Glenn po planowanej tegorocznej trasie chce zakończyć działalność. Blackest Of The Black Tour ma być tym ostatnim. A płyta? Płyta się faktycznie szykuje
"Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Po obejrzeniu na DVD rewelacyjnego koncertu Manu Chao "Radio Bemba Sound Machine" mam totalny nawrót na Manu Chao i Mano Negra. Zdobyłem też ten koncert na płycie. Sprawdza się również w samochodzie.
Youngblood Brass Band (Center, level, roar) - wgnietli mnie Ci faceci w ziemię! może nie wszystko jest dla mnie strawne, ale część utworów w szczególności te bez słowotoków jest tak nafaszerowanych energią że hej! I do tego wszystko naturalne na sporym zestawie dętych blaszaków i dwuosobowej perkusji (przynajmniej tak grali na jakimś koncercie) - bez elektroniki (tak mi się zdaje).
yendras napisał(a) Ale najlepszy Pastorius to Pastorius solo ("Opus Pacus" - dokładnie nie pamiętam, ale chyba tak brzmiał tytuł płyty).
"Opus Pocus", taki fajny karaibskobrzmiący utworek znajduje się na pierwszej solowej płycie Pastoriusa pt: "Jaco Pastorius".
Jak już jesteśmy przy Jaco, to robi wrażenie, gdy grał razem z Metheny'm. ....jaka ekspresja!
Nie należy odkładać na jutro, tego co można wypić dzisiaj.
KrzysiekKama napisał(a) Najlepszy jest hip-hop.z polskiego Kasta,z zagranicznego DMX.Polecam
Nie sądzisz,że po kropce pisze się z dużej litery?
Kilka razy musiałem przeczytać zanim załapałem o co chodzi.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Ostatnio bardzo często przy piwku mam okazję słuchać bardzo fajnego utworku hiphopowego "Jak żyć?" (Tede feat. Zdzisława Sośnicka). Rewelacyjna mieszanka młodości i totalnej olewki dla całego świata z doświadczeniem. Klip też niezły.
Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment