Aha tytuł to chyba pet cemetery Ale to taki mały szczegół jeszcze raz dziękuje.
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
-
baklazanek napisał(a)
Aha tytuł to chyba pet cemetery Ale to taki mały szczegół jeszcze raz dziękuje.
Dawno nie czytałam tego tematu i zostałam powalona Waszymi postami - ja od jakiegoś czasu słyszę coś, co mi się podoba, a potem nie wiem, co to jest. Na szczęście Slavoy zaopatruje mnie w płytki Dlatego też w tym momencie mam możność słuchania przy piwku Smashing Pumpkins "Rotten Apples"Comment
-
Comment
-
Przepraszam za mój wygłup ale był on spowodowany tym iż gdy szukałem w kazie utworu o tytule który został mi podany nic nie znalazłem a gdy zmieniłem słówko na cemetery to od razu to znalazł(niestety w malej ilości) także proszę mnie nie zabijaćComment
-
Mszyca napisał(a)
... która się do piwa nie nadaje (np. Dead Can Dance, The Cure)Comment
-
"Disintegration" do piwa - owszem, ale po trzech Jabłonowach 23 Bardzo Mocnych doprawionych prądem. Co do "Boys..", zgadzam się.
A Dead Can Dance mym skromnym zdaniem nadaje się do piwa, ale tylko do drogiego , np. takiego Franziskanera.
Co do Buju Bantona - on sam chyba preferuje nieco inną używkęONE LOVEComment
-
Dead can dance jak najbardziej ale jeszcze bardziej nadaje się ich była wokalistka czyli Lisa Gerarrd, która od jakiegoś czasu śpiewa solowo. Dodał bym jeszcze grupę Proclaimers oraz zespół Moist.Comment
-
A ja do piwkowej muzyki bym dodal wszelkie mniej lub bardziej luzne wariacje nt. irlandzkich klimatow - wspomniani kiedys The Pogues, Dropkick Murphys - punk z elementami folku w wykonaniu amerykanskich Irlandczykow, i jeszcze Cruachan - irlandzka fuzja metalu i folku, moze ktos zna? Bardziej tradycyjna muzyka celtycka tez nie gardze
A jak mowa o punku i Zielonej Wyspie to jeszcze lubie SLF (Stiff Little Fingers) z Belfastu.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Comment
-
Jeszcze dodam ze fajnie jest dla porownania posluchac piosenki Rocky Road to Dublin w wersji tradycyjnej, Dropkickowej i Cruachanowej - niezly czad!Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Comment
-
Pamiętacie taki kiszkowaty przebój "Surfin' USA"? Japońska kapela Melt Banana nagrała taką wersję, że ja nie mam pytań. Dostępna na 100% na soulseek'u. To kiedyś był taki kawałek dla starych pierdzieli, lecz nowa wersja pasuje raczej do picia na czas.ONE LOVEComment
-
z pewną dozą nieśmiałości do niepiwnych przebojów dokładam utowry Naked City .- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Comment