A czy ktoś ma muzyczkę Kapeli ze wsi Warszawa? Ostatnio troche słuchałem.Ale chciałbym dorwac coś na stałe
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotA czy ktoś ma muzyczkę Kapeli ze wsi Warszawa? Ostatnio troche słuchałem.Ale chciałbym dorwac coś na stałe
No cóż chyba wiem kto ma !
Comment
-
-
Kurde to ja już też wiemLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
A czy ten ktoś ma może jeszcze Ive Mendes?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamilIron, narobiles mi apetytu... lubie takie klimaty, w koncu The Pogues czy powiedzmy Dropkick Murphys to jedne z moich ulubionych kapel. (...)
Ps. Koncert ten jest również dostępny także na DVD (premiera przewidziana jest na 14.II. w Polsce).
Comment
-
-
Powinno to pójść w temacie muzyka przy kaszce na mleku, ale niech tam.
Można było boki zrywać, gdy puściłem dzieciakowi szwagra (1,5 roku) początek "IV" Led Zeppelin ("Black Dog" i "Rock And Roll"). Dzieciak wariował nawet po wyłączeniu muzyki.
Comment
-
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
dzisiejsze popołudnie i wieczór upływają pod znakiem Tin Machine (Dzięki, Ark!) i Yanna Tiersena z Shannon Wright - tak spokojnego Tiersena jeszcze nie słyszałam... (Dzięki, Abernacka)Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ironRobiąc w piątek składankę na pewną sobotnią imprezę posłuchałem sobie paru rzeczy z mego skromnego zbioru. I znalazła się wśród nich piosenka otwierająca płytę " Nie bój się miłości" zespołu Zdrowa Woda.
Piosenkę tą postuluję zaliczyć w poczet zbioru oficjalnych hymnów Browar.biz (podobnie jak inna piosenkę w/w zespołu o tytule "Piwo" - czyli tą z tekstem - lubię kiedy się zieleni) a to ze względu na dość radykalny i profetyczny refren (cytuję w całości):
" Piwo jest dobre,
piwo pić trzeba,
kto pije piwo
pójdzie do nieba"
"Piwo 98" to tylko nowa wersja utworu "Piwo"(bodajże z 1993 roku) tego zespołu z Ciechocinka.
Polecam Ci całą twórczość zespołu Zdrowa Woda - chyba jedynego współczesnego w pełni autentycznego blues-rockowego zespołubigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marceldzisiejsze popołudnie i wieczór upływają pod znakiem Tin Machine (Dzięki, Ark!) (...)
O Tin Machine - a która płyta, bo zdaje się David Bowie z kolegami (tak, tak to on) wydali ich przynajmniej dwie, o ile mnie moja staropierdzielowska pamięć nie myli. (chętnie sobie przerżnę przy okazji )
Primus, też ładna rzecz, zwłaszcza bas Lesa, no i nie od rzeczy na początek będzie płytka "Tales from the punchbowl" Dla ortodoksów-zboczeńców polecam poboczny projekt Lesa - Świętą makrelę
Lzkamilu - znalazłeś chwilkę na zaszczecenie swą Osobą koncertu Hayseed Dixie? Ciekawym okrutnie.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Ironie, niestety wczoraj do pozna w robocie, jak dzis zreszta... nawet w pilke ostatnio grywam tylko raz w tygodniu zamiast 2 albo 3 jak kiedys... A szkoda, sprawdzilem i bilety byly jeszcze dzien przed
Na pocieszenie musze sobie posluchac Dropkick Murphys albo Cruachan. Znajac Twoje obycie pewnie cos z tego znasz. Dla niezorientowanych obie kapele sie inspiruja irlandzkim folkiem ale pierwsza gra punka a druga metalLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamilIronie, niestety wczoraj do pozna w robocie, jak dzis zreszta... nawet w pilke ostatnio grywam tylko raz w tygodniu zamiast 2 albo 3 jak kiedys... A szkoda, sprawdzilem i bilety byly jeszcze dzien przed
Na pocieszenie musze sobie posluchac Dropkick Murphys albo Cruachan. Znajac Twoje obycie pewnie cos z tego znasz. Dla niezorientowanych obie kapele sie inspiruja irlandzkim folkiem ale pierwsza gra punka a druga metal
A tych dwóch zespołów nie znam, ale już zleciłem nieparzystokopytnemu mały rekonesans
A co z twórczości Dropkick Murphys byś polecił - strasznie dużo tego wyskoczyło, na razie przezornie zaordynowałem kolekcję singlibigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron(...)
A co z twórczości Dropkick Murphys byś polecił - strasznie dużo tego wyskoczyło, na razie przezornie zaordynowałem kolekcję singliLast edited by abernacka; 2005-02-10, 13:04.
Comment
-
Comment