to może zrobimy jakiś piwno-muzyczny zjazd ogólnopolski w Trójmieście? hę?
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
akurat kontrakt mi się skończy i znów będę cyborgiem na bezrobociu, więc droga Sekcjo Trójmiejska: planujcie jakiś zjazd muzyczny forumowiczów, łacznie z grafikiem spotkań, lokali, piw do degustacji i playlistąCzesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
Niestety za całą sekcję Trójmiejską nie mogę się wypowiedzieć, ale ja i moja Aniulka jesteśmy całkowicie za zlotem "piwno-muzycznym". Ze swojej strony zapewniam dach na głową, niezapomniane wrażenia muzyczne oraz Amberka z kija. Jeszcze raz serdecznie zapraszam do Trójmiasta!
Ps. Tylko kiedy?? Proszę podajcie jakieś propozycje??
Comment
-
-
Dzisiaj wzbogaciłem sie o kilka nowych płytek. Niektóre są naprawdę godne polecenia. Aby nie przynudzać, pokrótce przedstawię niektóre z nich:
-Novelle Vague -"s/t". Przepiękny kobiecy głos (większość utworów jest wykonywana w języku francuskim) przeplatany nastrojową muzyką wykonywujący covery m.in. takich grup jak Sisters Of Mercy -"Marian", The Clash -"Gans Of Brixton", Dead Kennedy's -"Too Drunk To Fuck". Naprawdę jestem w totalnym szoku, że takie utwory można tak sennie wykonać.
-5'nizza -"Iyoieoa" -Jeśli lubicie the Ukrainians to polubicie tych Rosjan. Grają oni ciekawy przeplataniec muzycznny. Na tej płycie słychać takie gatunki jak: pop, ska, hip hop, funk i niewiem co jeszcze!
-Leningrad -"Dla milionov". Następna kapela ze wschodu. Na tej płycie zderza sie głos Nicka Cave z muzyka np. Pudelsów. Zakochałem się w utworze "Raspizdjay". Polecam!!
Ps. Nastepne moje psedo recenzje już niedługo (muszę chociaż kilka chwil je przesłuchać").
Ps.Acha dzisiaj również otrzymałem mały zbiorek mp3 od mojego kuzyna w celu przegrania sobie. Powiem tylko tyle jak odędzie się zlot "piwno muzyczny" coś mi sie wydaje że będziecie mieli szansę posłuchać u mnie około 3000 tyś. tytułów.
Comment
-
-
żąleną napisał(a)
Jak już kupię sobie 40-gigowy odtwarzacz mp3, to za resztę kasy wsiadam w pociąg i jadę do Trójmiasta.
Ja sam mam na komputerze ok 20 GB muzyki w mp3pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
grzeber napisał(a)
(...)
Ja sam mam na komputerze ok 20 GB muzyki w mp3
Ps. Podeślij mi swój katalog na emaila.
Comment
-
-
Tak a propos Ukrainians (którzy są Rosjanami ). Ostatnio wysłuchałem występu zespołu z Bukowiny (to prawdziwi Ukraińcy). Sześciu instrumentalistów zapodało lokalną muzykę, będącą mieszanką folkloru ukraińskiego i rumuńskiego. Aż się spociłem w trakcie słuchania. Tyle, że do tej muzyki to bardziej wino pasuje.
Comment
-
-
grzech napisał(a)
Tak a propos Ukrainians (którzy są Rosjanami ). (...)
Comment
-
-
Odp: Muzyka przy piwku
ANDRO napisał(a)
Nawiązując do wypowiedzi Sensora :"...słucham Norbiego,Jennifer Lopez..." zadaję pytanko : -Jakiej muzyki słuchacie najchętniej przy piwie?
Myślę,że to zależy od nastroju w danej chwili. Czasem fajnie posłuchać muzyki skocznej i radosnej,innym razem sentymentalnej.No,a jak piwkujemy ze swoją kobietą to też coś delikatniejszego .
Jedno jest pewne - przy piwku miło się słucha muzyki Pozdrawiam serdecznie!
Comment
-
-
grzech napisał(a)
(...) Powyższe wrażenie odniosłem czytając (obawiam się, że nieuważnie) jeden z poprzednich postów.
Comment
-
-
Jeżeli ktoś lubi muzykę klasyczną powinien obowiązkowo sięgnąć po String Quartet. Chłopcy i dziewczęta na swoich wiolonczelach, skrzypcach i kontrabasach wdzieli na swój warsztat muzykę z...Nirvany! Rewelacyjnie brzmi w ich wykonaniu "Smells Like Teen Spirit" oraz "Polly".
Dla mnie osobiście płyta może nic nowego nie odkrywa, ale na pewno daje możliwość innego spojrzenia na muzykę rozrywkową.
Comment
-
-
Comment
-
Comment