Świetna jest najnowsza płyta Armii "Ultima Thule", jest ona bardziej mocniejsza od ostatnich płyt tego zespołu. Do tego ostatni, tytułowy utwór, trwający 30 minut, łączący różne nastrojowe klimaty, nie męczy jak to czasami inne, tak długie kompozycje.
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
Właśnie dorwałem płytkę młodego punkowego zespołu Kontr-Kultura. Chłopaki sprzedają swoją płytkę (a w zasadzie rozdają na koncertach) za 2 zł. Całość też można ściągnąć z ich strony http://www.kontr-kultura.tk/ . Polecam wszystkim jak na swój wiek to naprawdę nieźle grają.
Jak znacie jeszcze jakieś stronki garażowych zespołów prezentujących swą muzykę to dajcie linka na forum. Fajnie tak czasami posłuchać czegoś nieskomercjalizowanego i zbuntowanego.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Do mnie dotarła wczoraj przesyłka z serpent-u w której same perełki (oczywiście wszystko znane i mam na kasetach ale postanowiłem dla Igora zbierać co można na cd): ARMIA - pierwsza płyta z niezapomnianymi Aguirre i Salut, WC Archiwum (po raz pierwszy na cd kawałki z dema z 1984 roku oraz koncertu), The Best Bad Brains (Puy to Cum i Takeover do dziś burzą mi mózg), Izrael 1991 (po prostu kto nie zna ten trąba), no i Trawnik (w końcu kupiłem na CD, kto nie zna niech szybko kupuje i słucha - a do piwa idealne).
Uff ale wczoraj było odświeżania - ciągle ta muzyka jest moją duszą moim sercem i moim życiem. OLD PUNKS NEVER DIE (its in my brain, its in my soul, its a way my heart beats).To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika roboxNa 2 maja tego roku oczekiwana jest premiera nowej płyty Nine Inch Nails "With Teeth"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaW moim odczuciu płyta niczym nowym nie zaskakuje aczkolwiek da się przy niej w pełni zrelaksować! Według mnie płyta miesiąca!
Comment
-
-
Przegrzebałem ostatnio półkę z przecenionymi płytkami w katowickim Empiku i wyszedłem z płytami Siekiery /14 zł/ i White Zombie "La sexorcisto" /34 zł/. Baaardzo się cieszę i wciąż słucham...*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber
A i jeszcze postulat. Niech polscy artyści tego pokroju śpiewają wyłącznie po angielsku bo wtedy ja nie będę rozumiał o czym śpiewają i nie będzie mnie wku....ć beznadziejna interpretacja podparta słabym aktorstwem.
Comment
-
-
A nie powinno się znaleźć w tym temacie?...
Ogólnie to fajne , ale zeszłorocznego hitu "vlei se, vlei" raczej nie pobijeWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTSię objawił nowy Porcupine Tree - Deadwing.
Się podoba.
Sie gra
Sie ma
Bardzo ładne, klimatyczne "przestrzenne" granie.
A poza tym trochę staroci doszło wreszcie na CD:
Closterkeller "Violet"
Golden Life "Efil ned log" i "Midnight flowers"
Ukrainians "Veselnyi padarok"
stare Armie i Bielizny
No i :
Uli Jon Rotha wariacje na temat "Czterech pór roku" pewnego włoskiego rudego klechy
Tymon & Transistors "Wesele
Bruce Dickinson "Tyrrany of souls"
i parę innych
Jak ja lubię te nieparzystokopytneLast edited by iron; 2005-05-14, 23:20.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
Comment