Jest już płyta Live From Gdańsk czyli zapis koncertu Jean Michela Jarre'a w Stoczni Gdańskiej
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
Dzisiejszy wieczór spędzam przy muzyce Shannon Wright (i kawie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ArkDzisiejszy wieczór spędzam przy muzyce Shannon Wright (i kawie).
Comment
-
-
Przypadkowo trafiłem na stronę www.gadki.lublin.pl, gdzie zamieszczono m. in. informacje o zespołach folkowych u naszych wschodnich sąsiadów wraz z próbkami ich muzyki. Szczególnie polecam ukraińską Perkałabę. Dobra na poprawę humoru.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaArk,’u co ty taki się melancholijny zrobiłeś.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
radiohead
Siemanko!
"Trochę" mnie tu nie było...sorry.
I - wybaczcie - nie chce mi się czytać 75 stron tego wątku ( tzn.chce mi się ale nie mam czasu ) więc się pewnie powtórzę z kimś ,ale jestem zacofańcem SKOŃCZONYM (mea culpa) , który właśnie odkrywa RADIOHEAD.
Tak....rozumiem . konsternacja.... jak to-odkrywasz? No tak - słyszałem do tej pory.
A teraz SŁUCHAM! I dlatego nie mam czasu.....
Zacząłem od początku i daję sobie dwa dni na jedną płytę - non stop od rana do wieczora.
I jestem przy "OK computer" - i nie chce mi się zmieniać na następną!Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/
Comment
-
-
No, trochę. Na szczęście zostawiłeś stary emblemat.
W chwilach spokoju, gdy już dogorywam i otwieram ostatnie piwo wieczoru, lubię sobie włączyć Black Uhuru z płyt "Guess Who's Coming to Dinner" albo "Sinsemilla". Staroświeckie regałowe kołysanie z przełomu lat 70 i 80, jeszcze bez dubowych udziwnień, których nadmiar czasem mi w reggae przeszkadza.
Comment
-
-
A ja ostatnio do wieczornego piwka miałem nie tylko muzykę, ale i obraz czyli koncert Rage Against The Machine "The Battle Of Mexico City". Po raz kolejny stwierdziłem, że Tom Morello wielkim gitarzystą jest, chociaż tak śmiesznie wierzga lewą nóżką
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lacriferno[...]Ogrom ludzi zachwyca się muzyką inspirowaną folklorem krain odległych, a zapomina o naszych polskich korzeniach. Szkoda...
- Nusrat Fateh Ali Khan - śpiew qawwali czyli muzyka sufich z Pakistanu
- Toumani Diabate - mistrz gry na korze z Mali, ostatnio nagrał fajną płytę z Ali Farka Toure, gitarzystą z Mali, którego wylansował Ry Cooder zanim zajął się dziadkami z Buena Vista Social Club
- Huun Hur Tu - śpiew gardłowy tudzież alikwotowy z Tuwy (to jest czad!)
- Rabih Abu Khalil - gra na oud czyli lutni arabskiej
A jak mam ochotę na coś bardziej konwencjonalnego pod względem instrumentrium to sięgam po Amadou & Mariam albo Habib'a Koite (wszyscy z Mali).
Comment
-
-
no to ja polecam irański Samani ensemble, z dużą dozą instrumentarium perkusyjnego takiego jak tabla, dajere czy tombak- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Nusrata znam jest świetny, reszty przyznam się szczerze nie , ale przy pomocy osiołka postaram się szybko nadrobić zaległości .
Ja ze swojej strony polecam Raviego Shankara, szczególnie podpasowały mi płyty z Yehudi Menuhinem i Janem Garbarkiem, oraz płytę Garbarka z muzykami z Pakistanu.
Ostatnio "odkyłem" również ciekawy zespól - Orchestere Baobab - polecam.Last edited by grzeber; 2005-10-31, 23:15.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yendrasAli Farka Toure; Amadou & Mariam
PS Od dłuższego czasu nurtuje mnie myśl - czy ktoś z was oprócz wrzucania nazw wykonawców sięgnął po coś polecanego przez innych. Mnie się to zdarzyło dotąd dwa razy.
Comment
-
Comment