Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
Muzyka przy piwku
Collapse
X
-
Po czterech miesiącach oczekiwania na swoją kolej w odtwarzaczu wylądował ostatni album śląskiego Undergroundu "After Grounge". Lubię ich od dawna, ale jakoś nie miałem czasu żeby posłuchać co tam nowego chłopaki nagrały...
No i się zdziwiłem, bo chłopaki od ostatniej płyty zmieniły nieco opcję spojrzenia na rocka. Mniej tu ostrych gitar, a więcej czystego grania bez przesterów i innych wymyślnych udziwniaczy dźwiękowych. Więcej też prostych melodii, ale zagranych z klasą.
Teksty jak zawsze - są intrygujące ("Killer" czy "Drap i Krzycz"), zdarzają się też nieco... hmmm... pretensjonalne ("Femme Fatale"). Ale u nich tak żawsze było.
W każdym razie polecam do piwka. Tym bardziej, że to sympatyczne chłopaki.*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
*****************************Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeterZachęcony pochlebnymi ocenami forumowiczów i po zobaczeniu kawałka koncertu z Przystanku Woodstock zakupiłem sobie “Powstanie warszawskie” Lao Che i muszę przyznać, że się nie zawiodłem i dawno już nie słyszałem tak dobrej polskiej płyty. Do teraz przy niektórych utworach ciary na plecach przechodzą. Polecam wszystkim.
Jestem zachwycona!Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_AlehouseA koncert już pojutrzeComment
-
Ano Hladno Pivo też znam i lubię W podobnych klimatach polecam jeszcze kapelę Ofsajd z Sarajewa, też fajny punk. Pawcik, jak chcesz jakieś próbki to kopsnij emila na PWLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Comment
-
Dzisiaj samego rana odświeżam sobie pamięć demówką z 86 roku bardzo zacnej i zasłużonej kapeli jaką jest PO PROSTU.
"Prosta Gra -Prosty Rytm
Mam syfiasty głos nie umiem śpiewać
yeeee..."
To była muza, te klimaty. Brakuje mi ichComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamilAno Hladno Pivo też znam i lubię W podobnych klimatach polecam jeszcze kapelę Ofsajd z Sarajewa, też fajny punk. Pawcik, jak chcesz jakieś próbki to kopsnij emila na PW
Jak za przeproszeniem "jugolskie klimaty" to tylko "ELEKTRICNI ORGAZAM"Comment
-
To teraz ja się ośmieszę i może Was zaskoczę, a co mi tam
Pominę to że pewną jakże popularną wśród forumowiczów drogą ostatnio uzyskałem dyskografię Renataana Przemyka (Kady rulezzz), Hurtu (głównie dla "Załogi G") i parę innych bzdetów (dyskografia Free)
Ale tą samą wspomnianą wyżej drogą, pozyskałem płytę ... Maryli Rodowicz pod tytułem bodajże "Niebieska Maryla"
... i muszę stwierdzić, że stare i nowe piosenki pani M zagrane z lekko rockowym (a jednak!!!) pazurem wypadają całkiem przyjemnie. Jednak coby nie powiedzieć, to dobrze napisane kawałki są, a Maryla ma jednak kawał głosu...
W audycji Muzycznej Jedynki pozdrawia Was Bogdan "iron" FabiańskiLast edited by iron; 2006-03-21, 22:22.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
A ja wypiłem sobie dwa Lwówki na koncercie SBB. Lwówki jakieś takie ostatnio gorsze się zrobiły za to SBB wręcz przeciwnie. Oj dużo radochyComment
-
A ja ostatnio codziennie po wiele razy słucham (na dodatek nie do piwa) płyty o nazwie Pluszowe Niedźwiadki ze szczególnym uwzględnieniem szlagieru Tańcowały dwa Michały.
Po kim ten Igor ma gust muzyczny - Miłka chyba po TobieTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Pluszowe Niedźwiadki to właśnie disco polo z elementami techno dla małych dzieci - HORRORTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
Comment