Ostatnio w radiowej 3 puścili nowa piosenkę pudelsów której tytuł brzmiał Mondialeiros. Odnosi się ona to poczynań naszej ekipy piłkarskiej na ostatnich MŚ. Tekst i muzyka są naprawdę znakomite. Czy ma może ktoś tą piosenkę nagrana w formacie mp3??
O ile się nie mylę to występ tego zespołu będzie miał miejsce 5 marca w "Trójce".
"Mondialeiros" to jeszcze nie słyszałem, ale ostatnio na kanałach telewizyjno- muzycznych często można trafić na nowy utwór Pudelsów "Złe wiadomości". Utwór utrzymany w klimacie programów informacyjnych, Maleńczuk prezenter opowiada o politykach w dość specyficzny sposób
baklazanek napisał(a) Ostatnio w radiowej 3 puścili nowa piosenkę pudelsów której tytuł brzmiał Mondialeiros. Odnosi się ona to poczynań naszej ekipy piłkarskiej na ostatnich MŚ. Tekst i muzyka są naprawdę znakomite. Czy ma może ktoś tą piosenkę nagrana w formacie mp3??
O ile się nie mylę to występ tego zespołu będzie miał miejsce 5 marca w "Trójce".
Od jakiegoś czasu pogrywa sobie radio rockowe (94 FM). Wszystko fajnie, tylko że w zajawakch puszczają Black Sabbath, a ogólny czas antenowy wypełniają kawałki plastik-rockowe, czyli Def Leppard, Bon Jovi i tym podobne, których nazwy na szczęście nie zaśmiecają mi pamięci.
No niestety, porządnego rocka można posłuchać nadal tylko w Radiu Jazz. Ostatnio słyszałem przeróbkę beatlesowskiego 'Eleanor Rigby' w wykonaniu Jamesa Bookera, pianisty rhythm'n'bluesowego z zamierzchłych czasów. Rewelacja! Samo pianino, nawet wokalu nie ma, a takie bogactwo dźwięków, że szok.
maryhh napisał(a) Nick Cave wydał nową płyte pod tytułem "nocturama" w klimatach podobnych do swych ostatnich produkcji, niemniej jednak oprócz lirycznych utworów, można znaleźć tam "niezłego kopa" (czyli to co w Nicku lubię najbardziej). Polecam.
Ostatnio wpadł mi w łapki Coldplay. Ciekawe granie w klimatach, że tak powiem brytyjskich. Bardzo relaksująca muzyka z prostymi gitarkami i ciekawym klawiszem. Oj Maryhh!! chyba gust Ci łagodnieje
I Nick Cave, i Coldplay są na piątkę. No może Coldplay z plusem.
A ja byłem w niedzielę na koncercie i po raz kolejny stwierdzam . Piwo najlepiej pije się pogując przy punk-rocku , co prawda trochę się go wylewa ale zabawa jest przednia.
A dzisiaj Exploited i Death Before Dishonour w ramach kojącej, przyjemnej i relaksującej muzyki
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
czy aby na tej płycie nie udziela się wokalnie Sinead O'Connor??
Nie mogę do końca potwierdzić tej informacji, bo wpadł mi w ręce pirat (bez okładek) . W kilku utworach da się rozpoznać charakterystyczny głos Sinead O'Connor. Chociaż mi bardziej pasował wokal byłej wokaliski Cocteau Twins z płyty "Mezzazine".
Według mnie najlepiej przy piwku posłuchać sobie swojej ulubionej muzyki, w moim rzypadku jest to muzyka metalowa. Gorąco polecam Wam np:Slayer lub Black Sabbath.
Comment