ostatnio trafiłem na taka stronkę http://www.live365.com/index.live
można tam znaleźć wiele ciekawych stacji radiowym.
Wystarczy wybrać interesujący gatunek muzyczny.
Polecam
Ja ostatnio najlepiej trawię Blue Cafe. Nie tylko dlatego, że chyba jako jedyny zespół w Polsce nagrywają również w językach dośc egzotycznych w polskim showbusiness'ie : francuskim i hiszpańskim
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
A ja polecam jednak muzykę zespołu SYSTEM OF A DOWN- wszystko.
Dużo czadu, energii, dawno już nie było zespołu grającego tak interesującą muzykę .
Do piwa jak znalazł .
Szczerze polecam projekt panów z Dream Theatre pod nazwą Liquid Tension Experiment. Muza jest rewelacyjna. Jak dla mnie to najbardziej techniczna kapela, a przy tym nie pada sama treść. Genialne pomysly, bardzo dobrrzy muzycy (Mike Portnoy - perkusja rządzi) wprost bomba.
A coś bliżej o tym projekcie - w jakim kierunku podążają - ostrzej niż Dream Theater czy bardziej popowo?
A co do Portnoy'a to zgoda - myślę że lepszy technicznie od Niego jest tylko perkusista Rush - Neil Peart.
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Szczerze polecam projekt panów z Dream Theatre pod nazwą Liquid Tension Experiment. Muza jest rewelacyjna. Jak dla mnie to najbardziej techniczna kapela, a przy tym nie pada sama treść. Genialne pomysly, bardzo dobrrzy muzycy (Mike Portnoy - perkusja rządzi) wprost bomba.
No rzeczywiście bomba. Na razie udało mi się ściągnąć z netu 2 płytkę - bardzo pyszna, myślę ze nie tylko do piwa ale i do samochodu będzie dobra. Pierwsza płyta już też prawie ściągnięta, a jest jeszcze koncert...
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Wszystkim tym, którzy przygodę z Metalliką zakończyli na tzw. Czarnym Albumie, szczerze polecam najnowszy LP - "St. Anger"! To nie tylko powrót do dawnego, ciężkiego i szybkiego grania. Nowe brzmienie gitar rytmicznych, dominujący bas, zadziwiający, rozstrojony, głuchy werbel (chyba... ). Brak solówek! Gwałtowne zmiany tempa i nastroju w środku utworu. Żadnej "ballady"! Słuchając pierwszy raz, zastanawiałem się, czy to na pewno Metallica, bo pierwszy kawałek ("Frantic") zajechał mi Slayerem . Nie spotkałem się jeszcze z tak wyraźną zmianą stylu w czyjejkolwiek twórczości... Zmiana, moim zdaniem, zdecydowanie na PLUS!
We wrocławskim Radiu Kolor codziennie ok. godziny 21 mają swoją audycję Mann i Chojnacki. Audycja nazywa się: "Maniana, czyli muzyczna pogadanka Wojtka i Janka". Ludzie, jakie oni bluesiska tam puszczają !! I jak się rewelacyjnie tego słucha siedząc w fotelu z piwkiem w łapie ...
Wciągu lokali przy dworcu w miejscu, gdzie 2-3 lata temu była Pinta Sopot otwarty jest pub Avangarda. 4 nalewaki rotacyjne i trochę piw butelkowych. Przy wejściu wygląda jakby to był pub browaru Cieszyn. Dzisiaj lanego Cieszyna nie było. Zamiast tego można było napić się Pan i Pani, Rowing...
Jeden z najdziwniejszych firmowych lokali browaru w jakich dotychczas byłem.
PUB Papiernia znajduje się w centrum Żywca, nieco ponad pół kilometra od dworca kolejowego.
Jest to teren przemysłowy, gdzie mieści się sam browar, a PUB Papiernia jest niby nocną dyskoteką, ale tak naprawdę...
Firmowa knajpka Minipivovaru Jičín znajduje się tuż przy głównym rynku, w jego południowo-zachodnim narożniku, pod łukowymi podcieniami.
Są 2 poziomy. Na dole, od razu przy wejściu po lewej stronie, umieszczono małą przeszkloną chłodnię mieszczącą 3 tanki wyszynkowe, z których...
Minibrowar, a raczej firmowy pub browaru Kazan schowany w jednej z bocznych uliczek w centrum Sofii.
W mikro lokalu jest bar z miejscem na konsumpcję piwa dla kilku osób przy blacie, oraz na antresoli. Tam również tylko kilka miejsc przy blacie.
Lokal ze swojską atmosferą, urządzony...
Podróżując w styczniu tego roku po różnych Stanach USA miałem okazję spędzić kilka dni na słonecznej Florydzie.
Jeden dzień został poświęcony na wycieczkę do Key West.
Key West jest najdalej wysuniętą na zachód wyspą należącą do archipelagu Florida Keys.
Odległość...
Comment