Nie przestałem ich lubić, ale słuchać już nie mogę...
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
żąleną napisał(a)
No to czeka nas dzień za dniem Niemena non stop w radiu.Lubiłem kiedyś Queen, aż umarł Freddie Mercury...
A wracając do Niemena mam tylko jedną płytę, ale jak dla mnie Jego najlepszą - czyli "Niemen enigmatic" z wypełniającym jedną stronę analoga (ach to skwierczenie magiczne) "Bema pamięci żałobny rapsod"...
Jak dla mnie mógłby nagrać tylko tę jedną płytę, a i tak byłby wielki.Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2004-01-19, 12:05.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Dla mnie wiadomość o śmierci Niemena była smutną informacją, lubiłem Jego utwory i dlatego w pełni się zgadzam z Ironem.
Będzie Go brakować w polskiej muzyce. Nie każdy musi go lubić, ale nikt kto chociaż trochę jest obsłuchany w muzyce nie może zaprzeczyć jego wpływu na wielu wykonawców. Najlepszym dowodem na to były wypowiedzi innych artystów w TV, zwłaszcza Hołdysa."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyComment
-
Sporo Niemena było wieczorem w niedzielę w Trójce. Smutne wspomnienie.
Jego muzyka i zarejestrowane wypowiedzi.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
W Trójce to Niemena było dużo rano od 6 do 12Szkoda, że odszedł, a "Bema pamięci rapsod żałobny" tez bardzo lubię.
Comment
-
[QUOTE]Cordel napisał(a)
[B]Jest taka kapela, która zowie się Porcupine Tree. Uwielbiam ich płytę "Stupid Dreams"...
Jeżozwierzowe Drzewo...słucham ciągle "Trójki" więc jestem z tym na bieżąco. Faktycznie robi wrażenie ten klimacik. Nic tylko otworzyć sobie piwo i...słuchać...a już Drzewo przeniesie nas tam gdzie trzeba.Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/Comment
-
IAN BROWN - nie wiem czy ktoś już o nim wspominał.
Wczoraj wymieniałem wodę w akwarium - wiedziałem ,że zajmie mi to trochę czasu więc otworzyłem sobie piwko i...no właśnie - jaka muzyka?
Puściłem Browna - PASUJE DO PIWA ! i do akwarium.Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/Comment
-
Wczoraj w Trójce o 20.00 nadawano - jak co tydzień - koncert na żywo ze studia Trójki. Tym razem wystąpił młody polski zespół "Breaking News" - zapamiętajcie sobię tę nazwę, bo warto. Jakbym miał do czegoś ich porównywać, to do "Edie Brickell and the New Bohemians". Polecam i będę rozglądał się za płytą (o ile już jest).Comment
-
breslauer napisał(a)
Wczoraj w Trójce o 20.00 nadawano - jak co tydzień - koncert na żywo ze studia Trójki. Tym razem wystąpił młody polski zespół "Breaking News" - zapamiętajcie sobię tę nazwę, bo warto. Jakbym miał do czegoś ich porównywać, to do "Edie Brickell and the New Bohemians". Polecam i będę rozglądał się za płytą (o ile już jest).
za to od kilku dni u mnie leci non stop po kilka razy dziennie "Grabaż i Strachy na Lachy"Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Kiedyś słuchałem AC/DC. Właśnie zdałem sobie sprawę, że już z dwa lata z własnej woli nie włączyłem sobie ich płyty. A ten zespół znaczył dla mnie naprawdę wiele. Jest jak najbardziej do piwka. Piszę to "nie po nic" - dziś rocznica śmierci pierwszego wokalisty AC/DC - Bona Scotta...JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁYComment