Internetowe radio z muzyką capoeirową i okołocapoeirową. Przyjemnie się słucha, choć na dłuższą to muzyka nie na każde uszy z uwagi na skromne i z reguły jednakowe instrumentarium.
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
W mojej sieci jest gość słuchający metalu i dzięki Niemu mam możliwość powrotu do lat młodzieńczych.Iron,Tsa,Accept i mocniejsze akcenty -np.Death.Teraz jestem w szponach komercji,ale staram się uciec.Pamiętam buntownika który słuchając Armii,Proletariatu czy Defektu Muzgó(tak się chyba pisało)był gotowy do anarchii;a w Szczecinie sporo się działo...Byłem metalem,ale punk nie był mi obcy(super teksty)Teraz tylko disco polo,fotel i papucie,czasem piwo oczywiście bez...Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2003-03-20, 14:48.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
poraz pierwszy zaglądam do tego temaciku i od razu aluzja
przede wszystkim na szczęście Białystok robi wszystko aby pozbyć się tej etykietki - na dworcu ani w autobusach już tego kilka lat nie grają a wytwórnie o zgrozo kaset powynosili na okoliczne wsie
PS. pierwotnie zamierzałem w tym komentarzu napisać że do piwka ostatnio idealnie pasuje irlandzki folkKoniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
A ja wczoraj do dwóch Edelmaiser'ów posłuchałem sobie świeżo nabytej plitki Kobranocki. Jest to zapis koncertu z 2001 roku z bydgoskiego radia. Oprócz kilku staroci (Ela czemu się nie wcielasz, Biedna pani, I nikomu nie wolno. Hipisówka) są nowe kawałki, nazw nie pamiętam ale fajne i na koniec Mówię Ci że Tiltu 2 razy szybszy niż orginał. Wszystko zagrane na 2 gitary, bas i perkusję, ostro do przodu. Polecam nawet bez piwa (morda oczywiście)bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Iron, a sład stary Kobranocki, z Atrakcyjnym Kazimierzem, Burzą i Kobrą?
Ostatnio trochę zespołów się odradza, szczególnie z okresu postpunkowego, a patrząc na muzyków, to ciężko odszukać kogoś ze starego składu. No i starsze nagrania przerobione, złagodzone, cieżko czasami (gdyby nie teksty) dopatrzeć się w tym tego znanego przez nas utworu.Comment
-
Rammstein zawsze jest dobry.Nawet bez browarka
Chociaż do browarka bardziej mi podchodzi Die Toten Hosen.Ostatnia zmiana dokonana przez kiszot; 2003-03-22, 18:46.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Muzyka przy piwku - tak! Iron ustalający muzykę przy piwku - nie!
Ludzie, ten człowiek potrafi puścić Papa Dance tylko po to, żeby zobaczyć jak szybko zgadniemy, co leci. Siedzi sobie, szubrawiec, wpatruje się z półuśmieszkiem i drąży: no, co to jest?
Albo puści coś porządnego (co robi często, oddajmy mu tę sprawiedliwość), przekaże nam swoje odczucia i refleksje na temat wykonawcy, po czym w połowie utworu wyłącza go i puszcza coś innego.
Czy będąc w połowie piwa otwiera sie następne??Comment
-
do roboxa:
skład Kobranocki prawie orginalny - Kobra, Szybki Kazik. Piotyr Wysocki i jedyna zmiana - na drugiej gitarze niejaki Loze.
A nowe wersje rzekłbym że są ostrzejsze. Polecam, aha - płyta wydana w serii Niepokonani nazywa się Kobranocka - Koncert
do Żą:
Oj tam oj tam Papa dance to sami ze Slavoyem chcieliście a teraz się wypieracie (mordka)
A poza tym byłem trochę wcięty i trudno mi się było zdecydować (kolejna mordka)bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment