec ] ,piwo jakieś lekko dziwne , ale muzyka Ani mnie dobiła. Ech , ech .
A ja polecam do piwka muzykę COOL KIDS OF DEATH, z debiutanckiej płytki pod tym samym tytułem. Dla mnie najlepszy debiut na polskiej scenie tamtego roku. A utwór "Mamy dla was butelki z benzyną i kamienie" miodzio.
Nick Cave wydał nową płyte pod tytułem "nocturama" w klimatach podobnych do swych ostatnich produkcji, niemniej jednak oprócz lirycznych utworów, można znaleźć tam "niezłego kopa" (czyli to co w Nicku lubię najbardziej). Polecam.
Ostatnio wpadł mi w łapki Coldplay. Ciekawe granie w klimatach, że tak powiem brytyjskich. Bardzo relaksująca muzyka z prostymi gitarkami i ciekawym klawiszem. Oj Maryhh!! chyba gust Ci łagodnieje
Comment