A ja wczoraj do piwka puściłem sobie na dyskmenie na "cały zycher" najlepszą płytę zespołu Paradise Lost, czyli "Draconian Times"
Nadal robi wrażenie (czytaj wprowadza w melancholijny, lekko depresyjny nastrój) i aż trudno uwierzyć, że od jej wydania minęło już prawie 10 lat.
Późniejsze płyty Raju Utraconego to już niestety sukcesywna jazda w dół.
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
iron napisał(a) A ja wczoraj do piwka puściłem sobie na dyskmenie na "cały zycher" najlepszą płytę zespołu Paradise Lost, czyli "Draconian Times"
Nadal robi wrażenie (czytaj wprowadza w melancholijny, lekko depresyjny nastrój) i aż trudno uwierzyć, że od jej wydania minęło już prawie 10 lat.
Późniejsze płyty Raju Utraconego to już niestety sukcesywna jazda w dół.
"Draconian Times" obok "Shades of god" i "Icon" to 3 najlepsze dla mnie płyty Paradise Lost. Zgadzam się, że poźniejsze dokonania zespołu to jedna wielka porażka.
niestety, nie słyszałam; w ogóle jestem początkującym amatorem takiej muzyki (kopa kubana), wpierw myślałam o takim rodzaju, jak o trochę lepszym Tercecie Egzotycznym, po kilku wysłuchaniach dotarł do mnie cały urok i skromność, spolegliwość muzyczna, że tak powiem:-) są fenomenalni i żałuję, że nie było mnie na ich koncercie, jaki mieli chyba w 2000 roku na Malcie w Poznaniu
Gorillaz to zupełnie inna para kaloszy i z Kubą nie ma wspólnego nic poza wymienionym kawałkiem, ale tak czy inaczej i jedno, i drugie do piwa świetnie się nadaje
iron napisał(a) A ja wczoraj do piwka puściłem sobie na dyskmenie na "cały zycher" najlepszą płytę zespołu Paradise Lost, czyli "Draconian Times"
Nadal robi wrażenie (czytaj wprowadza w melancholijny, lekko depresyjny nastrój)
Tez uwielbiam ta plyte tyle ze dziala na mnie zupelnie odwrotnie! Np. jak jade od rana z Lodzi, jestem wieczorem gdzies na wysokosci Holandii czy Belgii i mam oczy na zapalki to ta plytka dziala lepiej niz red bull i kawa - od razu reakcje sie wyostrzaja, psycha rosnie i mozna grzac do samego Zeebrugge albo Calais!
yendras napisał(a) Gorillaz to zupełnie inna para kaloszy i z Kubą nie ma wspólnego nic poza wymienionym kawałkiem, ale tak czy inaczej i jedno, i drugie do piwa świetnie się nadaje
Gorillaz to komiksowa kapelka Damona Albarna z Blur .
Ja preferuję klimat w stylu piwko + słuchawki na uszy w ciemnym pokoju. Może też być winyl ale mam tylko kilka dobrych płyt na tym formacie. A jeśli idzie o zespoły to wymienię kilka: Emperor, Opeth,
Nocternity, Dark Throne, Slayer, Morbid Angel, Satyricon...
No to rzeczywiście... Ciemny pokój do takiej muzyki pasuje w zupełności... Jakieś inne kapele, coś lżejszego? Pochwal się! My tu nie kablujemy nikomu...
"Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Ostatnio kupiłem składankę Folk Fiesta (Sierra Madre, Jak Wolność to Wolność, The Bumpers, Orkiestra Św. Mikołaja, The Ukrainians), Ząbkowice Śląskie 1997 - naprawdę dobre, nie tylko do piwa.
Kupiłem także, płytki (nie z muzyką ale świetne do piwa ) z Rodziną Poszepszyńskich, Rycerzami, Młodą Lekarką - kto pamięta Powtórkę z Rozrywki - ten wie. Mnie boli wszystko od śmiechu
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Wciągu lokali przy dworcu w miejscu, gdzie 2-3 lata temu była Pinta Sopot otwarty jest pub Avangarda. 4 nalewaki rotacyjne i trochę piw butelkowych. Przy wejściu wygląda jakby to był pub browaru Cieszyn. Dzisiaj lanego Cieszyna nie było. Zamiast tego można było napić się Pan i Pani, Rowing...
Jeden z najdziwniejszych firmowych lokali browaru w jakich dotychczas byłem.
PUB Papiernia znajduje się w centrum Żywca, nieco ponad pół kilometra od dworca kolejowego.
Jest to teren przemysłowy, gdzie mieści się sam browar, a PUB Papiernia jest niby nocną dyskoteką, ale tak naprawdę...
Firmowa knajpka Minipivovaru Jičín znajduje się tuż przy głównym rynku, w jego południowo-zachodnim narożniku, pod łukowymi podcieniami.
Są 2 poziomy. Na dole, od razu przy wejściu po lewej stronie, umieszczono małą przeszkloną chłodnię mieszczącą 3 tanki wyszynkowe, z których...
Minibrowar, a raczej firmowy pub browaru Kazan schowany w jednej z bocznych uliczek w centrum Sofii.
W mikro lokalu jest bar z miejscem na konsumpcję piwa dla kilku osób przy blacie, oraz na antresoli. Tam również tylko kilka miejsc przy blacie.
Lokal ze swojską atmosferą, urządzony...
Podróżując w styczniu tego roku po różnych Stanach USA miałem okazję spędzić kilka dni na słonecznej Florydzie.
Jeden dzień został poświęcony na wycieczkę do Key West.
Key West jest najdalej wysuniętą na zachód wyspą należącą do archipelagu Florida Keys.
Odległość...
Comment